מתכון: עוף ביין
גירסה פשוטה: מניחים בתחתית של תבנית שיש לה מכסה טוב פרוסות בצל מעל פרוסות תפ"א וגזר מעל את נתחי העוף מפזרים מעל תבלינים אהובים מעט דבש ואז יוצקים עד חצי מהגובה הכללי יין לתנור, 200 מעלות, בערך שעתיים. מכוסה היטב גירסה מורכבת: מטגנים בשמן זית את נתחי העוף עד השחמה, כמה דקות מכל צד מוציאים את העוף לצלחת ובמה שנשאר במחבת מטגנים פרוסות בצל ופרוסות שום עד הזהבה מחזירים את העוף יוצקים מעל יין בנדיבות מבשלים על אש נמוכה 40 דקות בערך מוציאים את העוף מבשלים בזהירות את התערובת שבמחבת עד שמצטמצמת לחצי מחזירים את העוף ומכסים אותו ברוטב הסמיך כל טוב, רונן