די להיתמם, נו?
לא התכוונתי לפגוע בסביבה. טענתי שיש בכל בית שקיות שאין בהם שימוש. זו בחירה האם למחזר אותן או לא. אבל זה בכלל לא הנושא כאן כי העלתי מספר פתרונות.
כל אחד כמובן יבחר מה נוח לו ויעשה כראות עיניו. הצעתי פתרון לשאלה די מצחיקה ולקחת את זה רחוק מדי לטעמי. אבל אני עונה בכל זאת.
לדעתי (וזו דעתי) חייב להיות פח בכל חדר שירותים עם מכסה, בנוסף לפח המרכזי בבית (גם עם מכסה) שזו בחירה היכן למקם אותו. הפתיחה של כל פח, בעדיפות עליונה, היא פתיחה ע"י לחיצה של הרגל (כמה שפחות נגיעות בעזרת הידיים). אצלנו בבית הפחים נפתחים רק בצורה זו. אנו מרוקנים את הפח המרכזי פעם ביום או כאשר הוא מתמלא (המוקדם מבניהם) ואת הפחים בחדרי הרחצה פעם ביומיים לכל הפחות.
אי אפשר להסתדר, לדעתי, ללא פח בחדרי השירותים! ניתן להשתמש בנייר טואלט או במגבונים (אצלנו יש את שניהם, העדיפות היא לנייר טואלט אבל כאשר יש ילדים קטנים, לפעמים נוח להם יותר עם מגבונים) וניתן בהחלט לזרוק ניירות טואלט לאסלה.
אפרופו בריאות, לא משנה עם מה משתמשים, מגבונים או נייר טואלט, הם לא אמורים להיות כל כך מלוכלים כמו שאת מתארת ואין בכלל מה להשוות לטיטולים. גם אנחנו מתפטרים מהמגבונים כאשר הם בתוך טיטולים אבל, סליחה, אני לא אצא החוצה לזרוק טיטול 8 פעמים ביממה כאשר התינוק קטנטן או פחות מזה כאשר הוא גדול יותר. מספיק לי לצאת פעמיים ביממה. את כמובן תנהגי כפי שאת רואה לנכון.
אצלי יש גם ילדים יותר גדולים, במיוחד בנות ואם יש בנות בבית שמקבלות ווסת, אני לא הייתי יוצאת את התחבושות או עם הטמפונים (מבחינתי הרבה יותר לכלוך) שלי ושל הבנות שלי החוצה כדי לזרוק בפח. הייתי מרוקנת את הפחים בחדרי הרחצה לעיתים יותר קרובות.
עוד בעניין בריאות, יש הטוענים שהשימוש במגבונים אינו בריא מסיבות אחרות לחלוטין ולכן מומלץ להשתמש בהם פחות. אני שמעתי גם חומרים רעילים שיש בנייר טואלט וזה שוב מחזיר אותי לעניין שכל אחד יחליט מה טוב בשבילו.
את כמובן תעשי מה שטוב ונוח לך אבל בבקשה אל תנסי להראות שבית אחר שמתנהל אחרת ממהבית שאת חיה בו, מתנהל בצורה גרועה.
ניגוב נעים