מחפשת מתכונים ללקט גזר ואפונה

מחפשת מתכונים ללקט גזר ואפונה

לא מרקים כי עדיין חם.אשמח למגוון מתכונים שיש לכם ועשיתם.

עוד שאלה

חשבתי על תבשיל;
&nbsp
לקט גזר ואפונה
פלוס תפ"א
בטטה
&nbsp
לבשל הכל
להכניס בצל קצוץ ורסק עגבניות מלח פלפל
אז להגיש את זה עם הרוטב על אורז שאבשל בנפרד
&nbsp
מה דעתכם?
&nbsp
האם שילוב של גזר ובטטה זה יצא מתוק מידי?
&nbsp
אני פשוט מנסה לדחוף בטטה שקניתח למתכון אחד

אפשר להקפיץ במחבת עם בצל ושום

ג'ינג'ר, רוטב סויה ומעט סילאן, ולאכול על מצע אורז.
&nbsp
אפשר להוסיף לסלט תפו"א עם מיונז ומלפפון חמוץ (יאמי).
&nbsp
אפשר גם לעשות מזה פשטידה. לערבב עם בצל, ולהכין בלילה של קמח תופח, מים, שמן בנדיבות, ותבלינים. אפשר להוסיף פרחי כרובית קטנטנים.
&nbsp
ואפשר גם סתם לבשל קוביות תפו"א עם בצל ושום, להוסיף קצת רסק עגבניות, פפריקה מלח פלפל וסוכר, ולהוסיף בסוף גם את הלקט. בטטה יכולה להתאים גם אבל עלול לצאת קצת מתוק מדי באמת.. וגם פחות מתחבר לי לטעמים. אבל בטטה לא צריכה הרבה, מספיק לאפות אותה חצויה בתנור ואז לזלף עליה רוטב איולי שום (מיונז ביתי עם שום) או טחינה חמצמצה :) או סתם ככה עם שמן זית ומלח גס.

להוסיף

לכל דבר
זה לקט קפוא? תבשלי ממש מעט עד שהגזר רך אך לא מעוך
תוסיפי ל- קוביות סלק מבושל
לקוביות תפוחי אדמה עם שמיר קצוץ שמן זית מלח פלפל
למיונז טבעוני ואז - מלפפון חמוץ, קוביות תפוחי אדמה, אפשר גפ בטטה בקוביות ובצל סגול או ירוק.
מאפינס- לפי מתכון של מאפינס אחרים מלוחים כשהתוספות הן גזר ואפונה. מלמעלה הייתי זורה שמרי בירה.
פשטידה- בצק פריך אפוי כמעט לגמרי, ערבוב של החברים עם קמח/ קוואקר +חצי כוס מים או חל"ס או יוגורט סויה/ קמח חומוס מעורבב במי סודה ותבלינים כמובן, עוד אפשרות היא טופו מרוסק על פומפיה וממש מעט קמח.
למלא בצק עלים- להוסיף ללקט בצל מטוגן, אפשר גם פטריות אפשר לגרר את הבטטה ולהוסיף ומעט קמח תפוחי אדמה או קורנפלור.
לעשות מהלקט סלט מלא מלא ירוקים קצוצים מכל מני סוגים, מיצלימון סחוטרי, שום כתוש, שמן זית , מלח פלפל

להוסיף לסלט כרוב קצוץ

למעלה