מחפשת מתכונים לעדשים ולקינואה

פלגיה

New member
קינואה עם ירקות

פורסים ירקות לאצבעות דקות: בצל, סלרי, גזר, קישואים, שום, גמבה מקפיצים בסיר לא בווק עם מעט שמן. כוס , כוס וחצי קינואה בוררים ושוטפים היטב ומצרפים להקפצה. מתבלים באורגנו,פ. שחור, מלח/א. מרק כוס וחצי מים לכוס קינואה, הרתחה ובישול על אש קטנה עד שהמים נספגו אורז עם עדשים כתומים - מטגנים את האורז בקצת שמן, מוסיפים עדשים ומתבלים, אחרי כדקה מוסיפים מים ביחס של שתי כוסות מים לכל כוס שכבר בסיר (כלומר אם יש כוס אורז וחצי כוס עדשים כתומים - מוסיפים שלוש כוסות מים). מבשלים בסיר פתוח עד שהמים נספגים. מכבים את האש, מכסים את הסיר לחמש דקות, ואוכלים בהנאה.
 
לא מתכון, אבל אצלי ככה מבשלים ../images/Emo6.gif

יש את קציצות עדשים וקינואה של זוגלובק, שלדעתי לא רעות בכלל.
 

Diti10

New member
מתכון../images/Emo140.gif

כפי שפלגיה כתבה כוס וחצי מים לקינואה ולבשל בסיר נפרד להרתיח עדשים עם מים בגובה כמות העדשים עד שיתרכחו +כפית גדושה של אבקת מרק טעם עוף+כפית שטוחה פלפל שחור לטגן שני בצלים קצוצים(לא לשרוף) להעביר את הקינואה לקערה להוסיף את העדשים עם הרוטב שלהם+ הבצל המטוגן לקצוץ פטרוזיליה ונענע ולהוסיף לערבב הכל עם מזלג ולהגיש אפשר לרסק עגבניות בפומפיה ....לתבל אותם במעט מלח ושמן זית ולהוסיף כתוספת לצד העדשים עם הקינואה
 
למעלה