מחפשת מתכון לעוגת שוקולית בחושה פרווה

MyAudi

New member
מחפשת מתכון לעוגת שוקולית בחושה פרווה

שלום,

אני יודעת שיש מתכון של עוגת שוקולית שמסתובב ברשת בכל מיני וריאציות. אשמח לקבל מתכון פרווה, בלי מרגרינה! מנוסה שכולם אוהבים (לא רק ילדים, זה מיועד לאנשים מהעבודה).
חשוב שהעוגה תהיה טעימה ומספיק רטובה גם בלי ציפוי שוקולד כי אני רוצה לפזר אגוזים מלמעלה.

ושאלה, אפשר להכניס סתם ככה אגוזים גם בפנים?

תודה
 

lihishmu

New member
עוגת שוקולית עם בננה ארומטית-פרווה

עוגת שוקולית פרווה קלת הכנה. את יכולה לוותר על הבננות/ המרקם של העוגה הזו נוזלי לא מומלץ לשים בפנים אגוזים הם ישקעו לך. תפזרי למעלה.אני ממליצה על ציפוי השוקולד הקל במתכון זה מוסיף. לטעם השוקולדי.
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2699841

עוגת שוקולד בננה.עם ציפוי שוקולדי וארומה נהדרת!



פורסם ב-18 בנובמבר 2013, 19:44 במדור מתכונים

עוגת שוקולד לחה וטעימה עם תוספת של .בננה -המעניקה לה ארומה נהדרת. וציפוי שוקולדי. המשלים את הטעמים.

העוגה קלה מאוד להכנה .הכל בעירבוב אחד בקערה.-והעוגה גם פרווה.

לחומרים ל-2 תבניות חד פעמית.20X15 ס"מ.

לחומרים;

4 ביצים שלמות.

1/2 כוס קקאו

1 כוס שוקולית

1.1/3 כוסות סוכר.

1.1/3 כוסות שמן קנולה.

חצי כוס קוקוס.

2.5 כוסות קמח.-.

1.5 שקיות אבקת אפיה.

( או קמח תופח).

2.1/4 כוסות מים רותחים. (שתיים ורבע כוסות)

כפית תמצית רום.

2 בננות.חתוכות לחצי. ומכל חצי לחתוך לפרוסות בעובי חצי ס"מ.

לציפוי שוקולד;

150 גרם שוקולד מריר פרווה להמיס בסיר מעל סיר עם מים. עד שהשוקולד נמס (או במיקרוגל)

להוסיף 2 כפות שמן קנולה ולערבב היטב. כאשר העוגה פושרת ניתן לצפות את העוגות.

אופן ההכנה;

לשים בקערה. ביצים. קקאו. שוקולית. סוכר. שמן. רום. קוקוס. ולערבב. להוסיף כוס אחת מהמים הרותחים ולערבב. להוסיף את הקמח ואבקת האפיה.

ולערבב.ולבסוף להוסיף את כוס ורבע המים הנותרים לערבב עם מטרפה לעיסה ללא גושים.

לרפד בנייר אפייה את התבנית גם בשוליים. לחלק את העיסה לשתי התבניות.

לפזר מלמעלה על כל עוגה את הבננה החתוכה.

לאפות בחום בינוני 160 מעלות כ-40-50 דקות..לצנן.

ולצפות עם ציפוי השוקולד. וניתן לקשט עם פרוסות בננה.
 

MyAudi

New member
אמ אמ... אבל רציתי עוגה רגילה בלי ציפוי

ובלי תוספות כמו בננות וקוקוס. עוגת שוקולית הפשוטה והרגילה שכולם מכירים אותה. הזכירו אותה לא פעם פה אבל לא רשמתי את המתכון.
מישהו יודע למה אני מתכוונת?
 

bali

New member
מנהל
עוגת שוקולד עסיסית פרווה

פשוט תוותרי על הציפוי אם את לא רוצה אותו.
אם את רוצה דווקא שוקולית (אז מחליפים את הקקאו + חצי כוס סוכר בכוס אבקת שוקולית, אבל נדמה לי ששוקולית זה חלבי.

עוגת שוקולד עסיסית פרווה

1 כוס שמן
4 ביצים
1.5 כוסות סוכר
1/2 כוס אבקת קקאו
כוס קמח אוסם תופח או כוס קמח רגיל וכפית אבקת אפייה
חצי מיכל שמנת צמחית (ריצ', השף הלבן, יש גם של אלפרו) - אפשר גם חלב סויה רגיל או בטעם וניל במקום.

לציפוי:
100 גרם שקולד מריר
החצי השני של השמנת הצמחית.

לערבב במיקסר: כוס שמן, 4 ביצים, 1.5 כוסות סוכר, 1/2 כוס קקאו וכוס קמח אוסם.
להוסיף 1/2 כוס שמנת צמחית ולערבב.
לשפוך לתבנית עגולה מס' 26 או 24 משומנת קלות (בתבנית 24 העוגה תצא גבוהה יותר)
לאפות בחום של 170 מעלות בערך 30-40 דקות (לעשות בדיקה עם קיסם וכשהוא יוצא יבש ממרכז העוגה היא מוכנה).

לציפוי:
לחמם את יתרת השמנת במיקרוגל או בסיר קטן, עד כמעט רתיחה, אבל לא להרתיח לגמרי כי השמנת עלולה להתפרק. לשבור את השוקולד לקוביות ולהוסיף לתוך השמנת החמה. לחכות 2 דקות ולערבב היטב לציפוי שוקולד חלק אחיד ומבריק ולשפוך על העוגה כשהציפוי עדיין חם והעוגה חמה גם כן (הציפוי ייספג קצת בעוגה. אם רוצים שהציפוי לא ייספג מקררים את העוגה לטמפ' החדר לפני שמכינים את הציפוי ומוזגים אותו).
כשהעוגה מתקררת קצת, לכסות בניילון נצמד או נייר כסף ולשמור במקרר.
 

MyAudi

New member
תודה

ולגבי השוקולית, לא יודעת אם זה חלבי. אני שותה שוקו אחר אז אני שמה אבקה אחרת
 

bali

New member
מנהל
אין בעיה, נתתי לך את שתי האופציות

אני אוהבת טעם שוקולדי עמוק יותר אז משתמשת בקקאו ולכן מוסיפה עוד חצי כוס סוכר.
 

MyAudi

New member
ולגבי הציפוי

ברור שאני יכולה לוותר עליו אם אני לא רוצה.
אבל חיפשתי מתכון שהעוגה תהיה מספיק רכה ועסיסית בלי הציפוי.

בכל אופן, אני אנסה בעז"ה, תודה:)
 

bali

New member
מנהל
העוגה הזו עסיסית גם בלי הציפוי

בגלל שיש בה שמן, הוא שומר על העסיסיות שלה.
 

lihishmu

New member
עוגת שוקולית

תעשי ללא הציפוי


‏‏תסמונת טורט -הבלוג לאוהבי האפיה והבישול האוהבים לחלוק את המתכונים עם כולם‏‏ שיתף/ה ‏תמונה‏ של ‏תסמונת טורט -הבלוג לאוהבי האפיה והבישול האוהבים לחלוק את המתכונים עם כולם‏.
9 אוקטובר
הנה שוב המתכון לעוגת השוקולד
עוגת שוקולד קלת הכנה

החומרים ל-3 תבניות אינגליש

5 ביצים שלמות
קצת יותר מחצי כוס קקאו
1 כוס שוקולית
1.5 כוסות סוכר
1.5 כוסות שמן
3 כוסות קמח רגיל
1.5 שקיות אבקת אפיה
1 כפית תמצית רום
3 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה; לשים בקערה גדולה
ביצים. קקאו . שוקולית. סוכר. שמן. רום. אבקת אפיה. ולערבב
להוסיף כוס אחת מים רותחים לערבב היטב להוסיף את כל כמות הקמח ולערבב היטב. ולבסוף להוסיף את 2 כוסות הנותרת של מים הרותחים.
ולערבב
לחלק ל-3 תבניות אינגליש
לאפות בתנור מחומם מראש 160 מעלות בערך 25-35 דקות לא לייבש. לקרר ולצפות בקרם הגנש.

לציפוי קרם גנש

150 גרם שמנת מתוקה=לשים בקלחת להביא עד סף רתיחה לכבות להוסיף 150 גרם שוקולד מריר שבור לחכות דקה ועז לערבב לקרם חלק.
לצפות את העוגות.
תמונה: ‏עוגת שוקולד קלת הכנה

החומרים ל-3 תבניות אינגליש

5 ביצים שלמות
קצת יותר מחצי כוס קקאו
1 כוס שוקולית
1.5 כוסות סוכר
1.5 כוסות שמן
3 כוסות קמח רגיל
1.5 שקיות אבקת אפיה
1 כפית תמצית רום
3 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה; לשים בקערה גדולה
ביצים. קקאו . שוקולית. סוכר. שמן. רום. אבקת אפיה. ולערבב
להוסיף כוס אחת מים רותחים לערבב היטב להוסיף את כל כמות הקמח ולערבב היטב. ולבסוף להוסיף את 2 כוסות הנותרת של מים הרותחים.
ולערבב
לחלק ל-3 תבניות אינגליש
לאפות בתנור מחומם מראש 160 מעלות בערך 25-35 דקות לא לייבש. לקרר ולצפות בקרם הגנש.

לציפוי קרם גנש

150 גרם שמנת מתוקה=לשים בקלחת להביא עד סף רתיחה לכבות להוסיף 150 גרם שוקולד מריר שבור לחכות דקה ועז לערבב לקרם חלק.
לצפות את העוגות.‏
95אהבתי · · שיתוף
קידום פרסום
‏540‏ אנשים ראו פרסום זה

‏‏תסמונת טורט -הבלוג לאוהבי האפיה והבישול האוהבים לחלוק את המתכונים עם כולם‏‏ שיתף/ה ‏תמונה‏ של ‏תסמונת טורט -הבלוג לאוהבי האפיה והבישול האוהבים לחלוק את המתכונים עם כולם‏.
9 אוקטובר
עוגיות שקדים אמרנה
בקרוב המתכון
תמונה: ‏עוגיות שקדים אמרנה
בקרוב המתכון‏
3אהבתי · · שיתוף
קידום פרסום
‏505‏ אנשים ראו פרסום זה

תסמונת טורט -הבלוג לאוהבי האפיה והבישול האוהבים לחלוק את המתכונים עם כולם
9 אוקטובר
עוגיות שקדים אמרנה
בקרוב המתכון
תמונה: ‏עוגיות שקדים אמרנה
בקרוב המתכון‏
611אהבתי · · שיתוף
קידום פרסום
‏478‏ אנשים ראו פרסום זה

תסמונת טורט -הבלוג לאוהבי האפיה והבישול האוהבים לחלוק את המתכונים עם כולם
9 אוקטובר
עוגת שוקולד קלת הכנה

החומרים ל-3 תבניות אינגליש

5 ביצים שלמות
קצת יותר מחצי כוס קקאו...ראה/י עוד
תמונה: ‏עוגת שוקולד קלת הכנה

החומרים ל-3 תבניות אינגליש

5 ביצים שלמות
קצת יותר מחצי כוס קקאו
1 כוס שוקולית
1.5 כוסות סוכר
1.5 כוסות שמן
3 כוסות קמח רגיל
1.5 שקיות אבקת אפיה
1 כפית תמצית רום
3 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה; לשים בקערה גדולה
ביצים. קקאו . שוקולית. סוכר. שמן. רום. אבקת אפיה. ולערבב
להוסיף כוס אחת מים רותחים לערבב היטב להוסיף את כל כמות הקמח ולערבב היטב. ולבסוף להוסיף את 2 כוסות הנותרת של מים הרותחים.
ולערבב
לחלק ל-3 תבניות אינגליש
לאפות בתנור מחומם מראש 160 מעלות בערך 25-35 דקות לא לייבש. לקרר ולצפות בקרם הגנש.

לציפוי קרם גנש

150 גרם שמנת מתוקה=לשים בקלחת להביא עד סף רתיחה לכבות להוסיף 150 גרם שוקולד מריר שבור לחכות דקה ועז לערבב לקרם חלק.
לצפות את העוגות.‏
26313אהבתי · · שיתוף
קידום פרסום
‏1,349‏ אנשים ראו פרסום זה

תסמונת טורט -הבלוג לאוהבי האפיה והבישול האוהבים לחלוק את המתכונים עם כולם
9 אוקטובר
עוגת שוקולד קלת הכנה
המתכון למטה . בעוגת אורורה מהבצק סוכר
לחלק את המתכון לחצי (מ-4 ביצים)
לחלק ל-2 תבניות אינגליש קייק.
תמונה: ‏עוגת שוקולד קלת הכנה
המתכון למטה . בעוגת אורורה מהבצק סוכר
לחלק את המתכון לחצי (מ-4 ביצים)
לחלק ל-2 תבניות אינגליש קייק.‏
99אהבתי · · שיתוף
קידום פרסום
‏796‏ אנשים ראו פרסום זה

תסמונת טורט -הבלוג לאוהבי האפיה והבישול האוהבים לחלוק את המתכונים עם כולם
9 אוקטובר
עוגת שוקולד קלת הכנה המתאימה גם לימי הולדת. ולציפוי בבצק סוכר.


2 תבניות 24 ס"מ .(העיסה נוזלית ) ולכן צריך לאטום את התבניות מלמטה בנייר כסף להצמיד
את הנייר מתחת התבנית ולקפל אותו צמוד מסביב לדפנות התבנית
...ראה/י עוד
תמונה: ‏עוגת שוקולד קלת הכנה המתאימה גם לימי הולדת. ולציפוי בבצק סוכר.


2 תבניות 24 ס"מ .(העיסה נוזלית ) ולכן צריך לאטום את התבניות מלמטה בנייר כסף להצמיד
את הנייר מתחת התבנית ולקפל אותו צמוד מסביב לדפנות התבנית

החומרים;
8 ביצים שלמות
2.5 כוסות סוכר
2.5 כוסות שמן
1 כוס קקאו
2 כוסות אבקת שוקולית
5 כוסות קמח רגיל
2 שקיות אבקת אפיה
5 כוסות מים רותחים
2 כפיות תמצית רום.

אופן ההכנה;

לשים בקערה גדולה;
ביצים. סוכר. שמן. קקאו. אבקת שוקולית. אבקת אפיה
רום. -לערבב היטב. להוסיף כוס אחת מהמים החמים. לערבב. ואז להוסיף את כל קמות הקמח.לערבב היטב.
ולבסוף להוסיף את 4 כוסות המים הרותחים לערבב לעיסה הומוגנית.
לחלק את העיסה ל-2 תבניות עגולות. לאפות בחום בינוני 160. מעלות בערך 25-35 דקות לא לייבש.-ולצנן

לקרם הגנש למילוי העוגה;
1 שמנת מתוקה להקצפה- לחמם בקלחת עד סף רתיחה.לכבות
ולהוסיף 250 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות להמתין דקה ואז לערבב. עד אשר העיסה חלקה.ולקרר לעיסה נוחה למריחה.

אופן הרכבת העוגה

לקחת בסיס עוגה אחת (עם צריך ליישר גבעה אז לחתוך אותה)
למרוח 3/4 מכמות קרם הגנש. וליישר.
לכסות מעל בבסיס העוגה השנייה.(העוגה גם צריכה להיות ישרה ללא בליטות)
את שאר הקרם למרוח על העוגה גם בדפנות .ליישר היטב לעוגה מושלמת.-לשים במקרר. עד אשר הקרם יציב.

לציפוי בבצק סוכר;
לקחת בערך 750 גרם בצק סוכר.ניתן לצבוע אותו בצבע מועדף. ללוש את הבצק היטב עד אשר הוא חלק. לפזר על שולחן קונפלור בנדיבות כדי שהבצק לא ידבק לשולחן. גם לפזר קצת על הבצק. להתחיל לרדד את הבצק לעובי של 4 ס"מ. ולקוטר יותר גדול מקוטר העוגה כדי שיוכל להספיק לצפות גם את הדופן.
לגלגל את הבצק על המערוך. בזהירות . ולהניח מעל העוגה להתחיל להניח מלמטה בדופן העוגה ואז לגלגל מעל העוגה ולסיים
בצידה השני של העוגה. להתחיל ליישר מלמעלה בעזרת האצבעות. (יש להשיג פלסטיק ליישור בחנויות המתמחות).
ולאחר מכן להדק בשוליים היטב.
לחתוך את שאריות בצק הסוכר בבסיס העוגה.
ניתן בבסיס העוגה ליצור כל מיני סגירות שונות של בצק סוכר כדי להסתיר את חיתוך הבצק.

זהו נשאר רק לקשט בכל מיני אלמנטים שהכנתם מבצק סוכר.‏
922אהבתי · · שיתוף
קידום פרסום
‏776‏ אנשים ראו פרסום זה

תסמונת טורט -הבלוג לאוהבי האפיה והבישול האוהבים לחלוק את המתכונים עם כולם
7 אוקטובר
רולדה במילוי הודו מבצק פריך עם שמן
המתכון למטה
תמונה: ‏רולדה במילוי הודו מבצק פריך עם שמן
המתכון למטה‏
219אהבתי · · שיתוף
קידום פרסום
‏826‏ אנשים ראו פרסום זה

תסמונת טורט -הבלוג לאוהבי האפיה והבישול האוהבים לחלוק את המתכונים עם כולם
7 אוקטובר
מאפה בצק שמן במילוי הודו. קל הכנה. ומשמש למילויים שונים. (‏9‏ תמונות)
בצק פריך עם שמן המתאים ליצירת מאפים בצורות שונות רולדות. שושנים. שקיקים. ואצבעות. ניתן למלא במילויים שונים. בשרים.או גבינות או תפו"א . תמרים. ועוד.

החומרים לבצק:

400 גרם קמח רגיל
1/2 כפית מלח...ראה/י עוד
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
30420אהבתי · · שיתוף
קידום פרסום
‏556‏ אנשים ראו פרסום זה

‏‏תסמונת טורט -הבלוג לאוהבי האפיה והבישול האוהבים לחלוק את המתכונים עם כולם‏‏ שיתף/ה ‏תמונה‏ של ‏אליזבט סיפ‏.
6 אוקטובר
הנה הכנתי רק יצא מהתנור נראה מהמם וריח נפלא
תמונה: ‏הנה הכנתי רק יצא מהתנ
 
למעלה