מחפשת מתכון לתבשיל קדרה

האוהבות

New member
מחפשת מתכון לתבשיל קדרה

עם בשר בקר
(לא עוף...) ירקות ויין. אשמח לכזה שיכול לבלות כל הלילה בסיר ברזל בתנור. תודה מראש
 

bigjack

New member
../images/Emo71.gifצלי בקר ביין

מבוסס על מתכון שראיתי בתכנית של חיים כהן. בדרך כלל אני לא אוהב יין בבישול אבל כאן זה יצא מאד טעים במקור התבשיל עם יין לבן, אני הכנתי עם יין אדום. לא בטוח שיתאים לזה לבלות כל הלילה בתנור, אבל אפשר לנסות. מצרכים: שמן זית 1/2 1 ק"ג צוואר בקר (או שייטל), חתוך לקוביות גדולות מלח ופלפל 2 בצלים, חתוכים לעיגולים 1 בקבוק יין אדום 3 עלי דפנה צרור טימין ואורגנו 2 עגבניות קלופות, ללא הזרעים, קצוצות 1 ק"ג גזר צעיר, קלוף וחתוך לגפרורים אופן ההכנה : מחממים כרבע כוס שמן בסיר ומשחימים את קוביות הבשר בכמה פעמים, בסבלנות. מעבירים את הבשר לצלחת ומתבלים בנדיבות במלח ובפלפל. מוסיפים את הבצלים לסיר ומאדים אותם עד שהם שקופים. מחזירים את הבשר לסיר, מוסיפים חצי בקבוק יין, מגרדים את תחתית הסיר בכף עץ ומבשלים 5 דקות. מוסיפים את עלי דפנה, צרור טימין ואורגנו, מלח ופלפל, היין הנותר והעגבניות. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים. מטגנים את הגזרים במעט שמן זית במחבת, מוסיפים מעט סוכר ומטגנים עד שהם מתקרמלים. מוסיפים אותם לסיר הבשר ומבשלים עוד חצי שעה. צלי בקר ביין
 

האוהבות

New member
נראה מעולה!../images/Emo9.gif

תודה רבה, נראה לי שאוסיף עוד ירקות שורש ולגבי היין גם אני אשתמש באדום.
 

pirge

New member
צלי ביין תבשיל קדרה

בשר כתף ביין פטריות ובטטות להל"ן:ו pirge / מתכונים ו 17:36 | 21/02/04 2 ק"ג בשר כתף מספר 5 בחתיכה אחת ק"ג בצל 300 גרם פטריות שלמות חצי בקבוק יין אדום יבש 4 בטטות רחוצות היטב 3 כפות סילאן קורט קינמון כמון,,,,,,כורכום,,,,,,פפריקה מתוקה....גריל עוף 5 שיני שום כתושות 5 שיני שום שלמות רוזמרין עלה קטן---- להניח מעל לתבשיל שמן לטיגון סיר חרס גדול עם מכסה תואם – או סיר אחר במקרה ואין. מחממים לחום בינוני תנור 200 מעלות . מנקים ושוטפים את הבשר. חותכים בצל לרצועות. מחממים שמן ב מ ח ב ת ומטגנים את הבצל עד שיזהיב. מוסיפים את נתח הבשר וצולים ה י ט ב מכל הצדדים. לצלות קצר, אבל לוודא שכל הצדדים מטוגנים היטב. מוסיפים את הפטריות ומטגנים ביחד עם הבשר כ-2 דקות מערבבים קלות מדי פעם מכניסים לקדירה: בשר, בצל, בטטות שלמות, יין, שום, רוזמרין, תבלינים. סוגרים את הסיר ומכניסים לתנור. כעבור שעתיים מנמיכים את חום התנור 180 מעלות לעוד כשעה או יותר לקרר, לפרוס. לפריסה יפה יש להכניס את הבשר למקרר לצינון של כמה שעות. תהנו
 

האוהבות

New member
WOW עכשיו אני בדילמה

כל המתכונים נראים מצויינים. נראה לי שהפתרון בכל סופ"ש להכין אחד מהם.(בתקוה שמזג האויר ימשיך להיות קררררר
)
 
למעלה