מחפשת מתכון לסלט מרשים שמשלב גבינה מלוחה/פטה

shira1960

Active member
עם אבטיח יילך אצלכם?

הכנתי פעם סלט של אבטיח עם גבינה מלוחה (אני לא מוצאת כרגע את המתכון, אני די בטוחה שהמלצתי בפורום אבל לא מצליחה למצוא- אני אחפש יותר בבית). אאל"ט זה היה מלפפונים, אבטיח, פטה ואולי עלי נענע, וזה היה ממש טעים וגם שונה.

משהו בסגנון הזה
 

shira1960

Active member
יש! מצאתי! סלט אבטיח ואבוקדו עם פטה

מיכל - תשמעי קטע. חיפשתי את המתכון ככה עם השם שלי, בפורום ההוא, בפורום הזה, ולא מצאתי. אז ניסיתי להזכר איפה מצאתי את זה, ואיכשהו קפץ לי לראש שזה היה מאיזה בלוג, משהו על עצים, tree huggers, פירות ועצים, פירות וטבע, אוכל טבעוני ועצים, בסוף מצאתי - בלוג שנקרא top of the apple אז בכלל לא הייתי בכיוון אבל לפחות מצאתי.

הנה המתכון - תרגישי חופשי לשנות דברים לפי טעמכם. אני הוספתי הרבה יותר פטה למשל. זה לא אבטיח עם גבינה, אלא ממש סלט (כלומר בכיוון הלא-מתוק) עם תוספת של אבטיח. שונה מאוד. אני אהבתי, לא יודעת אם כולם יאהבו אבל משיטוטיי ברשת אני רואה שיש המון מתכונים בכיוון הזה אז כנראה שזה פופולרי. למשל ראיתי בהרבה מתכונים שמשתמשים עם ארוגולה או עלי בייבי במקום התרד שיש פה, או שבכלל אין עלים אלא רק אבטיח ומלפפון, וראיתי מתכונים שמוסיפים זיתים... בקיצור, לא חסר.

סלט אבטיח ואבוקדו עם פטה מהבלוג top of the apple
=======================================
2 מנות
3-4 כוסות תרד טרי
2 כוסות קוביות אבטיח
1 כוס מלפפון קלוף, פרוס לאורך, ופרוס לפרוסות דקות (אני לא קילפתי)
חצי אבוקדו , קלוף ופרוס
חצי בצל אדום פרוס דק
2 כפות וינגרט ליים (בהמשך)
2 כפות פטה

וינגרט:
לערבב יחד 4 כפות ליים (שמתי לימון), 2 כפות שמן זית , 1 כפית אגבה (שמתי סילאן), חצי כפית מלח.

בקערה גדולה לערבב אבטיח, מלפפון, אבוקדו, בצל ושתי כפות מהרוטב. להעביר לצלחות הגשה ולפזר פטה, מלח ופלפל שחור. אפשר להוסיף בזיליקום (לא הוספתי. אני לא זוכרת אבל יכול להיות שפיזרתי קצת נענע)
 

michalgad1

New member
וואו נראה לי שאנסה להפתיע עם הסלט הזה

נראה סוף! תודה על המאמץ
 
סלט אורגנטו שהוא אחד הכוכבים של קפה קפית

בירושלים.

זהו סלט שאפשר להוסיף לו מה שרוצים אבל המתכון הבסיסי הוא צלחת גדולה ועמוקה או קערה רחבה ולא עמוקה מדי.
שמים ירקות חתוכים/פרוסים - עגבניות, מלפפונים, בצל סגול, פטריות טריות, עלים צעירים - איזה שאוהבים, מוסיפים
קרוטונים קטנים, פיצוחים קלויים - מה שאוהבים, מתבלים בשמן זית, לימון וקצת מלח, על זה מפזרים גבינה מלוחה מגורדת גס
ועל זה בקפית שמים צ'יפס דקים וארוכים של בטטה. אני מעדיפה קוביות בטטה אפויות בתנור בשמן זית וקצת מלח גס.
אפשר במקום הבטטה או בנוסף, שעועית ירוקה מוקפצת וחמה או מקלות קישואים מוקפצים כנ"ל או אפילו טונה אם
אתם נוהגים לשלב דגים עם חלבי.
ומעל כל זה אפשר וכדאי לפזר גרעיני חמניה או שומשום קלויים במחבת ללא שמן.
 
ואם תכתבי בגוגל אורגנטו, תראי כמה וכמה תמונות

שיתנו לך מושג איך זה אמור להיראות. רוב התמונות הן עם צ'יפס בטטה.
 
למעלה