שוקוזים שוקולדית במיוחד במוס שוקולד כשרה לפסח
השוקוזים המשודרגת לפסח מאת: pirgeו 10/04/08 | 15:19 השוקוזים כפי שאני פירגה שידרגתי והכנתי לפסח - העוגה קלה להכנה. לא חילקתי את העוגה ל-2 אלא אפיתי את כולה והכנתי מוס שוקולד לציפוי. רצוי להגשה חגיגית להכין את העוגה בתבנית עגולה מספר 26 מכינים את העוגה לפחות יום לפני ההגשה. החומרים: 200 גרם חמאה רכה כוס + 2 כפות סוכר 6 ביצים מופרדות 2 כפות ברנדי 200 גרם שוקולד מריר מומס 2 כפות קמח מצות כפית אבקת אפיה 1/2 כוס אגוזים קצוצים גס שמים במיקסר: כל החמאה + 1/2 כוס סוכר+ החלמונים + ברנדי מקציפים לתערובת קרמית. טורפים פנימה את השוקולד המומס (מצונן מעט). מעבירים לקערה. בקערת המיקסר (נקייה ויבשה) מקציפים את החלבונים עם 1/2 כוס סוכר שנותר-לקצף גמיש ולא חזק מדי. מקפלים את הקצף אל תערובת החמאה והשוקולד לאט לאט-כל פעם כף -בזהירות שהקצף לא יישבר. לערבב ביחד: קמח מצה, אבקת אפיה,אגוזים ובתנועות ע ט י פ ה (קיפול) להוסיף לתערובת הקרם שוטחים בתבנית 26 ואופים 30 כ-דקות . על העוגה נוצר,קרום קריספי קשה בפנים העוגה לחה אבל מוכנה. מצננים את העוגה ומורחים קרם מוס שוקולד -----מחזירים למקרר לכמה שעות קרם מוס שוקולד לציפוי העוגה: 2 שמנות מתוקות 300 גרם מיכל שוקולד השחר 3-4 כפות אינסטנט פודינג – תבחרו את הטעם שאתם מעדיפים מעט חלב+ליקר/קוניאק להקציף הכל במיקסר לקבלת קרם יציב לשטח על הבסיס שהתקרר היטב להעשרה נוספת.....להקציף עוד שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג וניל וכוס חלב+4\1 כפית נס קפה. לשטח על מוס השוקולד וליישר לקשט באבקת קקאו מנופה. או – אגוזים ושברי מקופלות או - שוקולד מגורר בקולף ירקות. לשמור בפריזר. להוציא 30 דקות לפני ההגשה. תהנו