מחפשת מתכון מעולה לעוגת שזיפים (טבעונית, בלי ביצים) שיש בה

תודה ג'ירפה. אני יודעת שאפשר לחפש ברשת אבל קיוויתי למשהו

בדוק יותר שאחת החברות כאן כבר ניסתה.
אם לא אמצא אחפש.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל


 
הנסיון שלי

הוא שאין נוסחא אחת לטבען מתכון קיים,בד"כ כשממירים רק את הביצה זה לא "זה" וצריך גם לשחק עם היחס של נוזלים ליבשים במתכון.
לכן, לרוב מעדיפה להשתמש במתכון שהוא טבעוני מלכתחילה,אצלי מתקבלת תוצאה טובה יותר...
 

mmw2008

New member
אגב, גם טחינה מהווה תחליף לביצה ומצאתי אותה בכמה

מתכונים (אומנם לא של קינוחים אלא פשטידות ולביבות שהכנו) שהיא נותנת טעם ממש נחמד.
 
מחפשת מתכון מעולה לעוגת שזיפים (טבעונית, בלי ביצים) שיש בה

תחתית בצק (לא עבה מדי), שכבת שזיפים ועליה שכבת פירורים.
וגם - שאפשר להכין מראש ולהקפיא.
בבקשה - רק משהו שניסיתן בעצמכן.
תודה רבה.
 
תודה אבל טחינה ממש לא תתאים כאן והיא גם לא תעשה את

תפקיד הביצה - להדביק את הכול. כי אפשר להכין בצק פריך בלי ביצה והוא יתפורר.
גם עוגיות טחינה, אפילו עם ביצה, נוטות להתפורר.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אהבתי! נהנתי להשוות בין פאי השזיפים בקרם שקדים הלא טבעוני ש

הבת הכינה לשבת לבין הגרסה הטבעונית.

הטבעונית נשמעת ונראית טובה לא פחות - תודה!
 

mmw2008

New member
מעניין שדווקא קראתי שזה אמור לעזור בהדבקה, אבל מן הסתם

יש לך יותר נסיון ממני בזה
ואין על מה
 
תלוי מה מחפשים. אם להוסיף לחות אז דלעת או רסק תפוחים מועילים

אם להוסיף שומן, טחינה מועילה, אבל להדבקה זה לא מועיל.
בקציצות למיניהן אפשר להשתמש בזרעוני פשתן מושרים אבל זה לא מתאים לבצק פריך.
 

tzivi1

New member
אני לא אוהבת טחינה לאחר חימום

היא הופכת למעט מרירה
 
מה, לא עונים לחדשים?

מוסיפה כמה שורות גם בתוכן, אולי זה יעלה קצת למעלה ויקבל יותר תשומת
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
לא מכירה משהו ספציפי, מניחה שאילו נתבקשתי להכין, הייתי מכינה

בצק פריך עם שמן, שומרת חלק לפירורים, ומכינה מעין גאלט - מעין קלתית בטוחה מונחים הפירות, אולי מורחת קצת ריבה על הבצק לפני הפירות ומפזרת פירורים למעלה (מעשירה את הפירורים באגוזים/שקדים קצוצים).
 
תודה לך מתהוללת. יש לי מתכון מעולה בלי ריבה ובלי אגוזים רק

שיש בו ביצה. העוגה הקבועה שלנו בראש השנה, אלא שהשנה יש אורחת טבעונית.
 

mmw2008

New member
נצל"ש מתכון שקשור לשזיפים אבל לא טבעוני

יצא ממש טעים ועשיר קאפקייקס שזיפים וג'ינג'ר
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=3898474
המרכיבים:
&nbsp
110 גרם קמח רגיל (=כוס ח"פ)
1/3 כף אבקת אפייה
קמצוץ מלח
1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
1 ביצה L
75 גרם סוכר (1/2 כוס ח"פ )
50מ"ל חלב - 1/4 כוס
50 גרם חמאה, מומסת
1/2 1 כפיות תמצית וניל
מחית מ-2 שזיפים (משקל לפני גלעון 230 גרם, אחרי גלעון 208 גרם)
1 כף ספרינקלס אדומים וילטון (אופציונלי)
&nbsp
לשטרויזל:
1/2 כוס קמח
1/6 כוס סוכר חום
1/2 כפית קינמון
25 גרם חמאה
&nbsp
שזיף חתוך לקוביות קטנות (אופציונלי)
&nbsp
&nbsp
*המדידות נעשו בכוס ח"פ 200 מ"ל.
&nbsp
ופן ההכנה:
&nbsp
מתחילים בהכנת השטרויזל:
מערבבים יחדיו את הקמח, הסוכר והקינמון. מפוררים פנימה את החמאה,
עד אשר מקבלים בצק.
מכניסים למקפיא שיתקשה ובינתיים מכינים את תערובת הקאפקייקס.
מכינים את תערובת הקאפקייקס:
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, המלח והג'ינג'ר.
מערבבים יחדיו את הביצה, הסוכר,החלב, החמאה, תמצית הוניל, הספרינקלס
ומחית השזיפים. מערבבים את הנוזלים לתערובת היבשים.
מוציאים את השטרויזל מהמקפיא ומגררים בפומפיה.
מעבירים את תערובת הקאפקייקס ל-9 עטרות מאפינס, מפזרים מעל את השטרויזל
&nbsp
ואם רוצים גם את קוביות השזיפים (אם שמים גם שזיפים, לפזר מעליהם עוד מהשטרויזל).
מעבירים לתנור ואופים כ-20 דקות.
מוציאים מהמקרר ומניחים להתקרר.
 
למעלה