מחפשת מתכון לקדירת בשר ביין

ורד132

New member
מחפשת מתכון לקדירת בשר ביין

היי מחפשת מתכון לא מסובך לקדירת בשר ויין אשמח אם מישהו יכול לעזור.. תודה

בבקשה מתכון קלאסי

אני כתמיד אוהב להתגאות בעבר שלי כקצב וגם אתגאה במתכון זה שחולק על ידי אין ספור פעמים ללקוחות ותמיד קיבלתי פידבק חיובי. המוצרים. נתח או נתחים של בשר בקר במספרים 5, או 6,[צלי כתף או פילה מדומה] בגודל של כשני קילו. [עדיף לא לקנות בשר קפוא, אך אם קונים בשר קפוא יש להפשיר את הבשר לגמריי במקרר כ24 שעות] ארבעה בצלים בינוניים קצוצים. ראש שום. פלפל אנגלי. 2 עלי דפנה. מלח ופלפל. שמן זית. חבילת פטריות שמפניות.[כל מי שמחשיב את עצמו אומר להוריד את הרגליים של הפטריות, אני לעומת זאת לא עושה את זה] וכמובן בקבוק יין אדום איכותי.[אין כזה דבר יין בישול] כמו כן ניתן להוסיף את כל ירקות השורש.גזרים, קולרבי, לפת, שורש פטרוזילה, ושורש סלרי.לא חובה. מחממים בסיר גדולה שמן כארבעה כפות של שמן זית.ממליחים ומפלפלים את הבשר, ומשחימים את הבשר מכל צדדיו בשמן כדי שיאטם היטב ולא יאבד את המיצים הנהדרים שלו. אחר כך מוצאים את הבשר ומכניסים לתוך השמן את הבצלים הקצוצים, ואת השום כשהוא קצוץ גס, ואת הפטריות כשהן חתוכות לפרוסות.ומטגנים עד שהבצל מזיע. הבצל השום והפטריות מיטגנים בתוך השמן שיש בו גם את המיצים שהגיר הבשר.מה שנותן שמחה גדולה לסיר. לאחר שהבצל הזיע מכניסים לסיר את היין ומביאים לרתיחה.בשלב זה מחזירים את הבשר לסיר יחד עם עלה הדפנה והפלפל האנגלי.ופה המקום להוסיף את ירקות השורש. מוסיפים מים רותחים לסיר עד שהוא מכסה את הבשר ומבשלים כשלוש שעות או עד שהבשר מתרכך. אחרי שהבשר התרכך מוציאים את הבשר ושמים אותו על רשת כדי שיתקרר.אם יש ירקות שורש פה מוצאים אותם ושומרים אותם להגשה יחד עד מעט מהרטוב. בינתיים מצמצמים היטב את הנוזלים שנשארו בסיר עד שמקבלים רוטב סמיך עם טעם עשיר של יין. אחרי שהבשר התקרר לגמריי פורסים אותו לפרוסות.מחזירים את הפרוסות לתוך הרוטב שצומצם. את כל השלבים האלו ניתן לעשות אפילו יום לפני ההגשה. חצי שעה לפני ההגשה מחממים בתנור.רצוי להשאיר שליש מהפרוסות מחוץ לרוטב כדי שהם יקבלו חריכה נאה. בתאבון!!

למעלה