מתכון הדרים מנוסה, טעייים
אז ככה:
1. להכין סוכר כמשקל האשכוליות
2. לקלוף את האשכוליות, לחתוך הקליפות בגסות, להרתיח אותם במים קרים בכמות נדיבה, אחרי כדקת רתיחה לשפוך המים ולהרתיח שוב במים קרים, וכך כ-4-5 פעמים. זאת על מנת לנטרל מרירות. בהרתחה אחרונה להשאיר להתבשל כ-15 דקות. לסנן, להכניס הקליפות למג'ימיקס ולטחון למידת הגסות הרצויה.
3. במקביל, את האשכוליות הקלופות - לנקות עד כמה שניתן מן ציפה הלבנה, לחתוך לריבועים של כ-3 ס"מ, לשים בסיר על האש. (לא לוותר בשום אופן על הגרעינים. יש בהם המון פקטין שאחראי למיצוק הריבה) כשכבר חם להן אך לפני שהעסק רותח - להוסיף כשליש מכמות הסוכר. לבשל כ- 45 דקות על להבה בינונית-קטנה ולבחוש מידי פעם.
4. את האשכוליות המבושלות לסנן לתוך הסיר בו תתבשל הריבה (שלב אחרון, מבטיחה). במסננת לסחוט ולדחוס את החומר היטב היטב בעזרת כוס זכוכית חסינת חום עד שבמסננת נשארים רק הגרעינים והציפות הפנימיות של הפלחים.
5. להוסיף לסיר הסופי את הקליפות המרוסקות מהמג'ימיקס, את שארית הסוכר ולשים על להבה בינונית. להתאפק ולא לבחוש עדיין. כאשר מתחיל להראות סימני רתיחה לבחוש הכל. להנמיך הלהבה לקטנה להמשיך ולבחוש כל כמה דקות. לבשל כשעה עד שעה וחצי.
6. להעביר מיד לצנצנות זכוכית שחוטאו במים רותחים. (מרגישה צורך לציין זאת, לא יודעת מה מידת הניסיון שלך בהכנת ריבות).
אם משהו לא ברור - תשאלי, אענה ברצון.
בהצלחה, בתיאבון ובברכה - מרים