חמוצים סיניים/ אהרוני
חמוצים סיניים /אהרוני ירקות קשים: גזר, צנוניות, פלפלים צבעוניים, פלפל חריף,כולרבי, צנון יפני, כרובית (לא חצילים ו/או קישואים). כולם פרוסים או בחתיכת בינוניות. 1 כוס סוכר 1 כוס מים 1 כוס חומץ מעט מלח מעט ג’ינג’ר פרוס (אפשר גם להוסיפו לירקות הנ"ל) לחמם רק עד שהסוכר יימס, לשפוך על הירקות לכיסוי, לא לקרר, זה פושר - חמים. לאחר כמה שעות - למקרר. בעצם מוכן כבר לאחר כמה שעות, הטעם משתנה מדי יום.