מחפשת מתכון לקליפות תפוחי אדמה

מחפשת מתכון לקליפות תפוחי אדמה

אפויות בתנור שמתקבלות קצת דומות לצ'יפס.
ראיתי מתכון בטלביזיה אבל לא נראה לי כי קודם אופים את התפו"א והתוצאה הסופית לא מצאה חן בעיני.
 
תודה נעמי אבל אני מחפשת משהו שלא

עשוי מתפוחי אדמה שנאפים קודם אלא פשוט שמקלפים את התפו"א ומכינים מהקליפות. לא יודעת אם יש דבר כזה.
וגם - חשוב לי מתכון שמישהי כאן ניסתה כבר.
 
תודה נעמי אבל לא רוצה מטוגן. כפי

שכתבתי מחפשת מתכון שאפוי בתנור. מנסה להפחית שומנים בתזונה שלי.
אולי אני מחפשת משהו שלא קיים?
וכאמור - חשוב לי שיהיה לי על מי לסמוך. כלומר - משהו שמישהי מכאן ניסתה להכין או טעמה.
 

shira1960

Active member
אורני גם אני מיד חשבתי כמו נעמי-

על תפוחי אדמה אפויים, ואחר כך מוציאים את הבפנים ואופים שוב את הקליפה עם חמאה/גבינה וכו'

אבל בעקבות שאלתך הסתכלתי קצת באינטרנט ואכן יש משהו כז ה- לא הכנתי אף פעם ולא אכלתי אבל זה מה שמצאתי (לא יודעת אם זה יפחית לך במשהו את השומנים כי צריך להכין עם שמן/חמאה):

קליפות תפוחי אדמה נקיים ויבשים מכל זן (לא כתוב כמה)
4 כפות שמן זית
מלח פלפל
קמצוץ טימין או תבלינים אחרים שאת אוהבת
שקית זיפלוק גדולה
תבנית אפיה

לשים שמן ותבלינים בשקית, להוסיף קליפות ולערבב.
לאפות על תבנית אפיה בשכבה אחת ב375 \190 מעלות כ15 דקות או עד שזהוב וקריספי.
http://www.ohbiteit.com/2012/11/potato-peel-chips.html
 
תודה רבה. השקית זה רק להשריה, נכון?

כי בטח לא אופים בתוכה.
עכשיו אודיע לשכנה שלי שלא תזרוק את הקליפות כשהיא מבשלת לכבוד שבת.
 

shira1960

Active member
כן, סליחה, שופכים מהשקית לתבנית

וצריך כמובן לשפשף ולקנות היטב את הקליפות לפני שמקלפים.
 
למעלה