עוגת תות שדה
לוקח סלסלה וחצי של תותים מנקה הייטב חותך לדיסקיות שופך לקערה עם כוס סוכר ומשאיר כך ל3 שעות
מכין עוגת ספוג
6 ביצים 1
כוס סוכר
1 כפית קליפת לימון מגוררת
3 כפיות מיץ לימון
2 כפות מים
1 כפית תמצית וניל
1 כוס קמח
1/4 כפית מלח
1/2 כפית אבקת אפיה
לחמם תנור לחום בינוני
להפריד את הביצים רצוי שהיצים יהיו בטמפרטורת החדר
הקציפי את החלמונים תוך הוספת חצי כוס סוכר בהדרגה
ערבבי לתערובת את קליפת הלימון מיץ הלימון והמים ותמצית הוניללהמשיך להקציף עד שהתערובת אוורירית
הוסיפי את הקמח ואבקת האפיה בעזרת כף עץ עד אשר הקמח נבלע לחלוטין בתערובת החלמונים
להקציף את החלבונים עם המלח עד קבלת קצף הוסיפי את הסוכר כף כף עד שהסוכר נבלע בתערובת הקצף
להעביר רבע מכמות הקצף לתערובת החלמונים והקמח ןולבחוש בתנועות איטיות וגדולת עד אשר הקצץ נבלע ומתחילה להתקבל בלילה נוזלית
המשיכי עד אשר כל הקצף נבלע בתערובת
כאשר התערובת אחידה לצקת לתבנית 26 משומנת הייטב
ולתנור ל45 דקות
העוגה מוכנה כאשר מכניסים קיסם והוא יוצא נקי
להוציא מהתנור להניח על רשת כדי שתתקרר
יש פעמים שאני מניח את התבנית בפוכה על 4 כוסות בזמן הציינון כדי שלא תפול
לאחר שהעוגה התקררה אני משחררר מהתבנית ממליץ להעביר סכין בין דופן התבנית לעוגה כדי שלא תשבר בשחרור
לחתוך לחצי לקבלת שני דיסקיות עוגה
להקציץ 2 גביעי שמנת מתוקה עם 1/2כוס אבקת סוכר
להניח על מגש ההגשה דיסקת עוגה ולשפוך על הדיסקה חצי מכמות הנוזלים של התותים ולהוסיף מספר טיפות של ברנדי
לסדר 1/3 מכמות התותים על התחתית ולמרוח 1/2 מכמות הקרם על התותים
להניח מעל את דיסקת העוגה השניה ושוב לשפוך את שאר הנוזל מהתותים ולהוסיף מספר טיפות ברנדי
ולשפוך מעל את שארית התותים.
להרתיח מים ולשפוך על אבקת ג'לי תותים ולערבב הייטב
ועכשיו הסוד
לקחת כלי הגשה ממתכת כגון תרווד, כף הגשה, להכניס לתוך תערובת הג'לי החמה דבר זה גורם להורדת חום מהירה והג'לי הופך להיות נוקשה וניתן להעבירו על התותים והוא לא נוזל ולכן מתקבלת גבעה של ג'ילי מעל התותים
ועכשיו לוקחים את הקרם אשר נשאר ומורחים סביב העוגה והעוגה מוכנה
שבוע טוב
פוקסי