מחפשת מתכון לגלידה על בסיס טחינה

aaa158

New member
מחפשת מתכון לגלידה על בסיס טחינה

אשמח לעזרתכם במציאת מתכון לגלידה על בסיס טחינה (בסגנון הבודהה בר ). יכולה להיות כמובן בטעם חלווה הגבלות: 1.ללא מוצרים המבוססים על חלב בקר (סויה או עיזים בלבד) 2. לא כל כך אוהבת שוקולד, אבל אם כן- אז רק שוקולד חרובים 3. אין לי מכונת גלידה ביתית, אז ככה שאני לוקחת בחשבון שהתוצאה תהיה יותר במרקם של קרח, אבל אם אפשר לפתור את הבעיה הזו- זה יהיה מצויין תודה

d a p h n a

New member
רק לגבי פתרון בעיית הקרח

אין בעיה להכין גלידה בבית ללא מכונת גלידה. מה עושים? שמים את הגלידה במקפיא. אחרי חצי שעה באים ונותנים לה ערבוב רציני. ממשיכים להקפיא. חוזרים שוב חצי שעה אחר אחר כך, נותנים עוד ערבוב רציני. ממשיכים לעשות את זה (לערבב כל חצי שעה) עד שהגלידה קופאת במרקם גלידתי.

aaa158

New member
תודה. בכל מקרה קראתי איפשהו בפורום שטחינה

גם אם לא מערבבים כל חצי שעה, לא יוצרת מרקם קרחי. אבל עדיין נשארתי עם הבעיה הגדולה יותר יש למישהו מתכון?

1winnie

New member
יש לי מתכון לגלידה

אבל לא בטוחה שהבנתי מה הכוונה על בסיס טחינה תראי פה - בבלוג של אילנית12 http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1715163 אפשר להכין אותה עם שמנת מתוקה צמחית. אישית אני אוהבת של השף הלבן שהיא במתיקות עדינה, ואז אפשר להוריד קצת מכמות הסוכר שמוסיפים וכמובן עם חלב סויה (בטעם וניל) או חלב עיזים, אורז וכו' אפשר להכין עם ממרח שוקולד חרובים, ממרח חלבה, ממרח שוקולד-אגוזים וכו'. מאד(!) קלה להכנה, ועוד יותר קלה לאכילה

pirge

New member
גלידה טחינה ואני כבר אומרת לך שאפשר להמיר

את מוצרי החלב למוצרי סויה (גם למעדנים) http://www.pirge.co.il/אירוח/גלידה-יוגורט-אגוזים-שמנת-טחינה-וסילאן http://www.pirge.co.il/אירוח/גלידה-יוגורט-אגוזים-שמנת-טחינה-וסילאן גלידה יוגורט אגוזים שמנת טחינה וסילאן פורסם בתאריך 8 ביולי 2009 @ 10:57 מופיע בקטגוריות: אירוח, טחינה מתכונים עם טחינה, קינוחים ומוסים גלידה יוגורט אגוזים שמנת טחינה וסילאן שילוב נהדר. אבל עד שלא תכינו לא תדעו…. הילדים יודו לכם אם תגישו להם בהרבה סירופ שוקולד מוכן. מתכון+תמונה:פירגה מצרכים בקערת המיקסר: 3 מיכלי יוגורט ביו 3% 2 מיכלי שמנת מתוקה 6 כפות טחינה 6 כפות סילאן .אפשר להוסיף גם סוכר. הגלידה לא מתוקה. 100 גרם אגוזים שבורים גס (ראו בתגובות למטה, אבי שקדי מציע לשדרג עם שברי שוקולד,דבש,קקאו,ועוד כיד הדמיון….. 3 כפות ליקר (אני שמתי ליקר תפוזים) מערבלים ה כ ל ב י ח ד לקרם יוצקים לתבנית/או תבניות אישיות ומקפיאים. ממליצה אחרי 5 שעות הקפאה להוציא לערבב ולהחזיר להקפאה. לפני ההגשה מפזרים שערות חלבה אגוזים קלויים , חתיכות תמר מג'הול ומזרזפים סילאן. תהנו UA:F [1.2.3_620] © כל הזכויות שמורות 2009 - טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה

p e b b l e

New member
נראה מצויין

אם אני אוהבת חלבה בטעם שוקולד, אפשר לדעתך להוסיף שוקולד מומס או קקאו? באיזה יחס?

pirge

New member
לדעתי,תוסיפי ל-1/2 כמות 2 כפות ממרח

שוקולד לוז או נוטלה ותכיני גלידה שיש.

aaa158

New member
תודה על ההצעות למתכונים, ושאלה של הדיוטית

בתזונה שלי אני אמורה להמנע מכל המוצרים העשויים חלב פרה. (מותר סויה, עיזים, אורז) במתכון לגלידה, לצרך העניין, צריך להשתמש בשמנת מתוקה . 1. למיטב ידיעתי שמנת מתוקה עשוייה מחלב פרה. אני טועה? 2. ממה עשויה שמנת צמחית? האם ניתן להקציף אותה? 3. איזה תחליף שעומד בקריטריונים שלי יעיל כשמנת להקצפה? כל עוד מדובר בערבוב/בישול בלבד, אני משתמשת בשמנת על בסיס סויה. הבעיה היא בהקצפה בעיקר להצעות למתכוני גלידת השוקולד שקיבלתי, אין מניעה להשתמש בממרח חרובים, נכון? ושוב המון תודה

1winnie

New member
תשובות

א. נכון, שמנת מתוקה רגילה עשויה מחלב פרה ב. שמנת/קצפת מתוקה צמחית עשויה מרכיבי סויה. אין שום בעיה להקציף אותה. אני עושה את זה כל הזמן ג. יש כמה חברות שיש להן שמנת/קצפת מתוקה צמחית - את יכולה להשתמש בכל אחת יש של תלמה, יש של ריץ', ויש של השף הלבן - שאני מעדיפה אותה. היא מצויינת ומאד טעימה (אני משתמשת בה לפעמים גםלמתכונים חלביים, כי היא פשוט טעימה) יש גם שמנת מתוקה של אלפרו, אבל היא לא להקצפה אלא רק לבישול. אין שום בעיה להשתמש בממרח חרובים במקום ממרח שוקולד

למעלה