מחפשת מתכון לפאי פקאן

hilashlo

New member
מחפשת מתכון לפאי פקאן

שלום לכולם, באם למישהו מהפורום יש מתכון טוב לפאי פקאן אני צריכה דחוף לראש השנה כלומר עד מחר, תודה מראש לאלה המעוניינים לעזור. הילה
 

ונילה

New member
פאי הפקאן שלי.

היי הילה. זו הגירסה שלי. נוסתה כבר אי אלו פעמים- ותמיד ללא תלונות מצד הסועדים.. לבצק הפריך: 2 כוסות קמח לבן קורט מלח 4 כפות אבקת סוכר 100 גרם חמאה ביצה טרופה 2-3 כפות מים קרים לשים בקערה את הקמח, ולפורר בעזרת מזלג את החמאה. להוסיף את יתר החומרים ולעבד עד שמתגבש בצק. ליצור ממנו כדור, לחלק ל- 1/3 ו- 2/3. לרדד את החלק הגדול יותר, ולרפד תבנית פאי משומנת ומקומחת. (את החלק הקטן לשמור בינתיים בצד). לחורר במזלג, לעטוף בנייר כסף ולפזר מעל שעועית יבשה (על מנת למנוע תפיחה של הבצק במהלך האפייה. לא חובה.) לאפות, בתנור שחומם בחום בינוני, c180 למשך 15 דק`. להסיר את הכיסוי. למלית: 50 גרם חמאה ½ שקית שמנת מתוקה 4 כפות סוכר ¼- 1/3 כוס סירופ מייפל (תלוי כמה מתוק אוהבים) כפית תמצית וניל 2 ביצים 200 גרם אגוזי פקאן להמיס את החמאה, בסיר קטן. להוסיף את השמנת ולהביא לרתיחה קלה. להוסיף את יתר החומרים (למעט האגוזים), ולערבב. לעבד במשך 2-3 דקות במעבד מזון, במהירות גבוהה. בינתיים, לסדר את האגוזים על שכבת הבצק האפויה (אם מכסים את הפאי בבצק, הסדר לא חשוב. אם לא- להשתדל לסדר במעגלים, באופן חופף). לשפוך את בלילת המלית מעל האגוזים. לווסת. לרדד את שארית הבצק, לחתוך (עדיף בעזרת גלגלת משוננת) פסים, ולסדר כשתי וערב. (אפשר לפורר פירורים מהבצק ולפזר מעל, או לרדד ולעטוף את הפאי כולו) להבריש את חלמון טרוף על פסי הבצק ולהכניס לתנור בחום c160, ל- 40 דק` בערך (אם יש חשש שהבצק למעלה ישחיר, לכסות בנייר כסף במהלך האפייה, ולהסיר לקראת סיומה). זהו. די פשוט, בעצם. טעים עם כדור גלידת וניל בצד. בהצלחה ושנה מתוקה לך.
 

hilashlo

New member
עוגת פאי פקאן- ונילה

תודה רבה, אני עכשיו הולכת לעשות את הפאי, אני יודיע לך איך החברה הגיבו אחרי החג, אני בטוחה שיצא לעניין וטעים שנה טובה גם לך. הילה
 
למעלה