מחפשת מתכון לעוגת תפוחים כמו זו ב"ארומה":

alonaski

New member
מחפשת מתכון לעוגת תפוחים כמו זו ב"ארומה":

עוגה אישית שמורכבת: בסיס - בצק פריך. מעל זה - קרם פטיסייר/אינסט' פודינג וניל... מעל - תפוחי עץ בקוביות (אפויים עם קינמון) ומעל - קרמבל פרורי בצק פריך.

למישהו יש מתכון כזה? לא כ"כ ברור לי האם אופים את כל זה ביחד להשחמת הקרמבל למעלה - עם הקרם פטסייר?... או אופים כל חלק בנפרד ואז מרכיבים את זה על הבסיס בצק פריך?
 

bali

New member
מנהל
המילוי הוא לא קרם פטיסייר אלא מלית גבינה

אני משערת שגבינה כמו ריקוטה. בד"כ מלית גבינה אפויה תכיל גבינה, סוכר, חלמונים או ביצים שלמות, תמצית וניל ו/או גרידת לימון. לגבי כמויות מדוייקות צריך פשוט לחפש מתכון לטארט גבינה או מלית גבינה לעוגות שמרים למשל.

אופים את הקלתית עם מלית הגבינה ובתוכה או מעליה קוביות תפוחי עץ שמבשלים קצת לפני כן עם קינמון ומה שאוהבים, וכשהמלית מתחילה להתייצב מפזרים מלמעלה את הפירורים ואופים עוד עד שהם מזהיבים.
 

alonaski

New member
תודה באלי, עוד שתי שאלות לי:

1. מבחינת זמני אפיה וטמפ' אפיה - תוכלי לכוון אותי בבקשה?...
2. מה דעתך על הרכב של: שמנת מתוקה + אבקת אינסטנט פודינג וניל + קצף חלבונים. האם התערובת הזאת יכולה להחליף את מה שהצעת? האם היא ברת-אפיה?
 

bali

New member
מנהל
תשובות

אם מדובר בטארטלטים אישיים הייתי אופה בערך 20 דקות בטמפ' של 170 מעלות, עד שהבצק מזהיב והמלית מתייצבת, ואז מוסיפה שטרויזל ואופה עוד 10 דקות להזהבה של הפירורים.

שמנת מתוקה מוקצפת לא מתאימה לאפייה, כך שקרם של אינסטנט פודינג עם שמנת מתוקה מתאים רק אם את אופה את הקלתיות בלי מילוי, ממלאת בקרם הקר ובקוביות תפוחי עץ מבושלות ומצוננות, ומפזרת למעלה פירורי שטרוייזל שאפית בנפרד (אפשר לאפות אותם כשאופים את הקלתיות).

המתכון למלית גבינה שצירפת בהודעה השנייה יכול להתאים כמלית לטארטלטים. זמן האפייה יהיה קצר יותר מאשר במתכון לטארט אחד גדול.
 

alonaski

New member
אוקי! הבנתי. תודה רבה!


 

alonaski

New member
מצאתי מילוי כזה של רביבה. נראה לך זהה

לזה של עוגת ארומה? למילוי הריקוטה:

1 ק"ג גבינת ריקוטה

125 גרם חמאה

180 גרם אבקת סוכר

קליפת לימון מגורדת - לפי הטעם

1 ביצה מס' 3

2 חלמונים

1 כף קורנפלור

1-2 עוגיות חמאה מפוררות או 20 גרם שטרויזל
 
למעלה