מאפינס תפוחים עסיסיים ומעולים,
2 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות .
2 ביצים
120 גרם סוכר סוכר (3/4 כוס.)
כף אחת סוכר חום -בהיר (דמררה)
140 גרם קמח תופח ( כוס אחת)
1/2 כוס שמן -קנולה
1/2 כפית קינמון
חופן צימוקים או תמרים קצוצים וחופן -אגוזים.
ההכנה מערבבים בקערה את קוביות התפוחים הקטנות עם כף הסוכר,
מוסיפים את 2 הביצים השמן ,ו-3/4 כוס הסוכר,
להוסיף את האגוזים והצימוקים ,או תמרים קצוצים,לערבב היטב.
לבסוף מערבבים פנימה ,את הקינמון ואת הקמח -התופח,
לערבב רק עד להבלעת כול הקמח הקמח,(לא לערבב יותר מדי.)
לצקת ל-2 תבניות מאפינס.(תלוי בעומק השקעים.)
לצקת כמות תערובת שתמלא רק 3/4 מגובה השקעים,כי זה תופח באפייה.
מתקבלים מאפינס עסיסיים ונפלאים בטעמם.