מחפשת מתכון לבישול מהיר ובריא של עדשים תודה

אורז עם עדשים

2 כוסות אורז וכוס עדשים כתומים. תחילה משרים את העדשים ל-4 שעות (אני אוהבת יותר).. מבשלים את האורז כרגיל-רצוי אורז מלא, מוסיפים תבלינים.. ברבע שעה אחרונה לבישול (כמות המים קטנה)..מוסיפים את העדשים.. בתאבון
 

debiker

New member
הנה ..משו יאמי לחלוטין

במקרה עברתי בסביבה
כמויות..עם הזמן תדעי לבד ולפי הטעם עדשים חומים ירוקים - נקיים שטופים ומושרים כשעה במים קרים משהו כמו כוס וחצי או שניים בצל בינוני - לגרד בפומפיה פלפל אדום / גמבה - לגרד בפומפיה כנ"ל גם לגזר בינוני מצרור של גבעולי שמיר לוקחים את הכפות והגבעולים הדקיקים בלבד - השימוש רק בסוף הבישול כף גדושה של אבקת מרק ירקות שמן קנולה 2-3 כפות קטשופ חריף - לתוספת לאחר ההגשה..ילדים אוהבים את זה..( גם אני ) מכסים את כל החומרים במים..מביאים להרתחה ורק אז מוסיפים את אבקת המרק להסמכה וקצת טעם נוסף לאחר כחצי שעה על אש נמוכה..העדשים אמורים להיות רכים כבר להוסיף לפי הטעם - מלח ופלפל חריף אוכלים עם לחם שחור לא פרוס..ובוצעים ממנו באכזריות
מתכון של אורז ועדשים - שנקרא קיצ'רי עירקי כוס עדשים כתומים 2 כוסות אורז ..עדיף בסמטי או יסמין או משהו מההימלאיה - גדל ללא זיהום אויר :--) משרים את האורז והעדשים לאחר שבדקנו שהכל נקי וטוב..בערך ל חצי שעה בסיר מחממים קצת מים - כף רסק עגבניות ..וכפית כמון , מלח ופלפל כשהכל מעורבב טוב - מוסיפים את האורז והעדשים - ומוסיפים מים בערך עד ס"מ מעל האורז בוחשים טוב טוב..ומחכים 18 דקות בערך עד שהאורז מוכן במקביל - מטגנים 6-7 שיני שום חצויות במחבת עם כף גדושה של כמון כשהאורז מוכן ואוורירי..מוסיפים את השמן המתובל והשום לאורז ומערבבים קלות.. אוכלים את זה עם..בצל לבן..טרי או..כף של לבן או יוגורט על האורז לפי הטעם - 2 תוספות אלו לא חובה אך כדאי לנסות בתיאבון
 

p h i l i p a

New member
../images/Emo210.gifאורז עם עדשים כתומות זריז

שוטפים עדשים כתומות בכמות זהה לאורז - נגיד חצי כוס אורז וחצי כוס עדשים כתומות. ומבשלים כמו שמבשלים כוס אורז רגילה. כל אחד לפי הרגליו.אני שוטפת את האורז והעדשים בנפרד ומסננת. לאחר מכן,מטגנת את האורז והעדשים במעט שמן זית. מוסיפה על כל כמות אורז ועדשים כמות כפולה של מיים רותחים. מנמיכה את החום ומכסה. בהצלחה.
 
למעלה