מחפשת ספרים יפים!!!

נדמה לי שלגלילה רון פדר יש סדרה

שלמה שגיבוריה חיים בתקופת טרום קום המדינה. לא אחראית על האיכות, כי קראתי רק אחד לפני שנים, אבל שווה לפחות לחפש.

E I NB V 6

New member
היי לך

אני זוכרת שקראתי את הספר הזה ביסודי בעקבות עבודה שנתנו לנו (את הבכור לבית א"בי)...אני ממש זוכרת שזה ספר מצויין ויש לי כמה המלצות בשבילך לספרים מענינים אחד נקרא הממלכה של קנסקי והשני טורו טורו... אני לא זוכרת את שם הסופר אבל שניהם של אותו סופר המלצה שלי את ממש תהני מהספרים האלו...חופש נעים עינב

n O i T a

New member
היי גם לך

ותודה על ההמצלצות..... אבל כבר קראתי את הספרים שהמלצת לי עליהם...... תודה רבה בכל מקרה!!!! נועה

n O i T a

New member
תודה......

אמממ.....אני לא ממש יודעת על איזו סדרה את מדברת...... אבל אני אשאל בספרייה!! תודה רבה!!! נועה

n O i T a

New member
מחפשת ספרים יפים!!!

שלום לכולם!!!!!! אתם יכולים אולי להמליץ לי על ספרים חביבים לחופש או לכל זמן אחר??? ל-א פנטזיות (מצטערת להעליב את חובבי הפנטזיות- אבל אני פשוט לא אוהבת את הסגנון הזה.....) אני מאוד אוהבת ספרים בנושא מחתרות והקמת המדינה.....ביוגרפיות וכאלה וסתם ספרים חביבים שכל אחד אוהב..... אז....אני מאוד אודה לכם.............. נועה

תפרטי קצת יותר...

תתפלאי אבל אין דבר כזה "ספרים שכל אחד אוהב".. ובכל זאת-לנחום גוטמן יש ספרים יפים על מחתרות וכו'-ואפילו קצת קודם מבחינה הסטורית-נסי את "החופש הגדול או תעלומת הארגזים" או ,חמור שכולו תכלת"וגם "שביל קליפות התפוזים". בגילך גם אהבתי מאוד את "גבעת האירוסים השחורים" של יצחק נוי,שמתאר קשרים בין ילדי המושב לילדי המעברה הסמוכה-יש שם הסטוריה של המדינה אבל בעיקר סיפור אנושי מאוד על בני נוער עם אהבות,חברויות,הרפתקאות והחיים-ה"תפאורה" שונה מאוד מהיום-צנע,תלושי מזון,שוק שחור ומושגים כאלה אבל אנשים הם אנשים בכל מקום וזמן,ועסוקים בבעיות דומות. לדבורה עומר יש הרבה ספרים מהסגנון שהזכרת-קראתי אותם באמת מזמן ואני לא יכולה לפרט(סליחה ריוי...)אבל הכי זכורים לי מהז'אנר הזה "הבכור לבית אב"י" על אליעזר בן יהודה שהתעקש לגדל את בנו הבכור רק בעברית ועד כמה שזה יישמע לך מוזר היום-כשהעברית שלנו כזאת טבעית ומובנת מאליה-אז זה לא היה קיים.אהבתי כילדה גם את "בדהרה"-על מאניה שוחט וארגון השומר ואת "סערה באביב"על אחד מהבחורים שנהרגו בשיירת הל"ה-אני לא זוכרת מהספר כלום אבל קראתי אותו בכתה ו' והתרגשתי נורא. זהו כרגע-מקוה שהועלתי ובכל זאת אשמח אם תפרטי קצת יותר... וחוצמיזה-אל תשללי כל-כך את הפנטזיה-את מפסידה ספרים מופלאים!

Rivendell

New member
שתי המלצות ../images/Emo140.gif

"אורי"/ אסתר שטרייט וורצל, שעוסק בהקמת המדינה ובפלמ"ח. יש עוד ספר מקסים שאני לא יודעת איפה ניתן להשיג היום אבל כדאי לנסות: "חמש דקות פחד"/ אוריאל אופק, שגם עוסק בתקופה הזו והוא ספר נהדר. וכמו שכבר אמרו - אין כזה דבר "ספרים שכל אחד אוהב", כי לכל אחד יש טעם ייחודי
. אם תפרטי קצת על ספרים שקראת ואהבת - נשמח לנסות להמליץ לך בהתאם.

למעלה