יש לי "בערך" מתכון ללא קמח עם זה עוזר
בערך, כי זה מתכון מאולתר וכל פעם אני משחק מחדש עם הכמויות. לבצק של הפאי אני משתמש בשיבולת שועל לפי המתכון לבצק פאי בקישור הבא:
http://www.anonymous.org.il/rec-tofu-lemon-cake.htm ולאחר שאני מצפה את התבנית מכניס לתנור שחומם ל- 180 מעלות לכ- 10 דקות ואז מוציא ושם בצד. למילוי: פורס לפרוסות דקות 3 תפוחי עץ שקולפו, מזן סמית (הירוקים הקצת חמוצים). את החתיכות אני שם בתוך קערה עם מים וקצת מיץ לימון שלא ישחירו בזמן שאני חותך את שאר החומרים/הכנה. מועך בבלנדר 4-5 בננות בשלות עם מיץ מחצי לימון ו- 3 כפות שטוחות של קינמון. מניח בתחתית התבנית שכבה של פרוסות תפוחי עץ, מעליה מורח שכבה מרסק הבננות-קינמון וחוזר חלילה עד שהתבנית מלאה. בסוף אני מכין עוד כמות של הבצק שיבולת שועל עם קצת יותר מים ושמן ומפזר מלמעלה (זה החלק הכי מעצבן, אבל חשוב להרטיב יותר את הבצק למרות שלא נוח לעבוד איתו אחרת זה יתיבש יותר מדי אח"כ בתנור ויצא מאוד קשה) ולבסוף לתנור שעדיין דולק בחום של 180 מעלות לכ- 40 דקות. בסוף מוציא מהתנור ונותן להצטנן בחוץ ל- 5-6 שעות ומכניס למקרר. אפשר גם לפזר בין השכבות תפוחים-רסק בננה גם שברי אגוזים/צימוקים/חמוציות.