קינואה עם ירקות
פורסים ירקות לאצבעות דקות: בצל, סלרי, גזר, קישואים, שום, גמבה מקפיצים בסיר לא בווק עם מעט שמן. כוס , כוס וחצי קינואה בוררים ושוטפים היטב ומצרפים להקפצה. מתבלים באורגנו,פ. שחור, מלח/א. מרק כוס וחצי מים לכוס קינואה, הרתחה ובישול על אש קטנה עד שהמים נספגו אורז עם עדשים כתומים - מטגנים את האורז בקצת שמן, מוסיפים עדשים ומתבלים, אחרי כדקה מוסיפים מים ביחס של שתי כוסות מים לכל כוס שכבר בסיר (כלומר אם יש כוס אורז וחצי כוס עדשים כתומים - מוסיפים שלוש כוסות מים). מבשלים בסיר פתוח עד שהמים נספגים. מכבים את האש, מכסים את הסיר לחמש דקות, ואוכלים בהנאה.