../images/Emo142.gif פאי אגוזים בניחוח תפוזים../images/Emo13.gif
(מאוד מאוד טעים
) (תבנית טארט משומנת בקוטר 24, תנור מחומם מראש על חום בינוני-גבוה 180 מע' צ.). לרוטב התפוזים: 3/4 1 כוסות מיץ תפוזים 1/4 2 כוסות סוכר 120 מ"ל רום (המשקה - לא תמצית!) לבצק: 2 כוסות קמח 1 כפית שטוחה מלח 2 כפות סוכר 120 גר' חמאה (קרה, חתוכה לקוביות) 1/4-1/3 כוס מים קרים/מיץ תפוזים למלית: 3/4 כוס סוכר 2 כפות רוטב תפוזים (המתכון בהמשך) 3 כוסות אגוזים קלופים, מכל סוג שאוהבים (הכי טעים ויפה: יחס שווה של מלך/לוז/פקאן) 4 תאנים מיובשות (חתוכות לקוביות בינוניות) 3/4 כוס שמנת מתוקה (קרה) להגשה: 1/4 כוס שמנת מתוקה 3-4 תאנים מיובשות (חתוכות לקוביות קטנות) הרוטב: שמים את המיץ+סוכר בסיר = מביאים לרתיחה עדינה וממשיכים לבשל (ברתיחה עדינה) 1/4 שעה (עד הנוזלים מצטמצמים ומתקבל סירופ). מוסיפים את הרום ומבשלים עוד 20 דקות (עד שמתקבל סירופ סמיך, דומה לריבה). מאחסנים במקרר בכלי אטום (הרוטב נשמר בטמפ' החדר במקום חשוך וצונן עד 3 חודשים). הבצק: קמח+מלח+סוכר = לשים במעבד מזון עם להב מתכת או במיקסר עם וו הלישה (K) ומערבבים קצת. מוסיפים את קובות החמאה ומעבדים רק עד נוצרים "פירורים". מוסיפים כ-1/4 כוס מהמים וממשיכים לעבד רק עד שנוצר כדור בצק (אם הבצק יבש מדי ואינו מתגבש לכדור, מוסיפים מעט מים (עד 1/4 כוס)). עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר כשעתיים (או במקפיא לכ-1/2 שעה
). מוציאים מהקרור, מסירים את הניילון ומרדדים את הבצדק לעלה בעובי של 1/2 ס"מ+משמנים את התבנית = משטחים את הבצק על תחתית +דפנות התבנית בשכבה אחידה ומאחסנים במקרר כחצי שעה (או כ1/4 שעה במקפיא...
) . מחממים את התנור לחום בינוני - גבוה (190 מע' צ.) . המלית: שמים את הסוכר+רוטב התפוזים במחבת = לחמם עד שהסוכר נמס. להוסיף את האגוזים+התאנים = לערבב בערך דקה (עד שהם עטופים ברוטב הסמיך). מצננים קצת ויוצקים על קלתית הבצק. יוצקים את השמנת מעל - ואופים עד שהפאי מקבל הזהבה עמוקה. הגשה: מצננים קצת, יוצקים את השמנת המתוקה על הפאי (לא לדאוג
, היא נספגת במהירות ויש כמות קטנה...
) ומגישים עם קוביות התאנים. אם רוצים (רוצים רוצים !
) מוסיפים גם כדור גלידת וניל.