מחפשת מתכון לנון טוקי- קעריות פריכות בוכריות.

עתומר

New member
מתוך האתר cookshare-אני לא מכיר לא ניסיתי

25 גרם שמרים (½ חבילה "שמרית")
½3 כוסות מים פושרים.
1 כף מלח.
2 כפות סוכר
חבילה קמח רגיל לבן.


מנפים את הקמח.
מוספים בצד אחד בתוך גומה את המלח ובעוד גומה את הסוכר.
בצד השני לעשות גומה נוספת להוסיף את השמרים (שלא יהיה מגע בין המלח והשמרים)
להוסיף את המים בהדרגה על המלח והסוכר ולערבב גם השמרים. ללוש 5 דקות ולהניח
לתפיחה ½ שעה בערך. הבצק יוצא דביק! לא להוסיף קמח, כך צריך להיות
אחרי ½ שעה ללוש שוב עם קצת שמן על הידיים. להניח שוב 20 דקות להתפחה נוספת.
לאחר ההתפחה השניה לקחת גוש בצק וליצור מעין פיתה בקוטר הרצוי להניח על נייר אפייה לתת ללחמים לתפוח שוב ל 20 דקות ולהכניס לתנור 180°c כ-20 דקות בערך. להתיז מדי פעם מים על הלחם שבתנור לציפוי פריך.
 
לא מכינים זאת עם שמרים בחנתיים השגתי את

המתכון - הכל אופן המון תודה.
 
למעלה