לא מוצאת את של ליטלס, אבל עברתי על
כמה מתכונים ברשת, וזה נראה לי מוצלח.
כמובן שאת יכולה לקנות בצק עלים ולדלג על הוראות הכנתו.
קרם שניט / מילפיי / עוגת נפולאון/
מה יש לאכול
מצרכים:
לבצק עלים:
375 גרם קמח לבן
כף מלח
200 גרם מים (עוד 50 גרם לפי הצורך)
400 גרם קוביות חמאה
125 גרם קמח לבן
לקרם דיפלומט:
4 חלמונים
75 גרם סוכר
250 מל"ל חלב
כף מחית וניל
2 כפות גדושות קורנפלור
200 מל"ל שמנת מתוקה
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
לשים את חומרי הבצק על לקבלת בצק גמיש. מתחילים עם 200 מל"ל מים ומוסיפים מים בהתאם לצורך.
מערבבים 125 גרם קמח עם החמאה לקבלת תערובת אחידה.
משטחים את החמאה למלבן בגודל 15X20 ס"מ ומכניסים לקירור
משטחים את הבצק לדיסקה ומכניסים למקרר לשעה.
מרדדים את הבצק לעלה הגדול בשליש מהחמאה, מניחים את החמאה על הבצק ומקפלים קיפול מעטפה (שלושה קיפולים). מצננים לעוד 2-3 שעות.
חוזרים על שלב 5 (עוד קיפול מעטפה)
מרדדים את העלה למלבן שהצלע הארוכה שלו גדולה פי שניים מהצלע הקצרה. מקפלים את הבצק קיפול ספר (ארבעה קיפולים) ומצננים ל2-3 שעות.
חוזרים על שלב 7.
מכינים את קרם הפטיסייר: טורפים את החלמונים עם הסוכר והקורנפלור לקבלת קרם תפוח.
מבשלים את החלב והוניל לסף רתיחה. מוזגים שליש מהחלב לחלמונים וטורפים להשוואת טמפרטורות.
מחזירים את החלמונים לסיר עם שאר החלב ומבשלים על להבה בינונית עד קבלת קרם סמיך.
מעבירים את הקרם לקערה ומכסים את הקרם בניילון נצמד. מצננים.
מרדדים חצי מכמות הבצק לעלה בגודל התבנית. מניחים מעליו משקולת ואופים 30 דקות בטמפרטרה של 180 מעלות. מצננים את הבצק.
מיישרים את שולי הבצק וחותכים לשני מלבנים שווים בגודלם.
מקציפים את השמנת לקצפת יציבה ומקפלים לתוך הפטיסייר.
מורחים את הקרם דיפלומט על הבצק ומכסים במלבן הבצק השני.
מקפיאים לפחות שעתיים ופורסים.
לפני ההגשה לבזוק אבקת סוכר.