בבקשה - שתי עוגות גבינה אפויות בטעם של פעם
אין לי תמונות אבל מבטיחה לך שהן טעימות, ונדמה לי שאת הראשונה קיבלת ממני לא מזמן
עוגת גבינה עם פירורים - שמתאימה במיוחד לילדים
זוהי גרסה שלי לעוגת הגבינה שנהגה אמי להכין בילדותי: שכבת בצק פריך ועליה שכבה של מלית גבינה ריחנית. לייצוב המלית, מוסיפים אבקת פודינג וניל או קורנפלור. כדי לגוון, נהגה אמי לעתים להחליף את פודינג הווניל באבקת פודינג בטעם תות, מה שהפך את המלית לוורודה ובעלת ארומה נעימה של תותים. כשילדיי היו קטנים, לפני עידן דגני הבוקר, נהגתי להכפיל את הכמויות ולהכין בכל שבוע עוגה כזו בתבנית הגדולה של התנור. היתה זו ארוחת הבוקר הקבועה שלנו
אני לא כל כך אהבתי את הקרום החום שנוצר על פני הגבינה, ולכן כשהתחלתי לאפות אותה בעצמי, גיליתי שעדיף לפזר עליה פירורים (שטרויזל) ולאפות כך. אמי נהגה להכין עוגה זו עם גבינה 9% שומן, אני מעדיפה להשתמש בגבינת "טוב טעם" - רק 3%. אם משתמשים בקורנפלור במקום באבקת פודינג וניל בהכנת המלית, רצוי להוסיף מעט תמצית וניל.
העוגה נמוכה יחסית והיא נשמרת במשך 5-6 ימים במקרר, עטופה היטב. היא נוחה מאד לטלטול ואינה מתפרקת.
המרכיבים (לתבנית מלבנית בינונית או עגולה מס' 24-26):
לבצק:
11/2 כוסות קמח רגיל
100 גרם חמאה (אפשר גם מרגרינה אבל עדיף חמאה)
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 חלמון (לא לשפוך את החלבון, משמש במלית)
למלית:
500 גרם גבינה לבנה 3-9% שומן (עדיף טוב טעם)
2 כפות בינוניות אבקת פודינג וניל (לא אינסטנט) או קורנפלור בתוספת מעט תמצית וניל או סוכר וניל
3 ביצים + 1 חלבון
גרד קליפת לימון
1/2 כוס סוכר
צימוקים בהירים, שטופים ומסוננים היטב
לשימון: מעט חמאה מומסת
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני ומשמנים תבנית או מרפדים בנייר אפייה.
מעבדים את הקמח עם החמאה עד לקבלת פירורים. מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מוסיפים חלמון ותמצית וניל ומעבדים לבצק אחיד ומגובש.
מהדקים שליש מהבצק לתחתית ולדפנות (עד גובה כ- 11/2 ס"מ) התבנית.
מוסיפים מעט קמח וסוכר לשליש הבצק הנותר ומעבדים לקבלת פירורים.
מערבבים את כל חומרי המלית ויוצקים על הבצק שבתבנית. מפזרים מעל את הפירורים ומכניסים מיד לשליש התחתון של תנור. אופים עד לקבלת צבע זהוב בהיר.
עוגת גבינה בציפוי שמנת
זוהי עוגה שראיתי במקרר של אחותי לעתים קרובות, והפכה בשלב כלשהו לאורחת קבועה גם במקרר שלי. מראשית דרכה כאופה, העדיפה אחותי עוגות שאינן דורשות הקצפה, ועוגה זו עונה על אותה דרישה בסיסית.
העוגה קלת הכנה, נשמרת במקרר 4-5 ימים, כשהיא מכוסה היטב והיא אינה שמנה או מתוקה מדי.
המרכיבים (לתבנית עגולה 26) או מלבנית A4:
לבסיס:
200 גרם ביסקוויטים ("פתי בר") טחונים
100 גרם חמאה או מרגרינה
למלית:
500 גרם גבינה לבנה 5% (עדיף "טוב טעם")
4 ביצים
גרד קליפת לימון
1 כפית תמצית וניל איכותית
3/4 כוס סוכר
לציפוי:
2 גביעי שמנת חמוצה
2 שקיות סוכר וניל
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני.
מערבבים את חומרי התחתית ומהדקים לתבנית.
מערבבים את כל חומרי המלית ויוצקים על התחתית.
מכניסים את העוגה לתנור ואופים בדיוק 30 דקות.
בינתיים מכינים ציפוי: מערבבים שמנת וסוכר וניל.
מוציאים את העוגה מהתנור וסוגרים מיד את דלתו. אם העוגה תפוחה, מחכים דקה לירידת התפיחה. מורחים את הציפוי על העוגה ומחזירים לתנור.
אופים עוד 12 דקות בדיוק. מכבים את התנור וכעבור 10 דקות פותחים את דלתו ומשאירים את העוגה, שתתקרר אט-אט, עם התנור.