נצל"ש מתכון שקשור לשזיפים אבל לא טבעוני
יצא ממש טעים ועשיר קאפקייקס שזיפים וג'ינג'ר
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=3898474
המרכיבים:
 
110 גרם קמח רגיל (=כוס ח"פ)
1/3 כף אבקת אפייה
קמצוץ מלח
1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
1 ביצה L
75 גרם סוכר (1/2 כוס ח"פ )
50מ"ל חלב - 1/4 כוס
50 גרם חמאה, מומסת
1/2 1 כפיות תמצית וניל
מחית מ-2 שזיפים (משקל לפני גלעון 230 גרם, אחרי גלעון 208 גרם)
1 כף ספרינקלס אדומים וילטון (אופציונלי)
 
לשטרויזל:
1/2 כוס קמח
1/6 כוס סוכר חום
1/2 כפית קינמון
25 גרם חמאה
 
שזיף חתוך לקוביות קטנות (אופציונלי)
 
 
*המדידות נעשו בכוס ח"פ 200 מ"ל.
 
ופן ההכנה:
 
מתחילים בהכנת השטרויזל:
מערבבים יחדיו את הקמח, הסוכר והקינמון. מפוררים פנימה את החמאה,
עד אשר מקבלים בצק.
מכניסים למקפיא שיתקשה ובינתיים מכינים את תערובת הקאפקייקס.
מכינים את תערובת הקאפקייקס:
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, המלח והג'ינג'ר.
מערבבים יחדיו את הביצה, הסוכר,החלב, החמאה, תמצית הוניל, הספרינקלס
ומחית השזיפים. מערבבים את הנוזלים לתערובת היבשים.
מוציאים את השטרויזל מהמקפיא ומגררים בפומפיה.
מעבירים את תערובת הקאפקייקס ל-9 עטרות מאפינס, מפזרים מעל את השטרויזל
 
ואם רוצים גם את קוביות השזיפים (אם שמים גם שזיפים, לפזר מעליהם עוד מהשטרויזל).
מעבירים לתנור ואופים כ-20 דקות.
מוציאים מהמקרר ומניחים להתקרר.