אצבעות המן- טרם ניסיתי אבל המתכון
נראה מעולה, אכין בהמשך השבוע: כמות לכ-800 גר’ חטיפים: 4 כוסות קמח רגיל (560 גרם) 3 כפיות פפריקה מתוקה 1 כפית פפריקה חריפה 2 כפיות שמרים יבשים 1 כפית סוכר 2 כפיות מלח ½ כוס שומשום (75 גרם) ¾ עד 1 כוס מים (200-250 מ"ל) 200 גרם חמאה או מרגרינה "מחמאה" מומסת לציפוי: 2 חלמונים טרופים עם כף מים 1/3 כוס פרג או שומשום אופן ההכנה: 1. מנפים לקערה את הקמח עם הפפריקה המתוקה והחריפה. 2. מוסיפים את השמרים, הסוכר, המלח והשומשום ומערבבים. 3. יוצרים גומה בקמח ושופכים אליה את החמאה המומסת ו-¾ כוס מהמים. 4. מערבבים עד שכל החומרים יתאחדו לבצק. אם הבצק יבש מדי והחומרים לא מתאחדים – מוסיפים עוד מים, לפי הצורך. 5. לשים כדקה עד שנוצר גוש בצק נוקשה. שמים את הבצק בקערה, מכסים ומשהים כחצי שעה. 6. מחממים תנור לחום בינוני 180°. 6. בידיים, קורצים גושים מהבצק וצרים מהם על משטח חלק גלילים דקים בעובי של כ-1 ס"מ. 7. חותכים את הגלילים ל"אצבעות" באורך של כ-8-10 ס"מ ומסדרים בצפיפות בתבניות שטוחות מרופדות בנייר אפייה. 8. טורפים את החלמונים עם כף מים ומברישים בהם את ה"אצבעות". 9. מפזרים על האצבעות את הפרג או השומשום. 10. אופים בחום בינוני 180° כ-25-30 דקות, או עד שה"אצבעות" ישחימו ויהיו פריכות. זהירות לא לשרוף. 11. שומרים בכלי אטום לאחר קירור מלא. המתכון של סמדר מוואלה