מחפשת מתכון מומלץ לעוגת בננות עם שוקולד צ’יפס פרווה

יש לי 3 בננות שממתינות כבר לא בסבלנות
מנסיוני זאת עוגה קלה ונחמדה מאד.
יש בה 50 גרם חמאה שאני מחליפה ב-40 גרם שמן קוקוס כדי לפרוון אותה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מוסיפה על ההצעה לעיל את עוגת הבננות הפרווה של עוגיונט. הכנתי כמה פעמים וממש נחמדה.

עוגת בננות ושוקולד צ'יפס קלה, עוגיונט

2 תבניות אינגליש קייק באורך 25 ס"מ

לעוגה:
200 גרם (1 כוס) סוכר
125 מ"ל (1/2 כוס) שמן
3 ביצים L (ר' הערות לגרסה טבעונית)
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
3 בננות מרוסקות (כ-300 גרם)
210 גרם (כוס וחצי) קמח (ר' הערות לגרסה ללא גלוטן)
10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה
200 גרם שוקולד מריר קצוץ

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבניות.
  2. בקערה טורפים סוכר, שמן, ביצים, וניל, מלח ובננות מרוסקות לתערובת אחידה.
  3. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב רק עד שאחיד.
  4. קוצצים את השוקולד ומוסיפים לתערובת. מקפלים בעדינות לפיזור אחיד.
  5. יוצקים את התערובת לתבניות ומיישרים את החלק העליון.
  6. אופים במשך 30-40 דקות או עד שהעוגות מזהיבות, מתייצבות וקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.
  7. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ומגישים.

הערות, הארות ותוספות:

  • העוגות נשמרות בכלי סגור במקרר עד 4-5 ימים. מומלץ מאוד להגיש בטמפרטורת החדר למרקם אידאלי.
  • אפשר לחמם מעט את העוגות לפני ההגשה.
  • גרסה ללא גלוטן: משתמשים בקמח תמי או קמח כרגיל באותה כמות במקום הקמח הלבן.
  • גרסה טבעונית: ממירים את הביצים ב-150 גרם רסק תפוחים לא ממותק.
  • ניתן להכין את העוגה גם עם קמח כוסמין לבן או 80% מלא באותה כמות במקום הקמח הרגיל.
  • אפשר להקפיא את העוגות עטופות היטב עד חודש.
  • במקום שוקולד קצוץ אפשר להשתמש בשוקולד צ'יפס.
  • במקום שוקולד מריר אפשר להשתמש בשוקולד חלב, לבן או רובי באותה כמות לגיוון טעמים.
  • אם רוצים, אפשר להוסיף אגוזים קצוצים לתערובת.
  • הכנתם את העוגה? מוזמנים לשתף עם כולם בקבוצה שלנו בפייסבוק או לתייג אותי באינסטגרם. אני תמיד שמחה לראות את הביצועים שלכם

 
למעלה