מחפשת ספר טוב

night mistress

New member
יכולה להמליץ לך על שניים..

אחד שקיבלתי מתנה מחבר מאוד טוב (מזהה את עצמך?
) ועשה לי ממש חם בלב והעניק לי תיקווה כשלא ראיתי והוא רפואה אהבה וניסים. ספר שני שאני עדיין קוראת אבל הוא בהחלט סוחף אותי ומעורר מחשבה חיובית והוא נקרא סרטן כנקודת מפנה.

../images/Emo91.gif../images/Emo63.gif "סרטן אפשר לנצח"

לא קראתי. שמעתי עליו מאחרים שנהנו לקוראו. פרקי הספר ברובם עוסקים בדרכי ריפוי למחלה. ישנו פרק העוסק בהתמודדות. להלן הקישור.

קלאו11

New member
קראתי את ההקדמה

היפנה אותי אל הספר כותב הספר בכבודו ובעצמו בהודעה פרטית, בדיוק אחרי שסיפרתי על מצוקות הטיפול הכימותרפי שהתחלתי לעבור. ההקדמה יוצרת תחושה של חרדה מהטיפול הקונבנציונלי, ומטרתה ליצור כנגדה חוסר אמון. וזה מאוד הלחיץ אותי. ידוע שכדי שטיפול יצליח צריך גם להאמין בו, ואני בדיוק התחלתי טיפול שכזה. כרגע נראה לי שהדבר הנכון הוא שילוב בין הקונבנציונלי לאלטרנטיבי. ואני נרתעת מכאלה שמטיפים נגד הקונבנציונלי.

תפתחי בארכיון עמ' 172

שם גוביגוב (כותב הספר) פירסם את ספרו לראשונה כאן בפורום, וגם פירסם את סיבותיו לכתיבת הספר והם: ייסורי אימו ואחותו מהכימו' קודם שהלכו לעולמן. ממה שהבנתי הוא בהחלט מתנגד חריף אליהם, ואת צודקת בדברייך. בהחלט זה הקו שהוא מנחה, להעדיף טיפולים אלטרנטיבים. בארכיון פה (196) תוכלי למצוא ויכוח מעניין בין גוביגוב לבין האונקולוג שהיה כותב פה קבוע. בהחלט רואים שהוא מתנגד חריף לכימו'. [אני מקווה שהבנתי נכון את גובינוב...]

קלאו11

New member
הצצתי קצת, תודה.

נראה לי שהוא מסכים לטיפול משולב גם. בכל זאת. אבל הוא קצת מיליטנטי. והוא לא רופא.

ihovav

New member
גם לי הוא שלח תגובה

להודעה הראשונה שלי בפורום. ההודעה שלו לא היתה תומכת לדעתי... בכל אופן לא במצב הנפשי בו הייתי אז... (היה בה משהו שיווקי מדי. לא היה מתאים...)

הדיון הזה

כנראה יימשך כל עוד רופאים קונבציונלים יאמינו אך ורק בדרך שלהם. ואולי זה מה שגורם למטופלים לצאת ולחפש דרכים נוספות להטיב את מצבם. גם כי הם מרגישים שזה כאילו עושה יותר רע מטוב וגם הם לא מקבלים מענה לתופעות לוואי טורדניות וארוכות טווח. ואם להקשיב למה שאלו שכן ניסו משהו אחר, אז נשמע שכן יש עוד משהו מרפא חוץ מרפואה קונבנציונלית. כל החיים לימדו אותנו שרופאים יודעים הכל, יותר מאיתנו, שרופאים יודעים מה הם עושים והמטרה שלהם חד משמעית היא לעשות אותנו בריאים, ואני חושבת שזה נוטה מאד להתערער כשזה מגיע לטיפולים נגד סרטן. ובגלל שכולנו חונכנו על הכבוד הבלתי מעורער לרפואה הקונבנציונלית מאד קשה לנו לקום פתאום ולהגיד - אולי אם מישהו ייגע בנו, ידקור אותנו, יילחץ לנו בכפות הרגליים זה מה שיבריא אותנו ולא כל הנוזלים שדוחפים לנו בבית החולים. לא קל למצוא את האמונה ואת המוטיבציה לשינויים כשצריך להתמודד עוד עם מחלה ומשפחה ויותר מדי הסברים לתת. אישית, גיליתי את הרפואה התומכת כבר בפעם הראשונה שחליתי. בפעם השניה היא היתה אחד הדברים העיקריים שעזרו לי לשמור ראש מעל המיים. וזה רק התחזק בעקבות משהו שהרופאה (המדהימה) שלי אמרה. כשהתלוננתי על איזושהי בעיה שנגרמה מהטיפולים היא אמרה - זה לא מספיק אקוטי בשביל הרפואה הקונבציונלית לטפל, אני ממליצה לך לחפש בתחום האלטרנטיבי. זה נורא קל להגיד - תאמינו וזה יעבוד. קצת יותר מורכב להגיע לשם. ובסופו של דבר, לקחת הכל בערבון מוגבל, לבדוק, לחקור, לשאול אנשים שניסו. מעבר לזה, לבחור את הדרך שמתאימה לכל אחד, אישית, נותנת חזרה את תחושת השליטה שכל כך מאבדים כשמגלים שחולים. רק בריאות לכולנו :)

ihovav

New member
קודם כל,

הרשי לי ללחוץ את ידך על ההודעה הארוכה... ידעתי שגם את מסוגלת...
בכל אופן, מה שחשוב הוא להיות פתוחים לשמוע (במיוחד מבעלי ניסיון ופחות מההומאופטים עצמם...) לגבי הטיפולים שהתרופות שההומאופטיה מציעה. כל זה צריך להיעשות במקביל לטיפול הקונבנציונלי. בדרך הזאת אני מאמינה שכל אחד יוכל למצוא את הדרך הנכונה והטובה ביותר בשבילו. (אפילו אבא שלי, שכידוע רופאים בשבילו הם חצי אלוהים, רוצה לנסות כל מיני דברים הומאופטים כדי להיפטר קצת מהחולשה והעייפות הנוראים שיש לו עכשיו... כמובן שזה במקביל למבטרה ולכימו'...) הצלחה לכל אחד בדרכו!

קלאו11

New member
יופי שאבא שלך מסכים לנסות עוד דברים

מקווה שזה יעזור לו כמו שזה עזר לי

ihovav

New member
אמן...

שאלה אליך, איך אפשר להשיג את הזריקה עליה כתבת לי ומה המחיר?

קלאו11

New member
גם אותי הטריד הקטע השיווקי

וזו הבעיה באלטרנטיבי. מצד אחד אני נעזרת בה. אחרי שני טיפולים איומים היגעתי לרופא הומאופט, וזה עוזר בלי ספק. אבל כל הזמן מרחף הקטע השיווקי. גם הרופא שאני אצלו שהיגעתי אליו אחרי הרבה מאד המלצות. כל הזמן מרגיש צורך לספר כמה הוא טוב... גם קיבלתי המלצה מציפור דרור המקורית לתרופה נגד בחילות (emend). אני לא יודעת מה עוזר לי זה או זה. אבל בטיפול השלישי ועשיו אני יומיים אחרי הרביעי, ואני לא מקיאה. אמנם התיאבון לא משהו. והפעם הזו התנפחתי מהנוזלים בצורה משונה, אבל זה יורד לאט לאט, אז אולי לא אזדקק לתרופה משתנת. יש לכם הצעות אגב? אמרו לי פטרוזיליה ולהמעיט במלח.

ihovav

New member
שמחה לשמוע שאת מרגישה יותר טוב,

המון הצלחה בהמשך...

ממש ממש להזהר עם המלח

כי הוא מחזיק ת'נוזלים בגוף. זה לוקח זמן אבל הם יוצאים בסופו של דבר. לפרצוף שלי לקח חודשים ארוכים (אולי אפילו נספר בשנים) והרבה זמן אחרי זה עוד אפשר היה לראות את השינוי ממשיך וקורה, והגוף מנקז את כל זה החוצה. כדאי לך אולי לבדוק לגבי רפלקסולוגיה או עיסוי רקמות עמוק שיכולים לעודד את הגוף לנקז את הנוזלים החוצה. באופן אישי, לא הייתי לוקחת תרופות משתנות כל כך מהר. כי באמונה שלי שגוף רוצה לחזור למצב בריא, ואם לא מפריעים לו, או יותר מזה - מעודדים אותו, אז הוא יחזור לשם. יתנקה מכל הכימיקלים ושאר התוספים ויחזור לעצמו. ותרופה משתנת כאן נראית כמו שוב התערבות מבחוץ שמאלצת את הגוף להגיע למה שהוא יגיע בכל מקרה. אבל זו רק דעתי

קלאו11

New member
תודה

לא רוצה באמת לקחת סתם כימיקלים יש לי מספיק. אתאפק עם המלח. הבנתי שרפסולגיה אסור לעשות לחולי סרטן. לא רפלקסולוגיה ולא שיאצו. היתר בסדר.. הפנים שלי התנפחו רק עכשיו, חשבתי שזה ירד צ'קצ'ק, אני מבינה שאני יכולה לחכות...

לגבי הרפלקסולוגיה

יש שתי גישות - אחת שמטפלת ואחת שלא מטפלת עד שלא עברו חמש שנים. אני מציעה לך לשמוע את הטיעונים לכאן ולכאן, חוצמזה שיש גם רייקי והילינג שיכולים לעזור. והבצקות, אז כן, לוקח להן הרבה זמן לרדת אבל הכל יוצא בסופו של דבר :)

למעלה