מחפשת מתכון מוצלח לסופלה שוקולד

טלטולN

New member
מחפשת מתכון מוצלח לסופלה שוקולד

וכמובן טיפים לאיך לאפות כדי שיצליח.

אשמח למתכונים ועצותיכם.

תודה מראש
 

CallMeCavanaugh

New member
סופלה או פונדנט?

עוגה אוורירית שגבוהה, אפילו גבוהה בהרבה משולי הכלי בו נאפתה, או עוגה שכשנועצים בה כפית התוכן הנוזלי נשפך החוצה?
 

טלטולN

New member
הכוונה לעוגה הנשפכת


 

CallMeCavanaugh

New member
הנה מתכון שתמיד עבד לי

http://www.chef-lavan.co.il/item/3809
ובמקום שתי קוביות שוקולד לבן אפשר לשים גם שוקולד אחר, או טראפל. אני אישית עוד לא עשיתי את זה, אבל חברים שכן עשו אומרים שזה הרבה יותר נעים וקל על הבטן, כי בעצם לא אוכלים תערובת חצי חיה של ביצה וקמח.
 

bali

New member
מנהל
פונדנט שוקולד

פונדנט סיוי

7-8 מנות אישיות

200 גר' שוקולד מריר משובח
100 גר' חמאה
להמיס יחד במיקרו.

4 ביצים מס' 2
130 גר' סוכר
לטרוף קלות יחד.

70 גר' קמח
60 גר' קורנפלור
לערבב לאבקה אחידה.

להוסיף שוקולד מומס לביצים, ואת החומרים היבשים בעירבוב מהיר עד שהכל מתאחד.
לצקת לקוקטים מושמנים היטב (אפשר לזרות אבקת קקאו לאחר השימון).

לחמם תנור מראש ל-180 מעלות- בין 8 ל- 10 דקות אפייה, לאכול חם עם גלידה...
 

ניריתי 1

New member
ממש לא.

המסה נכנסת לתנור לאפייה.
אני מניחה שמטריד אותך החלק הפנימי שנותר נוזלי, נכון ?
הביצים עוברות בתנור פיסטור (פיסטור מתרחש אף בטמפרטורה נמוכה מזו שאופים בה פונדנט). חלק מהמסה נאפת (ובה הביצים נקרשות נואפות לגמרי), וחלק מהמסה נשארת נוזלית, אך הביצים כבר ממזמן לא ״חיות״.
 

bali

New member
מנהל
מעניין מה פרויד היה אומר על זה


 

benny99

New member
סופלה שוקולד

מתכון שתמיד עבר לי: מתכון לעוגת תה של קרין גורן.
החשוב הוא לא כל כך המתכון אלא זמן האפייה בתנור.

מומלץ לשים גם קוביית שוקולד לבן בפנים להפתעה נעימה.

הדברים שחשובים להקפיד:
1. אני משתדל לא להקציף את הביצים אלא יותר לערבב אותם.
זה פחות עוגה שעולה (זה לא סופלה) אלא עוגת שוקולד חמה שהבפנים שלה נוזל. (פונדנט)

מומלץ להכין כמות גדולה יותר ולהוציא אחד ולבדוק.
חשוב לדעת שגם אחרי שמוציאים מהתנור החום ממשיך לאפות את העוגה ולכן חשוב להכין במקום ולהגיש מייד

לא משהו שניתן להכין מראש
 
למעלה