חיתוכיות שיבולת שועל ופירות קיץ
מבוסס על מתכון שהביאה Smitten Kitchen מספר בשם One Bowl Baking.
הכנתי עם חמאה בפעם הראשונה ולמפגש המרתי בשמן קוקוס. חושבת שאת הגרסה הפרווה אהבתי יותר.
השתמשתי בקמח מלא 70%.
SK הכינה עם תותים ורוברבר, סיפרה שהמתכון המקורי היה עם פרוסות דקות של תפוחים ואני הכנתי פעם עם פרוסות דקות של נקטרינות ולמפגש עם פרוסות דקות של אפרסקים.
הוספתי תבלינים לעיסה ולפירות ופקאנים קצוצים דק לפרורים.
מאחר ובפעם הראשונה שהכנתי, נראה היה לי נמוך מידי, הכפלתי כמויות אך אפיתי בתבנית בגודל המקורי.
מביאה עם השינויים שלי, כפי שהכנתי למפגש.
חיתוכיות שיבולת שועל ופירות קיץ
מרכיבים, ל-16 מרובעים גדולים (5*5 ס"מ), אך אפשר בהחלט לחתוך ל-25 (4*4), בתבנית מרובעת 20*20 ס"מ:
2 כוסות ( 160 גרם ) שיבולת שועל מלאה (לא אינסטנט)
11/4 כוס (160 גרם) קמח מלא
1 כוס (200 גרם ) סוכר חום
½ כפית מלח שולחן
¼ כפית גדושה סודה לשתייה
½ כפית קינמון
½ כפית ג'ינג'ר
¼ כפית אגוז מוסקט מגורר
6 כפות (150 גרם ) חמאה מומסת/שמן קוקוס מומוס
2 כפיות קורנפלור
2 כפות ( 30 מיליליטר ) מיץ לימון
2 כפות ( 30 גרם ) סוכר
½ כפית קינמון
500 גרם (4 גדולים) אפרסקים (או נקטרינות/משמש/שזיפים גדולים), פרוסים דק
½ (50 גרם) כוס אגוזי פקאן (או מלך) קצוצים
אופן ההכנה:
מחממים תנור לטמפרטורה של 190 מעלות צלסיוס.
משמנים היטב, או מרפדים בנייר אפיה תבנית מרובעת בגודל (20*20) (או גודל דומה)
לסיר (או קערה, אם במיקרוגל) בו המסנו את החמאה, מוסיפים שיבולת שועל, קמח, סוכר חום, מלח ואבקת סודה לשתייה.
מערבבים לתערובת גושית.
מודדים 1 כוס מהתערובת ומניחים בצד.
משטחים את יתרת התערובת בתבנית ומהדקים היטב.
באותו סיר (קערה), מערבבים בעדינות את הפירות, מיץ הלימון, הקורנפלור, הקינמון וכף סוכר.
מפזרים את תערובת הפירות של שכבת הבסיס.
מפזרים את האגוזים וכוס התערובת ששמרנו בצד על הפירות.
אופים במשך כ 40-45 דקות, עד שניתן לראות דרך הפירורים את הפירות מבעבעים והפירורים פריכים וזהובים.
מצננים, חותכים למנות ושומרים שאריות, עד 3-4 ימים במקרר.
[URL]http://www.tapuz.co.il//forums2008/viewmsg.aspx?ForumId=2390&MessageId=175053689[/URL]