מחפשת עדיין תשובה....

lior297

New member
מחפשת עדיין תשובה....

בשרשור ההוא... העלתי שאלה בקשר לנעלי סקי, וקיבלתי תשובות. בהמשך לשרשור ההוא, בדקתי בסקיפס, וכתבתי לכם את ההודעה הזאת...ושאלתי את השאלה הזאת... אומנם הפורום שומם קצת, אבל יש סימני חיים, אז אבקש את עזרתכם שוב... תודה מראש, ליאור.

lior297

New member
מנצלת את עצמי ושואלת....

אני רוצה לטוס לבד (בערך) לסקי השנה, אם בכלל (עזבו, סיפור עצוב
) מן הסתם, בת 17, קלאב מד.... וכאן הבעיה שלי, למה חייבים מלווה מגיל 18? :( אי אפשר לארגן קומבינות? אי אפשר דרך הסוכנות שמזמינים שכאילו "יצמידו" אותי למישהו מעל 18 ולארגן קומבינה? טוב ונגיד שנפתרה הבעיה הזאת... איזה קלאב מומלץ לאנשים בגילי? איזה תקופה? (עדיף שלא יפול על בגרויות חורף, ימח שמם, מי יודע בכלל מתי הם...) חשוב לציין גם שהאתר צריך להיות ברמה, אם יש סנו פארק זה נחמד אבל לא חובה. חשוב לציין - יש מצב שזה הסקי האחרון שלי עד הרגילה שאני מתכננת מראש שתהיה לי בצבא, הכל תלוי בתאריך גיוס, וגם השנה זה סימן שאלה... אז יש מצב שפעם הבאה תהיה רק עוד שנתיים :(.......... שוב תודה.

ש.פ.ד

New member
נעלי סקי:

א. לקנות בחו"ל
- המחירים בארץ מפחידים ממש, אפילו בהשוואה למחירי שיא העונה בחו"ל. אני עוקב אחר מחירי ציוד בפירוט כבר שלוש שנים - ורק במקרים מאוד נדירים המחירים בארץ מתקרבים למחירי חו"ל (אני תמיד משווה לצרפת - יש גם ארצות זולות יותר!). ב. הייתי ממליץ להמנע מרכישת נעליים ספורטיביות מדי. כשהאירופים קוראים לנעל "ספורטיבית" הם מתכוונים ספורטיבית
, קרי - מתאימה לתחרויות וכיו"ב. נעליים כאלו (מנסיוני הכואב) לא ממש מתאימות לגלישה יום-יומית. גולש ישראלי מצטיין הוא בסה"כ חובב רציני שצריך נעליים שמעבר לכל יהיו נוחות ואמינות. ג. אל תתקבעי לחברה אחת: ROSSIGNOL, SALOMON, TECNICA, NORDICA כולן חברות מצויינות שמייצרות נעליים נהדרות. בשנה נתונה יהיו הנעליים של חברה א' מתאימות לך יותר, ובשנה הבאה להפך. בדקי את כל ההצע ואז רכשי. הייתי ממליץ לך ליצור קשר עם חנות השכרת ציוד גדולה באתר בו את הולכת לגלוש, להזמין חבילת השכרה טובה, ולסכם עם המוכר שאת הולכת לנסות במהלך השבוע כמה זוגות נעליים ולרכוש אחת, ואז מחיר השכירות של הנעליים יקוזז ממחיר הקניה. בצרפת לפחות - זה מאוד מקובל ומבטיח שתרכשי את הנעליים שמתאימות לך בדיוק. ד. לגבי ה- Verse: גלשתי אתן לפני שנתיים לכמה ימים, אלו נעליים מאוד נוחות, ובעיקר נוחות לנעילה והסרה (בזכות מנגנון הנעילה על-ידי משיכת כבל). הן לא הנעליים הספורטיביות ביותר, אבל עושות עבודה סבירה. אני לא יכול להאשים אותן באף נפילה שלי
. עדיין - אם את אוהבת לגלוש מהר, הייתי ממליץ על נעל קשיחה יותר. תהני בחופשה!

lior297

New member
אוקיי, אז ככה...

לפי השרשור הראשון הבנתי שבחו"ל לא יותר זול, אבל יש את היתרון שבודקים את הנעל.... אז זה לא משנה ממש... הסמארטק נחשבת לספורטיבית? שמע, אני לא מבינה כל כך, אני מסתמכת על מה שאמרו לי כאן.... אני לא מקובעת בחברה אחת, עובדה בהתחלה חשבתי על סלומון ואחרי זה על הנורדיקה, כמו שהמליצו לי כאן.... בקשר לverse, לפי מה שהבנתי ממכם, היא נעל למתחילים, לא ככה? בכל אופן, יש לך המלצה לדגם ספציפי? חשוב לציין שוב, שהנעל תשמש אותי לא רק בשלג, אלא גם בסקי רחוב, ככה שזה עוד יום בשבוע לפחות, תלוי בעצלנות שלי.

ש.פ.ד

New member
שו נעליים:

הבעיה היא שהאתרים החביבים עלי עדיין לא התעדכנו... את ה- Smartech אני לא מכיר כך שאיני יודע. לגבי ה- Verse יש להם דגם ספורטיבי יותר וספורטיבית פחות שאפילו תתאים למתחילים. לפי מה שאת מתארת - נראה לי שאת צריכה נעל קצת יותר קשיחה. שימי לב לסוגרים מאלומיניום (אלו מפלסטיק לא מאריכים ימים בנעל קשיחה) בעלי כיוונון מיקרוני (כדי שתוכלי לכוון בצורה מדוייקת את הלחץ של הנעל על הרגל. ארבעה אבזמים ולא שלושה (שוב עניין של יכולת ההתאמה בין הידוק הנעל לצורת הרגל, ובעיקר הנוחות לרגליים הפרטיות שלך. מכאן ואילך ההחלטה היא שאלה של מדידת דגמים ובחירה בינהן. דגם שיהיה נוח לך יכול שיהיה הסיוט של אחר ולהפך!

anat712

New member
המלצה חמה

אני ממש ממליצה על קלאבים של UCPA שזה ארגון צרפתי של אכסניות נוער. הרעיון הוא מועדון פשוט מאוד אבל גם זול מאוד. מומלץ למי שמחפש חופשה זולה ולא כ"כ אכפת לו שצריך להוריד בעצמך את הכלים בחדר אוכל או שהחדר הוא ל-4 אנשים (מי בכלל רוצה להיות בחדר כשבחוץ משתרעים להם האלפים???) הציוד וההדרכה טובים, המועדון בלה פלאן (שם הייתי) ממוקם ממש על המסלולים והוא ממש אחלה. יש להם מועדונים בכל מיני אתרים, מומלץ ביותר (תשלחי מסר אם את רוצה עוד פרטים). לגבי התקופה כדאי מאוד להתחמק מחופשות של הצרפתים (או האיטלקים, או האוסטרים, או השוויצרים...) ואם את יכולה גם מחופשות של הישראלים. אני הייתי בשבוע הראשון של ינואר שזה בדיוק אחרי כריסטמס והאתר יחסית ריק וזה יוצא יחסית יותר זול. תהני ובהצלחה בבגרויות...

anat712

New member
המלצה חמה

אני ממש ממליצה על קלאבים של UCPA שזה ארגון צרפתי של אכסניות נוער. הרעיון הוא מועדון פשוט מאוד אבל גם זול מאוד. מומלץ למי שמחפש חופשה זולה ולא כ"כ אכפת לו שצריך להוריד בעצמך את הכלים בחדר אוכל או שהחדר הוא ל-4 אנשים (מי בכלל רוצה להיות בחדר כשבחוץ משתרעים להם האלפים???) הציוד וההדרכה טובים, המועדון בלה פלאן (שם הייתי) ממוקם ממש על המסלולים והוא ממש אחלה. יש להם מועדונים בכל מיני אתרים, מומלץ ביותר (תשלחי מסר אם את רוצה עוד פרטים). לגבי התקופה כדאי מאוד להתחמק מחופשות של הצרפתים (או האיטלקים, או האוסטרים, או השוויצרים...) ואם את יכולה גם מחופשות של הישראלים. אני הייתי בשבוע הראשון של ינואר שזה בדיוק אחרי כריסטמס והאתר יחסית ריק וזה יוצא יחסית יותר זול. תהני ובהצלחה בבגרויות...

lior297

New member
תודה אבל...

אני לא מחפשת כאן לחסוך, כמה שיעלה יעלה... ומה שהמלצת לי לפי מה שאמרו לי זה כמו אכסניה, וזה לא מתאים, אני בקטע של קלאב מד יותר.... דבר שני, חופשות של ישראלים לא מרתיעות אותי בכלל, להיפך, אני רוצה שיהיו ישראלים בגילי, עד כמה שאני שונאת נוכחות ישראלים במלונות בחו"ל.

anat712

New member
אם ככה אז...

תחפשי אולי קבוצות מאורגנות שיוצאות מהארץ, אם זה מתאים. תנסי דרך מועדון הסקי הישראלי או דרך סוכנויות נסיעות ואת יכולה גם לנסות לחפש פרטנרים דרך האינטרנט (בפורומים כמו זה או דרך אתר למטייל למשל...)

lior297

New member
באינטרנט אני לא אחפש,

זה כמו לנסוע עם חתול בשק, וגם לא הקטע שלי. בכל אופן, אני צריכה דרך לאכוף (לעקוף?) את הגיל המינימלי בקלאב מד... זה בעקרון מה שאני רוצה.

anat712

New member
לא הבנתי

לא הבנתי את הקטע עם הגיל המינימלי. את מתכוונת למועדונים הספציפיים שמיועדים לבני 18 ומעלה? אם כן, אז מה ההתעקשות לנסוע דווקא למועדונים האלה?

lior297

New member
אני יודעת ש....

בקלאב מד אתה צריך "מלווה" מעל גיל 18, ככה לפחות אמרו לי לפני כמה שנים שרציתי לנסוע עם חברות לאכזיב... אז זה לא בכל הקלאב מד'ים? אם לא, נפתרה הבעיה.... ואז השאלה הבאה היא - איזה קלאב מד הכי מתאים לצעירים? ואם כן, אז זאת בעיה...

amiret

New member
../images/Emo24.gifאת לא בהכרח לבד!

היי ליאור תכנסי לאתר שאני שולח לך ואחרי זה נדבר. את יכולה גם לשלוח לי דוא"ל :[email protected] או בטל':465727 052

lior297

New member
...

אני בקטע של לנסוע עם כמה חברות, קלאב מד, איך אני יכולה לדלג על המגבלה של מינימום 18 לאחד מהחבר'ה?

alonaski

New member
הי ליאור! ../images/Emo13.gif

טוב - אני כמו ענת! ממליצה לך מאוד על הקלאב של USPA בלה פלאן!!! יש ביקורות מעולות על המועדון שלהם! ראיתי אותם לא חת באתרים והם חבר'ה צעירים ותוססים המדריכים שלהם, מלאי מרץ ומדריכים ברמה גבוהה!! יש לי חבר שהיה בקלאב הזה לפני שלוש שנים וחזר מאוד נלהב ומרוצה!
ראיתי אותו כשגלשתי בלה פלאן - הוא ממוקם בדיוק במרכז!! במקום פי 1000 יותר טוב משני הקלאבים של מד!
נכון, רמת האירוח שם היא כמו של אכסניית נוער כי זה מועדון לנוער אם זה מה שמפריע לך... אז זו יכולה להיות בעיה!
מה גם, אני מאמינה שאם תבררי דרך איסתא (שמוכרת את החבילות של USPA )תוכלי לברר בדיוק באיזה שבוע נרשמו הכי הרבה חבר'ה ישראלים צעירים ולהרשם לשבוע הזה! נסי לברר לפני כן את נוהל ארוח נוער מתחת לגיל 18 בקלאבים של הסקי - יתכן שבסקי יש נהלים אחרים...

lior297

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo70.gif../images/Emo7.gif

זה לא קופץ
(בחיים לא הייתי שמה לב להודעה שלך)

למעלה