חזה עוף או פרגית (ירך)?
לחזה עוף:
ברוטב מתקתק
[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/04/blog-post_15.html[/URL]
הרכיבים:
8 פרוסות חזה עוף לשניצל
2 כוסות קמח תפו"א
2-3 ביצים טרופות עם מעט מים,מלח ופלפל שחור
מעט שמן, לטיגון קל
החומרים לרוטב:
1 בצל
1 פלפל אדום
מעט שמן, לטיגון קל
קורט מלח
1 קופסא קטנה פיטריות,
2 כפות ריבת מישמש
1/4 כוס קטשופ
2-3 כפות סוכר חום
פלפל שחור
1/3 כוס מים
מגלגלים את הפרוסות בקמח וטובלים אותן בביצים הטרופות.
משמנים מחבת ומטגנים את פרוסות החזה על אש בינונית במשך כמה דקות, עד שצד אחד מזהיב. הופכים את הפרוסות ומטגנים עד הזהבה את הצד השני.
הרוטב:
פורסים את הבצל ,חותכים את הפלפל לקוביות קטנות ומאדים אותם בשמן מתבלים במלח על אש נמוכה במשך כ-20 דקות, עד שהם מתרככים.
לקראת סוף האידוי מוסיפים את הפטריות, הריבה הקטשופ, הסוכר והפלפל השחור.
מוסיפים את המים ומערבבים היטב.
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
מניחים את הפרוסות המטוגנות בתבנית חסינת אש ויוצקים עליהם את רוטב הירקות.
אופים 30 דקות, עד שהנוזלים מצטמצמים והעוף רך.
ועוד מתכון לחזה עוף מתקתק ברוטב צימוקים
[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/02/blog-post_3558.html[/URL]
רכיבים:
נתחי חזה עוף
מלח
פלפל שחור גרוס
לרוטב:
חופן נדיב של צימוקים בהירים
יין אדום מתוק
מעט מלח
אבקת מרק
קורט פלפל שחור
2-3 כפות סוכר
אופן הכנה:
משתמשים בנתחי חזה עוף הפורסים כמו לשניצל
אבל לא חתיכות מאוד גדולות, ממליחה ומפלפלת. ומטגנת ממש מעט משני הצדדים
לרוטב:
משרים חופן נדיב של צימוקים בהירים במים חמים, מעבירים הכל לסיר קטן, יוצקים מעל הרבה יין אדום מתוק, מעט מלח, אבקת מרק, קורט פלפל שחור ו-2-3 כפות סוכר.
מצמצמים ברתיחה עדינה.
טוחנים בעזרת בלנדר סטיק ומסננים.
שופכים את הרוטב על העוף שבמחבת מבשלים ביחד 3-4 דקות כך שכל חלקי העוף יצופו. מוציאים את נתחי העוף ומצמצמים את הרוטב למינימום. יוצקים על הנתחים ומגישים.
הערות:
אני הגשתי בלווית פירה תפו"א וסלט ירוקים עם גרגרי רימון ותאנים.