מחפשת מתכונים, רעיונות לחזה אווז

ג יל י

New member
מחפשת מתכונים, רעיונות לחזה אווז

שני חזות שמנמנים ונאים מחכים לי. מחפשת מתכון ללא המתקות למיניהן (דבש, סילאן וכו'), ללא קימוחים וללא מוצרי חלב.
יכולה להשתמש אך ורק בשמן זית, שמן קוקוס או גהי. עזרו לי בבקשה :)
תודה!
 

Maldini Girl

New member
באופן אישי, חושבת שחזה אווז זה אחד המאכלים

עם הטעם הטבעי הכי מהמם שיש.
מבחינתי, לא צריך שום דבר חוץ מטיפת מלח ופלפל.
שמן בטח שלא צריך, השומן שהוא מגיר הוא מספיק לחלוטין.

באופן אישי אוהבת לתבל במעט מלח ופלפל ולצלות במחבת, או לעשן בתנור.

עוד אופציה- לאכול עם פסטה רחבה ברוטב של ציר בקר ויין.



 

גברת ע

New member
נראה מעולה!

אפשר מתכון לציר בקר?
או רוטב מעניין אחר וקליל שיכול להתאים?
 

Maldini Girl

New member
ציר בקר

אופה בתנור עצמות בקר עד שהן משחימות, מעבירה לסיר עם ירקות ארומטיים- בצל, גזר, סלרי, ירקות שורש נוספים, אפשר גם עלי דפנה, פטרוזיליה, כוסברה.
מוסיפה מים ומבשלת על אש נמוכה עד שמצטמצם למידה הרצויה.
על אותו עיקרון אפשר לעשות עם עוף כמובן.
&nbsp
עוד רוטב שיכול להתאים הוא פשוט רוטב על בסיס יין, אני הייתי ממתיקה עם מעט סילאן/ דבש או אפילו סוכר חום.
 

ג יל י

New member
תודה. אחרי צריבה במחבת את לא מעבירה לתנור?

ככל שהזמן עובר, אני משתכנעת פשוט לעשות אותו כמו שהוא.
 

Maldini Girl

New member
לא מעבירה לתנור

הוא נעשה די מהר ואני אוהבת שהוא נשאר ורדרד-אדמדם מבפנים ולא עשוי לגמרי. אבל לטעמי אפשר להגיע גם ל"עשוי לגמרי" על המחבת בזמן די קצר.
 

yair_bar

New member
מנהל
אפשר בדקות האחרונות לכסות את המחבת

וזה גורם לחלק הפנימי להיות "מוכן" למי שפחות אוהב ורוד.
&nbsp
והאווז עדיין יוצא עסיסי וטעים.
&nbsp
&nbsp
 

ג יל י

New member
יצא מדהים

בשומן הרב שניגר בצליה, ממש בריכה שמנונית ומפתה, הקפצתי אח"כ שעועית ירוקה.
 

yair_bar

New member
מנהל
שילוב מצויין. שמח שהצליח לך וכל הכבוד ל maldini girl

על הרעיון
 
למעלה