מחפשת ספרים בנושא

roonas

New member
מחפשת ספרים בנושא

יש לי חברה שעברה חוויה טראומתית ,רציתי לשאול אם משהוא מכיר ספרים על מבגרים שעברו טראומה בילדותם?

מממאיה35

New member
יש, הנה רשימה חלקית

התנ"ך - טראומה והחלמה, מאת ג'ודית הרמן. יש גם ספרים שהם אוטוביוגרפיים, כמו "שבויה" של מאיה ריד, ו"בטן" של רותי שליו. ו"יש הסוד ושברו- סוגיות בגילוי עריות", שמתאים לדעתי גם לפגיעות מיניות שהן לא ג"ע. ויש "להחזיר את הפיות לא"י" של שז, ויש גם את הספר "מאולפת" שלה, שהוא סיפורים קצרים שבד"כ הפואנטה שלהם היא מסביב לתקיפה מינית. וכל הספרים האלה טריגרים או יכולים להיות כאלה. ורובם עוסקים בטראומה מינית (לא אמרת איזו סוג של טראומה החברה שלך עברה). ויש גם את אתר מקום שמלא מלא בחומר בנושא, ויש באתר גם פורומים וסיפורים אישיים (וגם הוא יכול להיות טריגרי). ויש גם אתרי סיוע ברשת, כמו אתר סה"ר, אפשר לחפש גם בו קישורים רלוונטים או לשוחח צ'אט אישי. ו

roonas

New member
תודה

דבר ראשון תודה אל התשובה, דבר שני היא עברה אלימות במשפחה.

מממאיה35

New member
אז אולי

"טראומה והחלמה" יתאים, ויורת ספיציפי מזה אני לא ממש מכירה. אפשר לנסות ולהתייעץ באל"י, בטח יש להם ספרות מומלצת.

לב אם

New member
ספרים ומאמרים

הי רונס, ברוכה הבאה, תבורכי על הסיוע לחברתך. הדבר החשוב ביותר בריפוי, הוא היכולת לקבל תמיכה ואהדה ממישהו שמכיר ויודע. לשאלתך קראתי בעבר ספרות יפה על עיבוד של טראומות, אך לא מצאתי עבורך שמות ספרים ספציפיים מומלצים - היחידי שאני זוכרת ברגע זה כמו פייטון פלייס שאינו מומלץ בכלל. הייתי ממליצה לחברתך על קריאת ספרים שעוסקים בגופנפש באופן כללי כמו ספריה של לואיז היי "אתה יכול לרפא את חייך" , קורט דיכוולד ועוד ספרים שעוסקים בהתמודדות ונצחון. פירסמתי בעבר לינקים למאמרים רבים באינטרנט בנושאים אלו, אני מצרפת אותם כאן

למעלה