מחפשת מתכון של עוף בתנור עם שום כתוש

shiri67

New member
מחפשת מתכון של עוף בתנור עם שום כתוש

שמוסיפים לאחר שחצי אפוי. מישהי זוכרת?
זכור לי שמערבבים את השום עם הרוטב שנוצר ומורחים מעל.
 

michalgad1

New member
העוף האלמותי של יעל מוינה העוף של החמות

טיפ - במתכון המקורי כתוב להשתמש בפפריקה מתוקה. אני הכנתי כמה פעמים עם תערובת תיבול גריל מוכנה במקום הפפריקה, לקח בגדול.
עוף בגריל ("העוף של החמות של יעל מוינה")
מתכון של יעל מוינה , פורום אוכל כשר, Ynet
רכיבים:
1 עוף שלם עם עור , נקי (או מחולק)
פפריקה מתוקה או תערובת תיבול גריל
שום כתוש מראש שום שלם (או לפי הטעם)

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות)
2. מניחים את העוף בתבנית. מורחים את העוף בפפריקה או בתערובת הגריל היטב מכל הצדדים. מכסים את התבנית בנייר כסף. אין צורך להוסיף מים או נוזלים אחרים.
3. אופים שעתיים וחצי. מוציאים את נייר הכסף וממשיכים לאפות חצי שעה נוספת, עד להשחמה (יש לעקוב אחרי האפיה ולבדוק מדי פעם שהעוף לא נשרף).
4. מוציאים את התבנית מהתנור, בזהירות רבה מטים את התבנית כך שהנוזלים שהצטברו במהלך האפיה מתאספים באחת מפינות התבנית. מוסיפים לנוזלים בפינה את השום הכתוש, מערבבים ומורחים על העוף בעזרת מברשת. מגישים.
 

shiri67

New member
שבוע טוב בתקווה לשקט

ממליצה בחום על העוף בשום.
מרחתי את העוף בתערובת של שמן פפריקה מתוקה וגריל עוף. וכל השאר לפי ההנחיות.
הוספתי קוביות תפוחי אדמה מתחת לעוף.
יצא עסיסי וטעים.
 

אמרלדה

Active member
יש לי בעיה לתת לאנשים לאכול שום חי

גם אני לא ממש מתה על זה, עושה לי בלגן בבטן, על אף שטעים.
זה לא הולך אם מורחים את השום לפני הצלייה?
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
יש מתכון מהספר The Kosher Palette

שנקרא: Forty Clove Garlic Chicken (עוף ב40 שיני שום) שטרם נסיתי אך הומלץ ע"י חברות רבות בניו יורק.

מביאה באנגלית, ושימי לב שלאחר אפיית העוף ושיני השום מוציאים את העוף והשום, מקלפים חלק מהשיניים, מועכים, מערבבים עם נוזלי הצלייה ויוצקים על העוף.

Forty Clove Garlic Chicken/The Kosher Palette
1 (3 1/2 to 4) lb chicken, quarter or in 1/8ths
1/4 -1/2 tsp ground pepper
1/4-1/2 tsp paprika
40 cloves garlic , unpeeled
3 T. balsamic vinegar
Garnish, 3 to 4 sprigs, rosemary

Preheat oven to 375.
Place chicken in bottom of baking pan(9x13). Sprinkle with pepper and paprika.
Place garlic around and on top of chicken. Sprinkle chicken and garlic with vinegar.

Bake uncovered and basting occasionally for 1 1/2 to 2 hours or until chicken is done. Place chicken on serving platter, reserving pan juices.

Remove several garlic cloves for garnish. Press remaining garlic in a sieve or colander using the back of a large spoon. Discard peels.

Add several tsps of garlic puree to the juices in the pan , stirring well. Spoon over the chicken. Garnish the plate with the reserved garlic and sprigs of rosemary.
 

אמרלדה

Active member
זה יותר הגיוני

אנחנו אופים שומים שלמים בכל פעם שמכניסים עופות או בשר לתנור.
ואז אפשר את "חמאת השום" שיוצאת מהם למרוח על מה שרוצים (ואנחנו בד"כ פשוט אוכלים אותם ככה...).
 
למעלה