מחפשת מתכון לתפוחי אדמה עם רוטב

casdi

New member
מחפשת מתכון לתפוחי אדמה עם רוטב

שלום לכולם! ילדיי לא אוכלים כלום, אבל ממש כלום. אני מחפשת נואשות איזה מתכון לתפוחי אדמה (ללא בצל חס וחלילה) מבושלים ברוטב עגבניות או משהו דומה. משהו שיהיה גם טעים, גם מהיר ושילדיי יסכימו להכניס לפה. תודה רבה לכל העצות שיגיעו...
 

clcl

New member
אני מכינה את התבשיל הבא שטעמו

גן עדן: 1 בצל (ולא דאוג, ניתן להפרידו אח"כ מהרוטב) חתוך לעיגולים כרעיים של עוף 1-2 עלי דפנה מלח, פלפל שחור (או לבן), פפריקה מתוקה, שום כתוש או אבקת שום גבישי, אבקת מרק עוף שמן לטיגון תפוחי אדמה - פרוסים לפרוסות בעובי של כ- 1/2 ס"מ (לא דק ולא עבה) 1 קופסה של עגבניות מרוסקות 1 יחידה של רסק עגבניות לטגן הבצל והשמן ולהשחים את העוף מכל הכיוונים, לאחר השחמה קלה להוסיף מים כדי כיסוי, להוסיף פלפל לבן, ואבקת שום גבישי (אני מכינה עם שום טרי, אך ילדים אולי לא יחפצו לאכול עם שום, אז לא חייבים ממש להסגיר את המרכיב), מלח במידה ואבקת מרק עוף. להביא לרתיחה, להוריד ללהבה נמוכה ולבשל במשך כ- 1/2 שעה, להוסיף את פרוסות תפוח האדמה מעל העוף ואת העגבניות המרוסקות ורסק העגבניות. אם יש צורך להוסיף מים כדי כיסוי. לבדוק תיבול וכך להמשיך ולבשל (תוך הקפדה לבצע את כל הבישול כאשר הסיר מונח על דיסקה למניעת חריכה) במשך כשעה (ואם אפשר אף שעתיים). תספרי לי איך זה עבר.
 

casdi

New member
תודה - אבל שכחתי כנראה לציין

שאנחנו צמחונים, ולא רק זה, אלא שגם ילדיי ממש אבל ממש לא אוהבים ירקות מכל סוג שהוא. לכן על המתכון להכין רק תפוחי אדמה. העיקר פה הוא כמובן הרוטב, שאני מחפשת משהו שיהיה מעניין ונחמד לבשל בו את תפוחי האדמה. תודה,
 

clcl

New member
מרמורה - רוטב עגבניות ופלפלים תוניס

בבישול לילדים אפשר לגרוע מהמתכון את הפלפלונים החריפים
 

clcl

New member
מתכונים מן הצומח

אתר עם שלל מתכונים אולי תמצאי מאכלים שכן יאהבו... ואולי, וסליחה על החדירה לפרטיות, תאפשרי להם את חופש הבחירה . . . תרתי משמע . . .
 

צוצונת

New member
תפוחי אדמה עסיסיים בשקית קוקי

קולפים כ- 6 תפוחי אדמה פורסים לפרוסות ברוחב אצבע וחוצים אותן לחצי. מתבלים ב: פפריקה מתוקה,מלח,אבקת מרק עוף,כורכום וקופסת רסק עגבניות חצי כוס מים, רבע כוס שמן זית או חמניות ושום כתוש לפי הטעם. מכניסים הכל לשקית קוקי מנערים את כל המרכיבים עם תפוחי האדמה סוגרים את השקית עם הסוגר המיועד לכך מכניסים לתבנית התנור ואופים בתנור חם מאוד לשעה וחצי.)לא לשכוח לחורר מעט את פני השקית על מנת שהאדים ייצאו החוצה).
 
למעלה