אתן את ה2 סנט שלי
בגדול המתכון שלי דומה לשל יאיר
אמנם אני שם פי 2 שמרים יבשים לקילו (זה היחס המקובל), ו2 כפות שטוחות סוכר לקילו.
אמנם להתפחה איטית (במקרר) אני שם את כמו יאיר.
הבצק של יאיר 67.5% מים (ואם מוסיפים שמן אז קצת יותר) הוא בצק די רך שמניב תוצאות מצוינות.
לבצק:
1 קילו קמח
675 מ"ל מים חמימים
1 כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1 כף מלח
כ2 כפות שמן למריחה לההתפחה
אני מכין כך:
מנפה את הקמח, שם בקערת המקסר את הקמח השמרים והסוכר, מתחיל בבחישה איטית תוך הוספת המים. נותן למקסר לבחוש במהירות בינונית (בד"כ מס' 3-4 במקסר) כ10 דק. בשלב הזה מוסיף מלח, ויש כאלה ששמים 2 כפות שמן זית. אני מעדיף למרוח בשמן זית להתפחה כך לא מתייבש. לש עוד כ2 ד'.
בקערה שם קצת קמח למטה, ומעביר את הכדור המכודרר להתפחה (כמו שרשמתי מורח שמן זית מעל)
אחרי שהכפיל את נפחו, מפנצ'ר, מקילו אני עושה כ7 פיצות. מכדרר 7 כדורים, נותן להם לתפוח ואז מכין פיצות.
בשביל פיצה טובה כדאי לפתוח ביד ללא מערוך, כך היא שומרת על החללי אוויר כלואים בתוכה.
את התנור מחממיים למקסימום האפשרי כדאי לפחות חצי שעה מראש (וכפי שרשמו כדאי אבן שמוט, אם אין אפשר תבנית ברזל כבדה הפוכה, אם אין כל תבנית אחרת הפוכה, הרעיון שהפיצה תונח על מצע חם ולא תכנס עם תבנית קרה, כדי שתקבל שוק חום שתורם לקרסיפיות), האפיה של הפיצה עצמה ללא טורבו. (אפשר להפעיל טורבו עד לפיצה, זה עוזר להגיע לטמפ' גבוהה, אבל חשוב שאפיית הפיצה תהה ללא הטורבו).

אצלי בתנור (סאוטר פשוט בן מאה), מוצהר שהחום המירבי הוא 250, החום הוא בהחלט מספק- אמנם אני מדליק אותו כשעה לפני שאני מתחיל לאפות, ולרוב לאחר כ6 דק הפיצה מוכנה.
אני מכין אחת לאחר השניה, לעיתים נותן הפסקה של כמה דקות בין אחת לשניה לאפשר לתנור לאגור חום.

בהצלחה. וכן, הפיצות הבייתיות טובות בהרבה מאלה שמוכרים.