צלי ביין תבשיל קדרה
בשר כתף ביין פטריות ובטטות להל"ן:ו pirge / מתכונים ו 17:36 | 21/02/04 2 ק"ג בשר כתף מספר 5 בחתיכה אחת ק"ג בצל 300 גרם פטריות שלמות חצי בקבוק יין אדום יבש 4 בטטות רחוצות היטב 3 כפות סילאן קורט קינמון כמון,,,,,,כורכום,,,,,,פפריקה מתוקה....גריל עוף 5 שיני שום כתושות 5 שיני שום שלמות רוזמרין עלה קטן---- להניח מעל לתבשיל שמן לטיגון סיר חרס גדול עם מכסה תואם – או סיר אחר במקרה ואין. מחממים לחום בינוני תנור 200 מעלות . מנקים ושוטפים את הבשר. חותכים בצל לרצועות. מחממים שמן ב מ ח ב ת ומטגנים את הבצל עד שיזהיב. מוסיפים את נתח הבשר וצולים ה י ט ב מכל הצדדים. לצלות קצר, אבל לוודא שכל הצדדים מטוגנים היטב. מוסיפים את הפטריות ומטגנים ביחד עם הבשר כ-2 דקות מערבבים קלות מדי פעם מכניסים לקדירה: בשר, בצל, בטטות שלמות, יין, שום, רוזמרין, תבלינים. סוגרים את הסיר ומכניסים לתנור. כעבור שעתיים מנמיכים את חום התנור 180 מעלות לעוד כשעה או יותר לקרר, לפרוס. לפריסה יפה יש להכניס את הבשר למקרר לצינון של כמה שעות. תהנו