מחפשת מתכון לעוגיות קינמון שזכורות לי מהילדות

jen711

New member
מחפשת מתכון לעוגיות קינמון שזכורות לי מהילדות

כשהייתי קטנה, אימא הייתה מכינה עוגיות שנורא אהבנו ומאחר והתחלתי לבשל בזמן האחרון הייתי רוצה להכין אותם.
היא כבר לא זוכרת את המתכון.
חשבתי להיעזר פה.
מה שאני זוכרת:
היא לקחה חבילה של בצק עלים, רידדה אותו, שפכה קינמון(עם סוכר?), גילגלה לרולדה, חתכה לעיגולים ושמה בתנור.
נשמע פשוט?
אני מניחה שאנשים שיודעים לאפות היו מצליחים להכין את זה אבל לי קשה בלי לדעת כמויות, זמנים, ודברים שבטוח פיספסתי...
אודה לעזרה
 

bali

New member
מנהל
זה נשמע כמו וריאציה על "אוזני פיל"

וזה בדיוק כמו שתיארת.

לוקחים בצק עלים, מפשירים ומרדדים מעט.
מערבבים יחד משהו כמו 1/2 כוס סוכר וכפית גדושה של קינמון. אפשר גם סוכר חום בהיר אם את מעדיפה.
מפזרים את הסוכר על הבצק, ועוברים שוב עם המערוך כדי שהסוכר יידבק טוב לבצק.
מגלגלים לרולדה הדוקה, אפשר גם לגלגל משני הצדדים במקביל כמו צורה של מגילה.
בשלב הזה רצוי להכניס למקפיא לאיזה 10-15 דקות כדי שהבצק יתקרר ויתייצב קצת ויהיה יותר קל לפרוס אותו בלי שיימעך.
בעזרת סכין טובה פורסים לפרוסות בעובי חצי סנטימטר או יותר עבה אם מעדיפים.
מניחים במרווחים קלים (2 ס"מ כזה, העוגיות מתרחבות קצת באפייה כי העלים נפתחים) כשרואים את צורת השבלול, על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
אופים בחום של 180-190 מעלות עד שהבצק מזהיב לפי הטעם (יש שאוהבים זהוב בהיר ויש שאוהבים עוגיה קריספית יותר ואופים להשחמה יותר חזקה).
מצננים כמה דקות ואז אפשר לשחרר מהתבנית, לקרר לגמרי ולשמור בכלי סגור היטב.
 
למעלה