פוייקה זה דבר ניפלא......מניסיון אישי אני יכו
יכול לומר לך את יוכולה חופשי לאלתר המוטיב המרכזי הוא בישול ארוך כך שהתבשיל מקבל טעמים ממרכיבי המזון ומהאש ולכן כדאי להמעיט בתבלינים. לרוב אני מטגן בצל מעט, מטגן מעט את הבשר/עוף לאטימה, מוסיף בנדיבות ירקות , ירק, שיני שום, ניתן גם להוסיף אורז או גריסים שסופחים בקלות טעמים כמובן גם קצת נוזלים במיוחד עם מוסיפים אורז או גריסים. הבשר המתאים הוא כל בשר שדורש בישול ארוך, אבל רצוי בשר שמן (שלא יתייבש) עם עצם כי זה נותן המון טעם, לכן ממולצים בין היתר אוסובוקו ושפונדרה ( שפונדרה דורשת 4 שעות בישול), ניתן להוסיף עצמות או רגל-המון טעם. ירקות- רצוי קשים (שלא יהפכו לעיסה) ועשירי טעם, שורש סלרי,שורש פטרוזיליה,קולרבי,ת"א, ועוד. נוזלים-יין אדום,בירה,ציר מרק, ואפילו מיים או קולה (לא דיאט-מתאים לעוף-לא ניסיתי אישית). ירק-פטרוזיליה שמיר , קוסברה, סלרי, עשבי טיבול שונים (לא הייתי מוסיף עשבי טיבול לבקר כדי שישמר טעמו הטיבעי) , והכי חשוב....שום! יותר חשוב מכל מתכון ספציפי, להשמש בכמות נדיבה של מוצרים איכותיים ועתירי טעם. הרבה אילתור,הרבה סבלנות-ובסוף תמיד טעים מאוד נ"ב במקרה ואת בוחרת בעוף,הבישול יהיה קצר בהרבה ואז כן כדאי לתבל או להוסיף רטבים ועגבניות.