עוגת תפוחים ושמנת/רות סירקיס “מהמטבח באהבה”
לא מפילה אך בהחלט שונה, יפה טעימה וחלבית.
שכבת בצק בחושה, פרוסות תפוחים מסודרות כמניפה ומעל ציפוי שמנת וקינמון - היו שנים שהייתי מכינה אותה בכל יום שישי.
עוגת תפוחים ושמנת/רות סירקיס “מהמטבח באהבה”
חומרים (לתבנית 22 ס”מ, אפשר גם 24*):
לבצק:
2 ביצים
1/2 כוס סוכר
1/2 מיכל שמנת חמוצה
קליפת לימון מגוררת
50 גרם מרגרינה** רכה (כן, אפשר חמאה)
½1 כוסות קמח רגיל
2 כפיות אבקת אפייה
לציפוי:
5 תפוחי עץ חמצמצים
1/2 מיכל שמנת חמוצה
1 חלמון
1/4 כוס סוכר
1/2 כפית קינמון
אופן ההכנה:
+ בוחשים היטב את הביצים עם הסוכר, השמנת, קליפת הלימון והמרגרינה. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ובוחשים היטב, אך לא יותר מדי זמן, עד שנוצר בצק.
+ מעבירים את הבצק לתחתי התבנית, מורחים ומחליקים את הבצק בצורה אחידה.
+ מקלפים את התפוחים, מחלקים אותם לשמיניות ומוציאים את הליבות. מסדרים את התפוחים בצפיפות מעל הבצק. אופים בחום בינוני (180 מ”צ) במשך 30 דקות ומוציאים מהתנור.
+ מערבבים את השמנת עם החלמון, הסוכר והקינמון ומורחים מעל התפוחים.
+ מחזירים לתנור ואופים שוב במשך 5-10 דקות, או עד שהציפוי נקרש לגמרי.
+ מגישים פושר או קר, ואם רוצים - בלוויית גלידה או קצפת.
הערות חני ס.:
*אופה בתבנית בקוטר 24.
**משתמשת בחמאה, כמובן.