מחפשת מתכונים ורעיונות להכין עם ילד בן 3.5

מחפשת מתכונים ורעיונות להכין עם ילד בן 3.5

1.עוגיות,אני אשמח לרעיונות ומתכונים 2.לחמניות, מה אתן אומרות אפשר להכין לחמניותעם הילד?הוא יהנה מזה? מה עוד אפשר להכין איתו? תודה מראש
 

saritp3

New member
פיצה ללא התפחה - מעולה מעולה והילדים ממש אוהב

בצק: 4 כוסות קמח 1 כף שמרית (אני שמתי 1 כף שטוחה שמרים יבשים) 1 כפית סוכר 1/4 כפית מלח 1 כף שמן זית 1.5 כוסות מים פושרים ההכנה: מערבבים את חומרי הבצק ולשים היטב לבצק צמיגי ונוח. מניחים בתבנית ניר אפיה ומורחים עליו כפית שמן זית. משטחים את הבצק על ניר האפיה המשומן. שמים את החומרים השונים: רוטב, גבינה, זיתים וכו’ אופים כ-12 דקות בחום 200 מעלות. הערות: לשתי את הבצק 10 ד’ במיקסר. הבצק נהדר, גמיש ומאד נח לעבודה. יצא לי בדיוק לגודל של תבנית גדולה של התנור. אפיתי ב - 180 מעלות אנחנו מאד מאד נהנינו. מקור המתכון: מחלבות גד. הביאה לתפוז פירגה
 

saritp3

New member
חלות/לחמניות מעולות- יותר מאוחר אעלה תמונה

חלות לשבת מצרכים מצרכים בכמות זו מקבלים כ- 2 חלות + 2 לחמניות (כמובן תלוי בגודל שמכינים) 1 ק”ג קמח 50 גר’ שמרים או שימרית 1/2 כוס שמן 1 כף מלח 2 כפות סוכר 1 ביצה 21/2 כווסות מים ביצה למריחה מהולה ב- 2 כפות מים ושומשום לזרייה אופן ההכנה ללוש הכל
 

saritp3

New member
כדורי שוקולד

כדורי שוקולד מצרכים ½ 1 כוסות סוכר ½ כוס קקאו ¾ כוס חלב 75 גר’ חמאה מומסת 3 - 4 טיפות תמצית וניל ½ 1 חבילת ביסקוויטים מרוסקים אגוזים טחונים (לא חובה) קוקוס או קקאו (או כלום) לציפוי אופן ההכנה אופן ההכנה הוראות הכנה: 1. להרתיח סוכר, קקאו וחלב - להוריד מהאש. 2. להוסיף חמאה מומסת ותמצית וניל. 3. לערבב עם הביסקוויטים והאגוזים. 4. להכין כדורים. 5. לגלגל בקוקוס / קקאו
 

saritp3

New member
עוגיות בצורות:

מתכון לעוגיות צורות שילדים אוהבים מצרכים : המצרכים: 21/2-כוסות קמח 1/2-כוס סוכר 2-חלמונים 200-גרם מרגרינה רכה(חתוכה לקוביות) 1/4-כוס מיץ תפוזים 1-כף תמצית וניל קצת מיץ לימון קורט מלח אופן ההכנה אופן ההכנה: בקערה לשים את כל החומרים ללוש עד לקבלת בצק נוח,לרדד לעובי של כ-1/2 ס”מ ולקרוץ צורות,אפשר איזה צורות שרוצים. להעביר את העוגיות לתבנית אפיה מרופדת עם נייר אפייה להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-15 דקות. לא ללכת לאף מקום,העוגיות נאפות מהר שלא ישרפו לכם. בתאבון.
 

saritp3

New member
אצבעות המן- טרם ניסיתי אבל המתכון

נראה מעולה, אכין בהמשך השבוע: כמות לכ-800 גר’ חטיפים: 4 כוסות קמח רגיל (560 גרם) 3 כפיות פפריקה מתוקה 1 כפית פפריקה חריפה 2 כפיות שמרים יבשים 1 כפית סוכר 2 כפיות מלח ½ כוס שומשום (75 גרם) ¾ עד 1 כוס מים (200-250 מ"ל) 200 גרם חמאה או מרגרינה "מחמאה" מומסת לציפוי: 2 חלמונים טרופים עם כף מים 1/3 כוס פרג או שומשום אופן ההכנה: 1. מנפים לקערה את הקמח עם הפפריקה המתוקה והחריפה. 2. מוסיפים את השמרים, הסוכר, המלח והשומשום ומערבבים. 3. יוצרים גומה בקמח ושופכים אליה את החמאה המומסת ו-¾ כוס מהמים. 4. מערבבים עד שכל החומרים יתאחדו לבצק. אם הבצק יבש מדי והחומרים לא מתאחדים – מוסיפים עוד מים, לפי הצורך. 5. לשים כדקה עד שנוצר גוש בצק נוקשה. שמים את הבצק בקערה, מכסים ומשהים כחצי שעה. 6. מחממים תנור לחום בינוני 180°. 6. בידיים, קורצים גושים מהבצק וצרים מהם על משטח חלק גלילים דקים בעובי של כ-1 ס"מ. 7. חותכים את הגלילים ל"אצבעות" באורך של כ-8-10 ס"מ ומסדרים בצפיפות בתבניות שטוחות מרופדות בנייר אפייה. 8. טורפים את החלמונים עם כף מים ומברישים בהם את ה"אצבעות". 9. מפזרים על האצבעות את הפרג או השומשום. 10. אופים בחום בינוני 180° כ-25-30 דקות, או עד שה"אצבעות" ישחימו ויהיו פריכות. זהירות לא לשרוף. 11. שומרים בכלי אטום לאחר קירור מלא. המתכון של סמדר מוואלה
 
הנה כמה מתכונים שנוסו בהצלחה על הכמעט

בן שלוש שלי מאפה גבינה מתוק או מלוח (מכינים מילוי ביחד, הוא מרדד את הבצק, מוסיף את המילוי, משחק עם הבצק) http://www.tapuz.co.il/Blog/ViewEntry.asp?EntryId=1200435 חביתה עם נקניקיות (הוא שובר ביצה, מערבב) http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1177673 פיצה ממלוואח (הוא אחראי על סידור התוספות על המלוואח) http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1187179
 

shahf11

New member
היום הכנתי עם הקטנה לחם...

מתכון מעולה ומומלץ של מיליאל. (מהפורום אוכל מהיר וחסכוני). איך שנהננו...
 

shahf11

New member
תודה,

המתכון הוא של מליאל. אפשר למצוא אותו בבלוג שלה. שווווווווווווווווה.
 

מליאל

New member
תודה רבה שחף....מאחר והיתה הצלחה ללחם

קיבלתי הרבה מחמאות מנשים שהכינו את הלחמים, אני מעלה את המתכוןגם לפורום הזה: לחמים פסטו, זעתר וזיתים המרכיבים: 4 כוסות קמח (ועוד קצת אם יוצא מעט דביק) 1 כף שמרים יבשים 1 ביצה 2 כוסות ריויון 1/2 כפית מלח 1 כף דבש 1 כף סוכר 3 כפיות זעתר/ 3 כפיות פסטו/ 3 כפיות זיתים קצוצים 1/3 כוס שמן אופן ההכנה: לערבב את כל החומרים וללוש היטב, לכסות ולשמור במקום חשוך וחמים עד אשר הבצק מכפיל את נפחו (בערך שעה וחצי). ללוש שוב אחרי ההתפחה ליצור את צורת הלחם הרצויה לחרוך בסכין , לפזר מעט קמח ולאפות כ-30 דקות בחום של 190 מעלות.
 
למעלה