מחפשת מתכון למרק פטריות

jen711

New member
מחפשת מתכון למרק פטריות

פעם הייתה באשדוד בסי-מול מסעדה בשם אינטגרל שהפכה לדה-וינצי ואחר כך עברה לאשקלון.
היה שם מרק פטריות נהדר שהייתי שמחה לגלות איך משחזרים.
זה היה מרק סמיך טחון.
דיי כבד, לא הייתי מסוגלת לאכול מנה עיקרית אחר כך.
בא עם גבינה מגוררת ששמים בפנים.
הוא היה חמצמץ. ברמה שקשה לאכול הרבה בלי לחם.
ואני בדרך כלל אוכלת מרק בלי לחם.
אני יודעת שזה לא כל כך מפורט אבל זה מה שאני זוכרת.
אשמח לשמוע אם מישהו מכיר מרק כזה ויכול לשתף מתכון.
 

raya

Well-known member
מרק פטריות - מתכון שהופיע בזמנו בפורום האוכל
של אורט ז"ל.
לא בדיוק מה שתיארת, אבל הכנתי כמה פעמים והמרק טעים מאוד.
היות והפורום כבר לא קיים, סרקתי את המתכון.
רעיה
 

jen711

New member
זה נראה מעניין

אבל זה מעלה שאלה שעדדיף שאפתח בהודעה נפרדת...
 

oritta17

New member
היום הכנתי מרק -ירקות עם פטריות,ויצא מאוד טעים :

הכנתי מרק ירקות,ואחר כמה דקות בישול,הוספתי לתוכו ,
פטריות מוקפצות עם בצל ועם שום,והשילוב ביחד יצא מאוד טעים.
למרק הירקות:
בצל אחד בינוני ,הזהבתי ב-2 כפות שמן, וברגע שהתחיל להזהיב מעט,
הוספתי אליו 2 קישואים חתוכים לקוביות קטנות ,
ו- 3 גזרים ,חתוכים לקוביות קטנטנות.
אחרי 10 דקות בישול הוספתי 2 חופנים של שמיר קצוץ,
ותיבול:
כף חוואייג' למרק,
כפית מלח קורט פלפל שחור -גרוס.
ו- 6 כוסות גדולות מים.
ובישלתי עד לשלב של תחילת ריכוך הגזר.
&nbsp
בינתיים,
במחבת עמוקה הקפצתי 2 כוסות פטריות שמפיניון,(לאחר שניגבתי אותם במגבת לחה.)
הוספתי לפטריות קצת מלח גרוס ,
וכיסיתי היטב במכסה,דקה וחצי,עד שהפטריות הגירו נוזלים,
ואז הוספתי להם שן שום אחת,פרוסה לפרוסות,
כפית חוואייג' למרק,וקורט פלפל שחור.
לאחר 2 דקות הקפצה,הוספתי תפוח-אדמה בינוני חתוך לקוביות קטנטנות,
והקפצתי עוד 2 דקות,והעברתי את הפטריות והתפו"א לסיר הראשון,עם הגזר והקישואים,
והכול התבשל ביחד,עד לריכוך הגזר והתפו"א.
התפו"א הוסיף סמיכות למרק,והפטריות הוסיפו טעם עשיר.
השילוב היה מאוד טוב,ויצא מרק מאוד טעים.
&nbsp
 

jen711

New member
תודה אבל אני מחפשת משהו עם דגש על הפטריות

לא מרק שיש בו גם פטריות
 

oritta17

New member
תשובה jen711 , בקשר למרק פטריות:

בכול מקרה המרק עשיר בטעמים, וכדאי להשתמש בו כ-ציר למרק-הפטריות,
כלומר, במקום להוסיף 6 כוסות מים ל-2 כוסות הפטריות שהוקפצו עם הבצל והשום,
עדיף להוסיף מרק ולא מים.
להעשרת הטעם,אפשר להוסיף לפטריות ירק: פטרוזילה, עלי מרווה/ 1/2 כפית עלי-תימין.
לחיזוק טעם הפטריות:
בסיום הבישול,טוחנים מחצית מכמות מהפטריות ומחזירים לסיר,ומערבבים .
&nbsp
הכנת מרק פטריות קלה ומהירה ,תכיני ותהני.
בהצלחה.
&nbsp
 
למעלה