מחפשת מתכון מומלץ לעוגת תפוחים חלבית ולא סופר מסובכת. תודה.

michalgad1

New member
מחפשת מתכון מומלץ לעוגת תפוחים חלבית ולא סופר מסובכת. תודה.

 

shira1960

Active member
לא חלבית אבל מאוד טעימה - עוגת תפוחים לולו (הביאה תמר האחרת)

לאחרונה אני מכינה רק מ3 תפוחיםץ צריך לחתוך קוביות קטנות

עוגת לולו// תמר האחרת


עוגת תפוחים, אגוזים ושוקולד (עוגת לולו)

2 כוסות קמח
1 כף אבקת אפיה (אפשר 2 כוסות קמח תופח במקום)
4-5 תפוחי עץ (רצוי חמצמצים אבל לא הכרחי)
1 כף קינמון
1 כפית זנגוויל טחון
1/8 כפית ציפורן טחון (אפשר לשנות את התבלינים לפי הטעם, אפשר להחליף בחוויאג' לקפה; לא לוותר על הג'ינג'ר)
1 כוס שמן צמחי (לא זית)
1/2 1 כוסות סוכר (תערובת של לבן וחום)
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל (אבל רק אם היא טובה! מקסימום תוותרי)
100-120 גר' שוקולד מריר (אפשר שוקולד צ'יפס ולחסוך חצי שלב 4)
1/2 -1/3 כוס אגוזי מלך קצוצים (אפשר פקאנים – יותר טעים)
2 כפות קוקוס

כדאי להוסיף גם ג'ינג'ר מסוכר קצוץ דק (כף או שתיים)

מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צלסיוס)
1. מערבבים קמח ואבקת אפיח
2. מקלפים תפוחים, מגלענים וחותכים לקוביות, מערבבים עם התבלינים.
3. מערבבים שמן וסוכר. מוסיפים את הביצים אחת אחת...ומערבבים היטב. מוסיפים וניל.
4. קוצצים את השוקולד ומערבבים עם האגוזים והקוקוס.
5. מוסיפים לתערובת השמן את תערובת הקמח ומערבבים רק כמה שהכרחי.
6. מוסיפים את תערובת השוקולד-אגוזים ואז את התפוחים. מערבבים.
7. מעבירים לשתי תבניות אינגליש קייק או לתבנית עגולה אחת. (או בתבניות חד"פ אישיות)
8. אופים כשעה. תלוי בתנור (אצלי בטורבו = ארבעים דקות)
 

shira1960

Active member
ובכלל, לחלבית הייתי מכינה פאי תפוחים אמריקאית קלאסית

(ומגישה עם כדור גלידה וניל)
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת תפוחים ושמנת/רות סירקיס “מהמטבח באהבה”

לא מפילה אך בהחלט שונה, יפה טעימה וחלבית.

שכבת בצק בחושה, פרוסות תפוחים מסודרות כמניפה ומעל ציפוי שמנת וקינמון - היו שנים שהייתי מכינה אותה בכל יום שישי.

עוגת תפוחים ושמנת/רות סירקיס “מהמטבח באהבה”

חומרים (לתבנית 22 ס”מ, אפשר גם 24*):
לבצק:
2 ביצים
1/2 כוס סוכר
1/2 מיכל שמנת חמוצה
קליפת לימון מגוררת
50 גרם מרגרינה** רכה (כן, אפשר חמאה)
½1 כוסות קמח רגיל
2 כפיות אבקת אפייה
לציפוי:
5 תפוחי עץ חמצמצים
1/2 מיכל שמנת חמוצה
1 חלמון
1/4 כוס סוכר
1/2 כפית קינמון

אופן ההכנה:

+ בוחשים היטב את הביצים עם הסוכר, השמנת, קליפת הלימון והמרגרינה. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ובוחשים היטב, אך לא יותר מדי זמן, עד שנוצר בצק.
+ מעבירים את הבצק לתחתי התבנית, מורחים ומחליקים את הבצק בצורה אחידה.
+ מקלפים את התפוחים, מחלקים אותם לשמיניות ומוציאים את הליבות. מסדרים את התפוחים בצפיפות מעל הבצק. אופים בחום בינוני (180 מ”צ) במשך 30 דקות ומוציאים מהתנור.
+ מערבבים את השמנת עם החלמון, הסוכר והקינמון ומורחים מעל התפוחים.
+ מחזירים לתנור ואופים שוב במשך 5-10 דקות, או עד שהציפוי נקרש לגמרי.
+ מגישים פושר או קר, ואם רוצים - בלוויית גלידה או קצפת.

הערות חני ס.:
*אופה בתבנית בקוטר 24.
**משתמשת בחמאה, כמובן.
 
למעלה