מחפשת מתכונים מהירים לתפוחי אדמה

מנה לאדם או שניים, משהו קל ומהיר אבל טעים, אפשר גם מתפוחי אדמה שבושלו קודם בקליפתם.
אפשר במיקרו, לא מתאים מטוגן או מכיל מוצרים מעובדים כגון רוטב צ'ילי, מיונז וכיו"ב.
תודה רבה.
 

אמרלדה

Active member
מנה לאדם או שניים, משהו קל ומהיר אבל טעים, אפשר גם מתפוחי אדמה שבושלו קודם בקליפתם.
אפשר במיקרו, לא מתאים מטוגן או מכיל מוצרים מעובדים כגון רוטב צ'ילי, מיונז וכיו"ב.
תודה רבה.
אני מכינה על האש. מניחה שאותה שיטה בתנור תצלח לא פחות:
חותכת תפוח אדמה מקולף בינוני לשניים או שלושה לאורך, אם גדול אז ל-4. כל פרוסה צריכה
להיות כס"מ עובי.
מבשלת חצי בישול במי מלח. מזלג צריך להצליח להיכנס, אבל לא בקלות יתרה.
מסננת, מקררת קצת
מושחת במברשת שמנזית על כל צד, זורה מלח, פפריקה אדומה ופפריקה חריפה לפי הטעם
ומניחה על האש. הופכת ומורידה כשמשחימים קצת. טעים.

מנה חמה שאני מכינה לנוער בעיקר בחורף:
חותכת תפו"א עם הקליפה לקוביות גדולות (נגיד 6 מכל תפוח בינוני-גדול)
מבשלת במי מלח עד שמוכנות
מעבירה למסננת
בינתיים קוצצת בצל
מייבשת את הסיר (מגבת נייר), מחממת שמן, מטגנת את קוביות הבצל עד הזהבה/השחמה קלה
לאחר מכן מוסיפה את הקוביות לבצל, ומתבלת במלח (לא הרבה), הרבה פפריקה מתוקה וחריפה
לפי הטעם.
ערבוב טוב אחד, מוסיפה כרבע עד שליש כוס מים רותחים ומכסה. אש קטנה כ-20 דקות ושוב מערבבת.
 

עדיקים

Active member
הכי פשוט שאני עושה בתנור כמויות זה לפי כמה שאתם אני תמיד עושה הרבה כי אוהבים אצלי תפוחי אדמה-
1. עם או בלי בישול לפני לחתוך לקוביות לערבב עם שמן קנולה, מל"פ והרבה פפריקה מתוקה (אפשר גם גריל עוף ואז לוותר על המלח) בתנור עם 200 מעלות יוצא קריספי וטעים מאוד.
2. לבשל מעט את תפוחי האדמה אחרי כן לחרוץ בהם עם סכין פרוסות דקות אבל לא עד למטה שישאר מחובר. במרווחים מורחים שמן זית מתבלים במל"פ גרוס אפשר להוסיף רוזמין, תימין מוסיף המון.
3. אפשר כמו שאני מכינה עוף עם תפוחי אדמה מערבבת רסק עם גריל עוף מל"פ מעט שמן ומעט מים לערבב ולשגר לתנור יוצא ממש מעולה.
4. עם קצת יותר השקעה אם יש מג'ימיקס זה עוזר מאוד, לפרוס תפוחי אדמה דק ממש לסדר בתבנית עם מעט שמר לפזר מלח גס ומעט שמן מעל ולאפות עד שיוצא ממש קריספי כמו צ''יפס רק לא מטוגן ובלי הרבה שמן.

מקוה שהצלחתי לעזור לך
 
תודות למגיבות. האמת היא שהתכוונתי למשהו פחות רב-שלבי ומורכב. משהו מהיר וקצרצר.
תוספת פחמימה לא ממחלקת הרושם ולא ממחלקת המיוחדים. לא פחמימות אחרות - רק תפוח אדמה.
תודה רבה.
 
נערך לאחרונה ב:
אחדד את השאלה כי אולי לא הייתי מספיק ברורה.
התזונה שלי מאד דלת פחמימה. מבוססת על חלבונים מהחי, ירקות ושומנים בריאים.
מדי פעם יש מי שמצטרפ/ת ואז צריך תוספת פחמימה, עם העדפה לתפוח אדמה.
משהו קל הכנה, מהיר ולא כוכב אלא משהו בצד כזה.
יש איזה רעיון? תודה רבה.
 

אמרלדה

Active member
אחדד את השאלה כי אולי לא הייתי מספיק ברורה.
התזונה שלי מאד דלת פחמימה. מבוססת על חלבונים מהחי, ירקות ושומנים בריאים.
מדי פעם יש מי שמצטרפ/ת ואז צריך תוספת פחמימה, עם העדפה לתפוח אדמה.
משהו קל הכנה, מהיר ולא כוכב אלא משהו בצד כזה.
יש איזה רעיון? תודה רבה.
הזוגי מכניס פרוסות תפו"א או בטטה (לא ביחד) למיקרו עם הקליפה
כשאין לו תוספת אחרת לאכול. פרוסות בעובי ס"מ, משוחות
בשמן זית ומתובלות היטב בתבלינים שהוא אוהב (התפו"א פרוס לאורך,
הבטטות לרוחב. והן מצריכות זמנים שונים).
נותן לזה להסתובב 10 דקות על עוצמה מירבית. לדעתי בד"כ צריך להוסיף
לתפוא עוד 10, אבל פשוט תבדקי אם רך לך מספיק.

אופציה נוספת קלה היא סלט תפו"א. לא כזה המכיל מיונז.
בזמן שהקוביות מתבשלות במי מלח את חותכת את השאר ומתבלת בשמן זית, מלח, פפריקה
ומעט לימון. (הקלאסי שבלי מיונז בא עם חומץ וחרדל).
הולך טוב עם: פרוסות מלפפון חמוץ (אני לא מוותרת), עירית או בצל ירוק או סגול קצוצים, ואם בצל אז
אפשר פטרוזיליה קצוצה. פרחי כרובית מבושלת אם יש לך ואם את רוצה - אז גם ביצים קשות או פרוסות
עבות של קבנוס.
 
נערך לאחרונה ב:

צליליתה1

Well-known member
אחדד את השאלה כי אולי לא הייתי מספיק ברורה.
התזונה שלי מאד דלת פחמימה. מבוססת על חלבונים מהחי, ירקות ושומנים בריאים.
מדי פעם יש מי שמצטרפ/ת ואז צריך תוספת פחמימה, עם העדפה לתפוח אדמה.
משהו קל הכנה, מהיר ולא כוכב אלא משהו בצד כזה.
יש איזה רעיון? תודה רבה.
האמריקאי הקלאסי: baked potato
לשטוף היטב את תפוחי האדמה
לנקב עם מזלג בכמה מקומות
אפשר למרוח עם קצת שמן , אפשר לפזר מלח גס
תנור בינוני, כשעה, צריך לבדוק, שירגיש קצת רך
בעקרון, אופים על הרשת, מומלץ לשים תבנית מתחת, אני לפעמים אופה ישר על התבנית, גם בסדר
כשמוכן חוצים, בזהירות, יוצאים אדים, שמים קצת שמן זית, או חמאה, או שמנת, או גם וגם, תבלינים שאוהבים.

הצלחת המתכון תלויה בטיב התפוח אדמה. כאן מומלץ הזן הלבן, אבל יש כל כך הרבה סוגים לבנים, ואין סימון ברור של שם הזן כך שלפעמים זה הדבר ההכי טעים שיש, לפעמים קצת סתמי.

אפשר להכין באותו אופן גם בטטות.
 

לאה סי

Active member
המתכון הזה הוא עם פטריות. מתכון מהיר וטעים מאד. מתוך "מתכונים ב-10 דקות":
מצרכים:

3 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות בינוניות

1 סלסלת פטריות שמפיניון (ניתן להשאיר את הפטריות שלמות או לחתוך לחצי, לפי גודל הפטריות).

5 שיני שום שלמות קלופות

1 בצל גדול חתוך ל-8 חלקים

תיבול: 3 כפות שמן זית, 1/2 כפית מלח, 1/2 כפית כורכום, כפית פפריקה מתוקה, כפית שטוחה תבלין פטרוזיליה (ניתן להשתמש בעלי פטרוזיליה טריים קצוצים), פלפל שחור לפי הטעם.






אופן הכנה:

-מערבבים את כל המרכיבים בקערה ומתבלים היטב.

-מעבירים לתבנית גדולה ומכניסים לתנור ב180 מעלות למשך כ-45 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים ומזהיבים.
 

shira1960

Active member
אורני אולי פשוט פירה? קל מאד להכין, אפשר פרווה עם שמן זית וקצת בצל מטוגן, מלח, פלפל שחור. (אם לארוחה חלבית אפשר כמובן לחגוג עם חמאה וחלב)

ואני יודעת ששאלת על תפוח אדמה, אבל יש עוד מנות פחמימה קלות - בטטה, אורז, וכו'
 

אמרלדה

Active member
אורני אולי פשוט פירה? קל מאד להכין, אפשר פרווה עם שמן זית וקצת בצל מטוגן, מלח, פלפל שחור. (אם לארוחה חלבית אפשר כמובן לחגוג עם חמאה וחלב)

ואני יודעת ששאלת על תפוח אדמה, אבל יש עוד מנות פחמימה קלות - בטטה, אורז, וכו'
שירה, מכל האופציות של תפוח האדמה אני הכי אוהבת פירה עם שמן זית. הכי טעים. אבל תיארתי לעצמי שאורני חשבה על זה...
ולבטטות, אגב, יש ערך גליקמי נמוך מתפוחי האדמה. עדיפויי לסוכרתיים. אנחנו לא מרבים לאכול אותן, אבל זה מה שמחזיקים בבית ומכינים בד"כ לליל שבת שיש אורחים, ככה שגם אנחנו נוכל לגנוב קצת.
 
שירה, מכל האופציות של תפוח האדמה אני הכי אוהבת פירה עם שמן זית. הכי טעים. אבל תיארתי לעצמי שאורני חשבה על זה...
ולבטטות, אגב, יש ערך גליקמי נמוך מתפוחי האדמה. עדיפויי לסוכרתיים. אנחנו לא מרבים לאכול אותן, אבל זה מה שמחזיקים בבית ומכינים בד"כ לליל שבת שיש אורחים, ככה שגם אנחנו נוכל לגנוב קצת.
הסיפור הזה של הערך הגליקמי, נכון רק בחלקו. יותר ויותר מבינה שהתגובה לפחמימות היא אישית (קראו על המחקרים שמיוצגים על ידי חברת day 2). לא עשיתי את הבדיקה שלהם מאחר ואני נמנעת מפחמימות (בהנחיית דיאטנית קלינית), אבל קרה שהייתי באיזה מקום ולא היה משהו שיכולתי לאכול, טעמתי תפוח אדמה ונדהמתי לגלות שהוא הפחמימה שהכי פחות מתפרקת אצלי במהירות. הייתי שבעה לאחר מכן במשך שעות רבות, ושום דבר אחר שאני אוכלת, לא משביע אותי ברמה כזו.
 

אמרלדה

Active member
הסיפור הזה של הערך הגליקמי, נכון רק בחלקו. יותר ויותר מבינה שהתגובה לפחמימות היא אישית (קראו על המחקרים שמיוצגים על ידי חברת day 2). לא עשיתי את הבדיקה שלהם מאחר ואני נמנעת מפחמימות (בהנחיית דיאטנית קלינית), אבל קרה שהייתי באיזה מקום ולא היה משהו שיכולתי לאכול, טעמתי תפוח אדמה ונדהמתי לגלות שהוא הפחמימה שהכי פחות מתפרקת אצלי במהירות. הייתי שבעה לאחר מכן במשך שעות רבות, ושום דבר אחר שאני אוכלת, לא משביע אותי ברמה כזו.
כן, אני עושה את הבדיקה בימים אלה. נמנעתי מפחמימות כמה שנים וזה עבד מצוין. עכשיו, אחרי שנה קשה מסיבות אחרות, אני נמנעת פחות. לא מסוגלת להגיע לאותה רמה.
 
כן, אני עושה את הבדיקה בימים אלה. נמנעתי מפחמימות כמה שנים וזה עבד מצוין. עכשיו, אחרי שנה קשה מסיבות אחרות, אני נמנעת פחות. לא מסוגלת להגיע לאותה רמה.
אי אפשר בלי פחמימות בכלל. משפיע לרעה על בריאות הגוף והנפש. צריך לבדוק איזו פחמימה עושה לך טוב.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אנחנו אכלנו בחול המועד אצל אחותי את הפוטטוס של עזית שהביאו מזמן לפורום (אולי עוד ל-ynet), היה לנו טעים מא דומאז שהזכירה לי הכנתי מספר פעמים. אנחנו לא מקלפים וחותכים לפלחים גדולים- לאורך חצי, רבע ואם צריך גם שמינית. יוצא כמו home fries כזה.

המתכון המקורי:
חותכים תפו"א לקוביות בינוניות. בקערה מערבבים עם: מיונז, פפריקה מתוקה, אבקת מרק עוף, שום כתוש, מלח, פלפל, שמן זית עד שכל התפו"א מצופים היטב. מפזרים בתבנית ואופים עד שהם שחומים יפה ורכים.
 

shira1960

Active member
אז בלי קשר, ואולי עם קשר, הכנתי היום פירה בטטה עם שמן זית ובצל ירוק וקצת עשבי תיבול. יצא מהמם. יש כאן בטטות בצבעים וטעמים שונים, לא זוכרת אם קיים בארץ (למשל בטטה בצבע סגול, ובטטה בצבע חיוור שנראה כמו תפוח אדמה ועוד). הכנתי מהזן החיוור שנקרא WHITE SWEET POTATO. אני אוהבת את זה כי הוא פחות מתוק מהאחרים, מצד שני הוא גם פחות מעניין בצלחת...

מקרצפת, פורסת, שמה בסיר עם מעט מים (בערך עד חצי מגובה הירק), בצל ירוק קצוץ, קצת שמן זית או חמאה, מלח, פלפל. הפעם גם הוספתי טימין ומרווה כי במקרה היה לי. מבשלים על אש נמוכה עד שרוב המים נספגים, תוך כדי מעיכה מדי פעם עד שנהיה פירה. טעים. תמונה לא משהו כי כאמור זה לא ממש צבעוני IMG_20210602_163245025.jpg
 
אז בלי קשר, ואולי עם קשר, הכנתי היום פירה בטטה עם שמן זית ובצל ירוק וקצת עשבי תיבול. יצא מהמם. יש כאן בטטות בצבעים וטעמים שונים, לא זוכרת אם קיים בארץ (למשל בטטה בצבע סגול, ובטטה בצבע חיוור שנראה כמו תפוח אדמה ועוד). הכנתי מהזן החיוור שנקרא WHITE SWEET POTATO. אני אוהבת את זה כי הוא פחות מתוק מהאחרים, מצד שני הוא גם פחות מעניין בצלחת...

מקרצפת, פורסת, שמה בסיר עם מעט מים (בערך עד חצי מגובה הירק), בצל ירוק קצוץ, קצת שמן זית או חמאה, מלח, פלפל. הפעם גם הוספתי טימין ומרווה כי במקרה היה לי. מבשלים על אש נמוכה עד שרוב המים נספגים, תוך כדי מעיכה מדי פעם עד שנהיה פירה. טעים. תמונה לא משהו כי כאמור זה לא ממש צבעוני צפה בקובץ המצורף 24348
תודה רבה.
 
למעלה