מחפשת סיוע בשכד מעמותה

מחפשת סיוע בשכד מעמותה

אני שוכרת דירה מספר שנים.בשנה הראשונה נקבע מחיר והחוזה נחתם לשנה עם אופציה להארכה. בשנה השניה העלו לי את השכד ב עשרים דולר.הסכום היה צמוד לדולר אבל היתה הגבלה בסכום העליון.בשנה האחרונה הדולר ירד ובחידוש החוזה רוצים בעלי הדירה לקבוע סכום קבוע בשקלים שנכון להיום מעלה את שכר הדירה שוב בעשרים דולר. מה עלי לעשות?עבורי כל שינוי כזה הוא משמעותי.האם זה חוקי?עד היום לא ביקשתי סיוע בשכד כי קשה לי עם בירוקרטיה.שמעתי שיש עמותה שמסייעת בשם מתן חן .אודה מאד לכל מי שיוכל להדריך אותי ולעזור.אם אפשר לרשום טלפון וכתובת למי לפנות.תודה.

שלום סיגלי,איפה את גרה..??

מתן חן היא לא עמותה,אלא חברה שמסייעת בשכר דירה, כשגרתי בחולון קבלתי מהם בתקופה האחרונה סיוע כמובן שנקבע עפ"י קריטריונים מסויימים, אני קבלתי סיוע כמה שנים,וכיום אני גרה בדיור ציבורי, בנוגע להעלאה בשכירות,כן יקירה,נושא כאוב ביותר,נמאס מבעלי דירות אבל זה המחיר,, הם עושים כרצונם ולך יש בריריה,,או להמשיך בשכירות או למצוא משהו חילופי,, ובעניין בירוקרטיה ,,,,אין בריריה לפעמים אלא לפעול עם מרפקים,ואם מגיע לך סיוע אז למה לא?? אילנה

אני במרכז

ואני עומדת בקריטריונים.מהו דיור ציבורי? את משלמת משהו? קונה? מקבלת מתנה? בשכד? מי זכאי? נדמה לי שיש אצלינו דיור ציבורי אבל האזור נראה מוזנח יחסית והייתי פוחדת לגור שם.

מה מצבך האישי??

דיור ציבורי הוא דיור שניתן ע"י משרד השיכון ו/או עמיגור ו/או חלמיש, בדרך כלל ניתן לחד הורית + 3 ילדים ומעלה ושוב תלוי אם יש דירות. לא נותנים /מחלקים מתנות,זהו דיור מאד זול של 200-300ש"ח ונכון שבאזור ממוצע אבל אני בחרתי לגור בדירה קטנה יותר אבל באזור סביר ביותר,ולומדים לחיות... אילנה

האם הדיור שניתן

הוא לכל החיים? האם התשלום הוא כרכישה או כשכד? כל הכבוד לך על נחישותך!

s h o o s h a

New member
חוזה שקלי וסיוע בשכר דירה

ראשית, חתימה על חוזה הנקוב בסכום שקלי הוא עדיף בהרבה מחוזה נקוב בדולרים. כך את יודעת בכל חודש מהו סכום החיוב ואינך תלויה ב'חסדי עליית/ ירידת שער הדולר היציג'. כדי לאפשר חידוש חוזה מחדש ללא שינוי סכום השכירות יש לציין בתוך החוזה בסעיף המדבר על אופציית החידוש כי החידוש יעשה בתנאי החוזה הנוכחי וללא כל חריגה מהם. ליד סעיף זה יש לחתום בחתימה מלאה- הן המשכיר והן השוכר. באופן זה, אם תחליטי להמשיך את חוזה השכירות יהיו התנאים הנוכחיים והסכומים הנקובים בו גם בשנה הבאה. לענין סיוע בשכר דירה- דובר רבות בנושא זה בפורום ויש אינפורמציה רבה בקישורי הפורום [בסרגלים הכחולים למעלה]. עשי חיפוש ותקבלי את המידע לו את זקוקה. בגדול- עליך לפנות אל אחת החברות המטפלות בבקשות, לצרף אישורי הכנסה, חוזה שכירות, ת. גירושין, הסכם גירושין וכל מסמך שיכול לסייע לך להוכיח את מצבך הכלכלי [דו"ח סוציאלי יכול מאד לעזור] והם יעבירו הבקשה למשרד השיכון שם ידונו בבקשה ויחליטו אם את זכאית או לא. במידה ותמצאי זכאית, ייקבע סכום הסיוע החודשי. במידה ותמצאי לא זכאית, תמיד תוכלי לערער לוועדה העליונה. לאן לפנות? עמידר- מוקד ארצי 6266* או 1-222-6266 מתן חן- מוקד ארצי 2445* או 1-222-2445 מ. ג. ע. ר- מוקד ארצי 1-599-500301 ראי את המסמך המצורף בו יש רשימות מפורטות של כל מה שדרוש וכן כתובות וטלפונים של כל החברות המוזכרות. בהצלחה

למעלה