מחפשת מתכון טוב לעוגיות שקדים ללא סוכר

אשכוליה

New member
מחפשת מתכון טוב לעוגיות שקדים ללא סוכר

לפני כמה ימים קניתי חבילה של עוגיות שקדים באחת מחנויות הטבע - ללא סוכר, ביצים ועוד כל מיני, והן היו כל כך טעימות שמרוב התלהבות זרקתי את הקופסא... במרכיבים אמנם היה מלטיטול, אבל הוא היה הרכיב הכמעט אחרון, כך שזה בסדר מבחינתי. לקיצורו של עניין, אשמח אם למישהו יש מתכון לעוגיות שקדים קראנצ'יות (ההן היו עם קמח כוסמין) בלי סוכר ועם מעט תחליף סוכר. מעניין הביצים לא ממש אכפת לי.
 

bali

New member
מנהל
יש לי מתכון בחמש דקות...

200 גרם שקדים מולבנים פרוסים
1 חלבון ביצה
2-4 כפות "כמו סוכר" או דומיו - הכמות לפי הטעם האישי
כפית גרידת לימון או תפוז

מערבבים את הכל ביחד ודואגים שהשקדים יהיו מצופים טוב בחלבון.
מרפדים תבנית של התנור בנייר אפייה ויוצרים ערימות של השקדים במעט מרווחים.
אופים בחום של 170 מעלות בערך 15 דקות, עד שהערימות האלה מזהיבות טוב.
לשים לב שלא נשרף, זה קורה מהר.
מצננים היטב ושומרים בקופסה אטומה.

ממכר לגמרי!
 

אשכוליה

New member
אני אנסה את העניין

למרות שנראה לי שיש יתרון לטעם של קמח כוסמין... אולי אני אקנה עוד ואנסה לעשות תהליך הנדסי הפוך :)
 

bali

New member
מנהל
אז אפשר לשלב קצת קמח בתערובת ואז יצאו עוגיות

יותר "עוגיתיות". כאן זה סוג של חטיף.
את הקמח להוסיף "כמה שלוקח" שהתערובת לא תהיה יבשה מדיי, כף אחרי כף. ואם נהיה יבש מדיי, להוסיף גם טיפה נוזלים או עוד חלבון אחד.
 

אשכוליה

New member
על הדרך

קניתי גם ממרח אגוזי לוז - הוא דומה בטקסטורה ל"שקדיה" ונראה לי שיהיה טעים להכין איתו סוג של קינוח. מה שכן, הוא די שומני ו"כבד". כדאי לערבב עם ביצים? קצפת? משהו אחר שיתן מרק יותר קליל?
 
למעלה