מחפשת מתכון בדוק לעוגת גבינה אוורירית

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
יעלה, שכחת לומר דבר אחד חשוב-יש לוודא שנשאר

מספיק מרוח בין פני העוגה לבין הרשת שמעליה - זכיתי וההורים באים לשבת (תרוץ מושלם לאפיית עוגת גבינה גבינתית) והעוגה של אודטה עליה המלצת בעבר הוקפצה לראש הרשימה.

תכננתי במקביל לאפות משהו ברשת שמעל אז השארתי אותה במקומה. לאחר חצי שעת אפייה בחום נמוך הצצתי לראות מה קורה כדי לגלות שהעוגה כ"כ תפחה עד שפניה בצבצו בין פסי המתכת שמעל.

הוצאתי הרשת בזהירות אך פגמתי בפני העוגה - לא אוכל לצלם. אבל הריח והמרקם משגעים!!
 

michalgad1

New member
יש לי עכשיו כל כך הרבה אופציות טעימות

תודה על המתכונים!
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מסתבר שיש דבר העומד בפני הרצון - טכנולוגיה!לא

הצלחתי להזיז את ההודעה שלך לכאן, כי היא לא הודעה ראשית.
שמתי לב אליה אתמול אך לא רציתי בסיס (כדי לפנק את הנסיכה עם קוביות המתכת המכאיבות).
אעתיק אותה לכאן ורשמתי לפני לנסות בהזדמנות הראשונה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל


 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
השכנים במקום בו גרנו כשהתחתנו עוד זוכרים את

עוגת התפוזים שהסתברה להיות עוגת אשכוליות מרירה ביותר, שנזרקה לפח הגדול שברחוב בחמת זעם..
 

michalgad1

New member
מחפשת מתכון בדוק לעוגת גבינה אוורירית

שמתי לב שהחצי לא מתלהב מעוגות גבינה דחוסות וכבדות. מחפשת מתכון מומלץ לעוגת גבינה אפויה קלילה . תודה.
 

חנהפ

Active member
ממליצה על עוגת הגבינה הזאת

רכיבים:

תחתית:
200 גר' בסקויוטים טחונים
מעורבבים עם 75 גר' חמאה מומסת + 2 כפות סוכר + קליפה מגוררת מחצי לימון

מלית:

750 ג"ר גבינה לבנה (מסוננת ממים)
6 ביצים מופרדות
פודינג וניל
1 שמנת מתוקה
3 כפות קורנפלור
1/2 1 כוסות סוכר
סוכר וניל
תמציות לפי טעם
גרידת לימון



אופן הכנה:

לערבב בקערה את הגבינה, סוכר וניל, תמציות וגרידת לימון.

להוסיף את החלמונים אחד אחד עד שיבלעו במסה.

להוסיף חצי כוס סוכר, 3 כפות קורנפלור ו-3 כפות פודינג.

את האבקות והיבשים יש לערבב יחד וביד אחת לפזר אותם מלמעלה לקערה

וביד השנייה לערבב כדי שלא יווצרו גושים.

להקציף שמנת מתוקה עם 2 כפות סוכר ולהוסיף למסה בעטיפה.

להקציף את החלבונים עם יתרת הסוכר ולהוסיף למסה בעטיפה.

כעת המסה גדולה ואוורירית מאוד (למי שעשה נכון).

משמנים תבנית פיירקס ויוצקים את המסה פנימה מניחים את הפיירקס בתבנית נוספת

עם מים ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות.

לאחר הכנסת העוגה מורידים טמפ´ ל-150 מעלות עד שהעוגה משחימה ומיתייצבת.

לאחר שהעוגה הצטננה בחוץ ניתן להגיש עם ציפוי של קצפת משמנת מתוקה ופודינג או ללא.

הערות:
מקור המתכון: חיים הקונדיטור- מקונדיטוריית לילי
 

תכלתt

New member
עוגת גבינה מ ע ו ל ה! מתכון שקיבלתי ממישהי

אלופה!
עוגת הגבינה של סימה

6 ביצים - להפריד
להקציף חלבונים+כוס סוכר

בקערה אחרת:
6 חלמונים +חצי כוס סוכר לערבב היטב
להוסיף את המרכיבים הבאים ולערבב היטב לאחר כל מרכיב. (אני מערבבת בעזרת מטרפה ידנית)
1 סוכר וניל
5 כפות קורנפלור או 4 כפות קמח תפו"א
2 כפות שטוחות קמח רגיל
מיץ מחצי לימון
3 קופסאות גבינה 250 גרם (%5)
1 שמנת
לערבב היטב!
להוסיף בתנועות קיפול עדינות את החלמונים המוקצפים לבלילה אחידה
לאפות בחום 160 מעלות כשעה
לשים את התבנית עם העוגה בתוך תבנית עם מים - כרבע מהגובה
לאפות עד שהעוגה מקבלת צבע זהוב מעט שחום- כמו שאוהבים
לא לפתוח בשום אופן את התנור במהלך האפיה ולאחר האפיה.
לאחר שעה מרגע כיבוי התנור ניתן להוציא.
בהצלחה.
 

תכלתt

New member
זה הבסיס! ניתן לקשט בשמנת מתוקה ושוקולד

מגורר מעל ומה שאוהבים...
אנחנו אוהבים ככה נטורל.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת הגבינה של אודטה (II)/הביאה mיטלמן

mיטלמן: "עיני הכי טובה."

עוגת הגבינה של אודטה

בסיס :

150גרם ביסקויט שוקולד 21 חתיכות
4 כפות סוכר
100 גרם חמאה
במעבד מזון.
להדק בתחתית התבנית.

מלית :

660 גרם גבינת סימפוניה % 9
200 גרם סוכר
2 חלמונים
25 גרם קורנפלור (3 כפות מחוקות)
50 גרם חמאה
לערבב.
קצף מ- 3 חלבונים להוסיף לתערובת, לצקת על הביסקויטים.
לאפות 3 שעות בחום של 100 מעלות צלזיוס.

ציפוי:

2 שמנת חמוצה
4 כפות סוכר לערבב.
לצקת על העוגה אחרי 3 שעות אפיה. לאפות עוד 15 דקות, לכבות, להשאיר העוגה בתנור עוד 4 שעות.

הערה:
אין להשיג גבינת סימפוניה 9% בחנויות, כלומר יש עם טעמים. העוגה יוצאת מצוין עם סימפוניה 5%
 
למעלה