אולי לא ממש קינוח אבל בריא וטעים,,,
את יכולה להכין סלט וולדורף,
(תפוחי אגוזי-מלך ,אננס במיץ טבעי ,מסננים מהמיץ,ענפי סלרי),
הכנתי בחג הקודם ויצא טעים מאוד.
המתכון ל-מנות:
3 תפוחי עץ חמצמצים מזן גרני סמית
3-4 כפות מיץ לימון טרי
4-5 גבעולי סלרי אמריקאי שטופים היטב
50-100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
אננס משומר במיץ טבעי בקוביות, -לסנן מהנוזלים.
4-5 כפות מיונז , או 4 כפות שמנת מתוקה פרווה,דלת -שומן.
מלח ,
פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה:
1. קולפים ומגלענים את התפוחים, וחותכים אותם לאצבעות דקיקות ומוארכות (ס"מ על 2). מעבירים לקערה ומזלפים עליהם את מיץ הלימון, שלא ישחירו.
2. חותכים את הסלרי לטבעות דקות,
מעבירים לקערה עם התפוחים ומוסיפים אגוז מלך, מיונז, מלח ופלפל. מערבבים כך ששכבה דקיקה של מיונז או שמנת-פרוה,
תעטוף את התפוחים האגוזים והסלרי
(הם לא אמורים לטבוע במיונז, רק להיות מעורבבים בו),
טועמים ומתקנים תיבול.