פה הטעות שלך ועוד עצה ידידותית
אין לי מושג מה קורה עכשיו עם כל השינויים בסניף הראשי אבל לברטנדר (היתה בכל אופן) מחלקת השמה ממש טובה. קודם כל הם שולטים באילת, ל80 אחוז מהמקומות באילת יש ברמנים מברטנדר, ומעבר לזה יש מלא מקומות מהדרום ועד הצפון שלבית ספר יש קשרים טובים איתם. הרבה פעמים מופיעות גם הצעות עבודה בחו"ל, מקומות שבהם בעל המקום (ישראלי) רוצה בוגרי ברטנדר. כך היה כשאני סיימתי בכל אופן, היום עם כל הבלאגן והעזיבה והעזבה של עובדים לא ברור מה קורה. קיצר, אתה רוצה לשבח ולהלל את המקום שלך סבבה, אבל לא צריך ללכלך על אחרים, בטח כשאתה לא יודע על מה אתה מדבר. חבל שככה הם הורסים את השם הטוב שלהם עם התנהלות מבזה של ח'ברה שמתעניינים בקורס\סיימו קורס זה באמת לא אמור לעניין תלמידים שהמקום עובר שינויים והם לא צריכים לסבול מכל המעבר. חבל. חוצמזה שבשביל בוגר קורס זה דווקא מומלץ להתחיל בבר מסעדה, ברגוע, ללמוד את העבודה, להכיר את המשקאות טוב יותר להתרגל לרעיון של עבודה מאחורי הבר, כי כמה שהקורס יהיה מעולה אין כמו הדבר האמיתי וזה לא קשור לאיזה בית ספר תלך. אחר כך לעבור למקום של היי ווליום וקצב רצחני של עבודה, כי חשוב לעבוד נכון ולא סתם. זו הבעיה היום, בגלל זה אתמול הבר שלי היה נראה כמו שהוא נראה - מטונף, חסר כוסות, חסר קרח.... כי הברמנים לא היו ממושמעים למה שדרשתי, הם חושבים שיותר חשוב להמשיך לגשת ולקחת הזמנה מלקוח גם אם אין קרח וכוס, ואם הלקוח נגעל לשים יד על הבר, לא נורא העיקר לקחת הזמנה. ניסיתי להשליט סדר שכל חצי שעה יש אחד שרק מנקה ומפנה וממלא חוסרים אבל במקום לעשות את זה כל פעם זה שהיה אחראי על הסדר העדיף לגשת ללקוח והבר היה נראה קטסטרופה רוב הזמן. וחוץ ממני אף אחד מהם לא היה בוגר ברטנדר אלא משהו אחר... בוגרי קורס טריים שמתלהבים מהרעיון של עמידה מאחורי הבר ולא חושבים נכון ולא עובדים נכון. אז אמנם קצת גלשתי לסיפורים פה אבל נראה לי שהבנת (אני מקווה) את המסר. המלצה אישית לכל בוגר טרי של קורס - לכו תעבדו בבר מסעדה או בבר\פאב שכונתי ורגוע, ככה תפתחו הרגלי עבודה נכונים ותתרגלו בעדינות יחסית למקצוע, אל תזנקו ישר על המועדונים שגם ככה דורשים ניסיון, ואיפה הכי טוב לרכוש ניסיון? במקום שלא דורש הרבה - בר מסעדה\בר קטן. ככה גם אני התגלגלתי. ואז תגיעו למועדון הומה ולא תקרסו תחת לחץ כמו הברמנים שלי אתמול. עצה ידידותית