מחפשת מתכון לעוגת קרמשניט

נוגה44

New member
מחפשת מתכון לעוגת קרמשניט

רצוי עם קרם דיפלומט
תודה רבה
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
חושבת שליטלס הכינה, לא בטוחה

שעם דיפלומט.
אין לי זמן לחפש עכשיו, אשתדל קצת יותר מאוחר בל"נד
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
לא מוצאת את של ליטלס, אבל עברתי על

כמה מתכונים ברשת, וזה נראה לי מוצלח.

כמובן שאת יכולה לקנות בצק עלים ולדלג על הוראות הכנתו.

קרם שניט / מילפיי / עוגת נפולאון/מה יש לאכול

מצרכים:
לבצק עלים:
375 גרם קמח לבן
כף מלח
200 גרם מים (עוד 50 גרם לפי הצורך)
400 גרם קוביות חמאה
125 גרם קמח לבן
לקרם דיפלומט:
4 חלמונים
75 גרם סוכר
250 מל"ל חלב
כף מחית וניל
2 כפות גדושות קורנפלור
200 מל"ל שמנת מתוקה
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
לשים את חומרי הבצק על לקבלת בצק גמיש. מתחילים עם 200 מל"ל מים ומוסיפים מים בהתאם לצורך.
מערבבים 125 גרם קמח עם החמאה לקבלת תערובת אחידה.
משטחים את החמאה למלבן בגודל 15X20 ס"מ ומכניסים לקירור
משטחים את הבצק לדיסקה ומכניסים למקרר לשעה.
מרדדים את הבצק לעלה הגדול בשליש מהחמאה, מניחים את החמאה על הבצק ומקפלים קיפול מעטפה (שלושה קיפולים). מצננים לעוד 2-3 שעות.
חוזרים על שלב 5 (עוד קיפול מעטפה)
מרדדים את העלה למלבן שהצלע הארוכה שלו גדולה פי שניים מהצלע הקצרה. מקפלים את הבצק קיפול ספר (ארבעה קיפולים) ומצננים ל2-3 שעות.
חוזרים על שלב 7.
מכינים את קרם הפטיסייר: טורפים את החלמונים עם הסוכר והקורנפלור לקבלת קרם תפוח.
מבשלים את החלב והוניל לסף רתיחה. מוזגים שליש מהחלב לחלמונים וטורפים להשוואת טמפרטורות.
מחזירים את החלמונים לסיר עם שאר החלב ומבשלים על להבה בינונית עד קבלת קרם סמיך.
מעבירים את הקרם לקערה ומכסים את הקרם בניילון נצמד. מצננים.
מרדדים חצי מכמות הבצק לעלה בגודל התבנית. מניחים מעליו משקולת ואופים 30 דקות בטמפרטרה של 180 מעלות. מצננים את הבצק.
מיישרים את שולי הבצק וחותכים לשני מלבנים שווים בגודלם.
מקציפים את השמנת לקצפת יציבה ומקפלים לתוך הפטיסייר.
מורחים את הקרם דיפלומט על הבצק ומכסים במלבן הבצק השני.
מקפיאים לפחות שעתיים ופורסים.
לפני ההגשה לבזוק אבקת סוכר.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
נראה לי שתבנית מלבנית בינונית+, אבל

אם את משתמשת בבצק עלים קנוי לכי לפי גודל העלים.
 
כן, גם אני לקחתי מהרשת

לא זוכרת מאיפה.אולי קרין גורן אבל מה שהמתהוללת הביא נראה לי מצויין
 

לאה סי

Active member
מתוך "לבשל עם קיצי":עוגת קרמשניט

העלים

אופים 2 עלים מבצק עלים כ- 33 ס"מ אורך (הרוחב כמו שהוא)
דוקרים את העלים לפני האפייה במזלג ואופים בתנור שחומם
מראש ל-180 מעלות עד שמוכן.

הקרם

3 כוסות חלב
¾ כוס סוכר
קורט מלח

מכניסים לסיר ומביאים לרתיחה.

מכניסים לקערה קטנה

1 כוס חלב
¾ כוס קורנפלור
3 חלמונים
1 כף תמצית וניל

מערבבים היטב שלא יהיו גושים ומוסיפים בזרם דק לחלב הרותח תוך כדי ערבוב,
מבשלים כשתי דקות עד שמתקבלת רפרפת סמיכה שקופה ומבריקה.
מורידים מהאש מוסיפים 50 גרם חמאה ומערבבים עד לקבלת קרם חלק.

מצננים את הקרם יוצקים על העלה התחתון.
את העלה השני חותכים לריבועים ומסדרים על הקרם כדי שיהיה נוח יותר
לחתוך את העוגה.

מעל מפזרים אבקת סוכר.

* לעוגה גבוהה אני מכינה קרם בכמות של ½1- 2
 

נוגה44

New member
שאלה בנוגע לקרם

הכנתי את הקרם בדיוק לפי ההוראות יצא סמיך וטעים
שמתי לקרר במקרר, כשהוצאתי הוא היה לגמרי נוזלי.
ניסיתי להסמיך שוב על האש הוספתי קורנפלור וחלמון
הסמיך מעט
האם יש הסבר לתופעה?
אגב זו לא פעם ראשונה שאני מכינה קרם פטיסייר.
לבסוף הקצפתי שמנת מתוקה פודינג וחלב וזה הקרמשניט שלנו.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מוזר מאד. בסוף הבישול המרקם היה

ממש כמו פודינג? לי במקרר בד"כ מתקשה, לעיתים יותר מידי.

אין לי הסבר לכך.

בטוחה שיהיה טעים גם עם קצפת ונילית.
 
למעלה