מחפשת מתכון לעוגת גבינה אפיה עם טוב טעם

סליחה אבל לא הייתי כאן ובנתיים אני רואה שהבנת נכון. שתי

העוגות שונות זו מזו, שתיהן פשוטות יחסית ושתיהן מאד מוצלחות ואהובות כאן בבית.
 

חנהפ

Active member
הנה המתכון לעוגת גבינה


1 ק"ג גבינה (בדר"כ שילוב של טוב טעם ו5%ׂ)
5 ביצים מופרדות
את החלבונים להקציף עם 3/4 כוס סוכר
3/4 כוס סוכר לגבינה
2 כפות גדושות קורנפלור
2 כפות קמח
1 כוס חלב
תמצית וניל -כפית
קליפה מגוררת מלימון
צימוקים

הבצק לתחתית:

200 גר' קמח
100 גר' חמאה
1 חלמון
קליפה מגוררת מלימון
8 גר' שמרים טריים
מעט מלח
2 כפות סוכר
לעבד עם החמאה
להוסיף
להוסיף מים/יין לבן חצי יבש/סודה/מיץ תפוזים עד לקבלת בצק נעים
להניח להתפחה לילה במקרר
לרדד עלה גדול לריפוד תבנית תנור.
אפשר להכין קצת יותר בצק ולגלגל רצועות ולהניח בצורת שתי וערב על הגבינה
להבריש את הרצועות בחלמון לפני האפיה
 

חנהפ

Active member
אין לי שמץ כמה נוזלים

המתכון שיש לי בכלל מדבר על בצק שאמא שלי מכינה ל4 גלילות+1 תחתית, ואני רשמתי פה 1/5 מהכמות הרשומה אצלי
ולגבי הנוזלים, אמא שלי אמרה תתוסיפי עד שיהיה בצק נעים, בדר"כ בבצק מקילו קמח מוסיפים קרוב ל- 2 כוסות נוזלים -אז הנה נק' ציון...

העוגה טובה בהקפאה

כמה זמן אופים -עוד שאלה שאני לא יכולה לענות עליה, אופים עד שהעוגה מזהיבה יפה... 45-60 דקות?

אני אופה עוגות גבינה עם תפוחים, אבל את זאת לא זכור לי שהכינו עם תפוחים.
 

מרילין5

New member
מחפשת מתכון לעוגת גבינה אפיה עם טוב טעם

יש המלצה?

חזרתי עכשיו מהסופר עם גבינת טוב טעם, שמנת חמוצה, ושמנת מתוקה, חשבתי על פשטידה אך פיתאום החיילת מבקשת עוגת גבינה אפויה.


תודה!
 

חנהפ

Active member
עוגת גבינה מטוב טעם מזכירה לי עוגות

שאמא שלי היתה מכינה, בתחתית בצק שמרים מרודד דק
הגבינה עם סוכר,פודינג,קליפת לימון (הרבה) צימוקים וביצים
וכשהיה לה זמן וחשק להשקיע הייתה מגלגלת פיסות בצק לשתי וערב

 

מרילין5

New member
זה ניראה טו-וב!

זו עוגה גבוה?

כי החיילת הדגישה שהיא לא רוצה פאי, אלה עוגה גבוהה ואוורירירית
 

חנהפ

Active member
זו לא עוגה גבוהה

ואני לא בטוחה כמה אורירית תהיה עוגה מגבינת טוב טעם, גם אם תקציפי חלבונים
 

22BB

New member
גם אמא שלי היתה מכינה עם בצק שמרים

למעלה היתה מכסה בעלה בצק או בשטרויזל.
לפעמים היתה שמה פרוסות דקות של תפוחים מתחת לגבינה וזה היה הכי טעים.
 

tzivi1

New member
העוגה נראית פשוט מעולה

חנה, את המלכה שלי בעוגות!
 
בבקשה - שתי עוגות גבינה אפויות בטעם של פעם

אין לי תמונות אבל מבטיחה לך שהן טעימות, ונדמה לי שאת הראשונה קיבלת ממני לא מזמן

עוגת גבינה עם פירורים - שמתאימה במיוחד לילדים
זוהי גרסה שלי לעוגת הגבינה שנהגה אמי להכין בילדותי: שכבת בצק פריך ועליה שכבה של מלית גבינה ריחנית. לייצוב המלית, מוסיפים אבקת פודינג וניל או קורנפלור. כדי לגוון, נהגה אמי לעתים להחליף את פודינג הווניל באבקת פודינג בטעם תות, מה שהפך את המלית לוורודה ובעלת ארומה נעימה של תותים. כשילדיי היו קטנים, לפני עידן דגני הבוקר, נהגתי להכפיל את הכמויות ולהכין בכל שבוע עוגה כזו בתבנית הגדולה של התנור. היתה זו ארוחת הבוקר הקבועה שלנו

אני לא כל כך אהבתי את הקרום החום שנוצר על פני הגבינה, ולכן כשהתחלתי לאפות אותה בעצמי, גיליתי שעדיף לפזר עליה פירורים (שטרויזל) ולאפות כך. אמי נהגה להכין עוגה זו עם גבינה 9% שומן, אני מעדיפה להשתמש בגבינת "טוב טעם" - רק 3%. אם משתמשים בקורנפלור במקום באבקת פודינג וניל בהכנת המלית, רצוי להוסיף מעט תמצית וניל.

העוגה נמוכה יחסית והיא נשמרת במשך 5-6 ימים במקרר, עטופה היטב. היא נוחה מאד לטלטול ואינה מתפרקת.

המרכיבים (לתבנית מלבנית בינונית או עגולה מס' 24-26):

לבצק:
11/2 כוסות קמח רגיל
100 גרם חמאה (אפשר גם מרגרינה אבל עדיף חמאה)
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 חלמון (לא לשפוך את החלבון, משמש במלית)

למלית:
500 גרם גבינה לבנה 3-9% שומן (עדיף טוב טעם)
2 כפות בינוניות אבקת פודינג וניל (לא אינסטנט) או קורנפלור בתוספת מעט תמצית וניל או סוכר וניל
3 ביצים + 1 חלבון
גרד קליפת לימון
1/2 כוס סוכר
צימוקים בהירים, שטופים ומסוננים היטב

לשימון: מעט חמאה מומסת

אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני ומשמנים תבנית או מרפדים בנייר אפייה.
מעבדים את הקמח עם החמאה עד לקבלת פירורים. מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מוסיפים חלמון ותמצית וניל ומעבדים לבצק אחיד ומגובש.
מהדקים שליש מהבצק לתחתית ולדפנות (עד גובה כ- 11/2 ס"מ) התבנית.
מוסיפים מעט קמח וסוכר לשליש הבצק הנותר ומעבדים לקבלת פירורים.
מערבבים את כל חומרי המלית ויוצקים על הבצק שבתבנית. מפזרים מעל את הפירורים ומכניסים מיד לשליש התחתון של תנור. אופים עד לקבלת צבע זהוב בהיר.

עוגת גבינה בציפוי שמנת
זוהי עוגה שראיתי במקרר של אחותי לעתים קרובות, והפכה בשלב כלשהו לאורחת קבועה גם במקרר שלי. מראשית דרכה כאופה, העדיפה אחותי עוגות שאינן דורשות הקצפה, ועוגה זו עונה על אותה דרישה בסיסית.

העוגה קלת הכנה, נשמרת במקרר 4-5 ימים, כשהיא מכוסה היטב והיא אינה שמנה או מתוקה מדי.

המרכיבים (לתבנית עגולה 26) או מלבנית A4:

לבסיס:
200 גרם ביסקוויטים ("פתי בר") טחונים
100 גרם חמאה או מרגרינה

למלית:
500 גרם גבינה לבנה 5% (עדיף "טוב טעם")
4 ביצים
גרד קליפת לימון
1 כפית תמצית וניל איכותית
3/4 כוס סוכר

לציפוי:
2 גביעי שמנת חמוצה
2 שקיות סוכר וניל

אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני.
מערבבים את חומרי התחתית ומהדקים לתבנית.
מערבבים את כל חומרי המלית ויוצקים על התחתית.
מכניסים את העוגה לתנור ואופים בדיוק 30 דקות.
בינתיים מכינים ציפוי: מערבבים שמנת וסוכר וניל.
מוציאים את העוגה מהתנור וסוגרים מיד את דלתו. אם העוגה תפוחה, מחכים דקה לירידת התפיחה. מורחים את הציפוי על העוגה ומחזירים לתנור.
אופים עוד 12 דקות בדיוק. מכבים את התנור וכעבור 10 דקות פותחים את דלתו ומשאירים את העוגה, שתתקרר אט-אט, עם התנור.
 

חנהפ

Active member
דודה שלי ז"ל הקציפה את הביצים והיא יצאה

טיפה אורירית, אבל היות והיא לא ידעה לאפות בתבנית עגולה ולקבל עוגה גבוהה, אין לי שמץ איך זה יצא, הדור ההוא אפה תמיד בתבניות אמייל מרובעות
 
למעלה