מחפשת עוגה לליל הסדר

ורד246

New member
מחפשת עוגה לליל הסדר

שתהיה מעניינת ומרשימה (לא בחושה) פרווה וכמובן כשרה לפסח
 

pirge

New member
עוגת תפוחים קרם וניל ודבדבנים כשרה לפסח

עוגת תפוחים קרם וניל ודבדבנים חגיגי כשרה לפסח מאת: pirgeו 13/04/08 | 06:47 עוגת תפוחים דובדבנים עם קרם וניל מאת: ak5ו 06/03/07 | 21:40 עוגת תפוחים דובדבנים עם קרם וניל ופירורים במקור של : פירגה צילום והכנה של: ak5 ak5 ז"ל בכדי להמירה לפסח כעוגה כשרה, שידרג את הבצק : כדי להתאימה לפסח הוחלף הטורט והפירורים בטורט של פסח שנחצה לשנים: שכבה עבה כבסיס ושכבה דקה במקום הפירורים. טורט לפסח בני סיידא לפי מתכון בספר עוגות לחג פסח עמ' 16 6 ביצים מופרדות 1 כוס סוכר 4 כפות שמן ½ כוס קמח מצה ½ כוס קמח תפוחי אדמה 1 קליפת לימון מגוררת להקציף החלבונים עם הסוכר. להוסיף החלמונים ולערבב קלות. להוסיף את יתר החומרים ולערבב ליצוק לתבנית 26 ולאפות 30 דקות בחום 180 מעלות עד שקיסם יוצא יבש לפרוס לשני שכבות: עבה ודקה. עוגת ת"ע ודובדבנים בקרם וניל - המתכון המקורי של פירגה לבצק: שני חלמונים 1 חבילה מחמאה או 200 גרם חמאה 3 כוסות קמח -תופח 1/2 כוס סוכר כף ליקר משמש / פירות – לא הוספתי חצי כוס מיץ תפוזים לשכבת התפוחים: 1 ק"ג ת"ע מסוג גרנד---- 8-10 תפוחי עץ 5 כפות סוכר חום/דבש/סילן (אני אוהבת לשלב גם סוכר חום וגם סילאן) כף קינמון כפית מיץ לימון תוספת לפירורים – 3 כפות שקדים גרוסים בנוסף : 2 כוסות דובדבנים טריים – השתמשתי בדובדבנים מגולענים בצנצנת לשכבת הקרם: מיכל שמנת מתוקה כוס חלב חבילה אינסטנט פודינג וניל 2 כפות סוכר מקציפים במיקסר הכל ביחד הכנת הבצק: לשים לבצק נעים את כל החומרים. משטחים 2/3 מכמות הבצק על תבנית אפיה משומנת- בינונית 2733X - השתמשתי בתבנית 24 אופים בחום 175 עד שמוכן וצבעו חום בהיר. את יתר הבצק אופים בתבנית נוספת- שטוחה ומשומנת. אחרי האפיה מפוררים את הבצק לפירורים דקיקים.מוסיפים אליו 3 כפות שקדים גרוסים. בישול התפוחים: מבשלים על להבה קטנה כ-15 דקות פרוסות ת"ע, סוכר חום וקינמון ומוסיפים כפית מיץ לימון. מורידים מהאש ומקררים כרבע שעה-מסננים את עודף הנוזלים. הרכבת העוגה: שכבה 1 – בצק אפוי שכבה 2 – מפזרים את התפוחים ללא נוזלים על הבצק. שכבה 3 – מחצית מהקרם שכבה 4 – מפזרים 2 כוסות דובדבנים טריים ומתוקים ומגולענים שכבה 5 – מחצית מהקרם שכבה 6 – מפזרים את הפירורים הדקיקים של הבצק עם השקדים על קרם הוניל. מכניסים למקרר לכמה שעות תהנו
 

pirge

New member
פרג ושוקולד נמסה בפה - כשרה לפסח

עוגת שוקולד עם פרג -רטובה טעימה בטירוף . לחה ומשאירה טעמים של עוד מקור:פירגה 200 גרם שוקולד מריר מומס במיקרו או על בן מארי 100 גרם חמאה / מרגרינה 2\1 2 כוסות פרג טרי טחון מהמעדניה (לשמור בפריזר עד הכנת העוגה) 2 כפות סילאן 6 ביצים מופרדות כוס סוכר כוס אגוזים גרוסים גס 2\1 כוס פירורי לחם\קמח מצה ציפוי: חצי מיכל שמנת מתוקה 100 גרם שוקולד מריר אופן הכנה : להקציף 6 חלבונים עם חצי כוס סוכר לערבב בקערה : 6 חלמונים 200 גרם שוקולד מומס 100 גרם מרגרינה רכה – או חמאה 2\1 2 כוסות פרג טרי חצי כוס סוכר שנשאר 2 כפות סילאן כוס אגוזים גרוסים 2\1 כוס פירורי לחם/קמח מצות להוסיף למיקסר ולערבל לאט מאד עם החלבונים המוקצפים. לצקת לתבנית משומנת עגולה מספר 24. אפיה בחום 175 מעלות בתנור שחומם מראש כ-40 דקות. בודקים בעזרת קיסם עץ. מיד כשהעוגה חמה יוצקים ציפוי: מרתיחים חצי מיכל שמנת מתוקה וסוגרים להבה. מוסיפים 100 גרם שוקולד מריר ומשהים חצי דקה. בוחשים ויוצקים חם על העוגה. שומרים במקרר.
 

pirge

New member
שוקוזים שוקולדית במיוחד במוס שוקולד כשרה לפסח

השוקוזים המשודרגת לפסח מאת: pirgeו 10/04/08 | 15:19 השוקוזים כפי שאני פירגה שידרגתי והכנתי לפסח - העוגה קלה להכנה. לא חילקתי את העוגה ל-2 אלא אפיתי את כולה והכנתי מוס שוקולד לציפוי. רצוי להגשה חגיגית להכין את העוגה בתבנית עגולה מספר 26 מכינים את העוגה לפחות יום לפני ההגשה. החומרים: 200 גרם חמאה רכה כוס + 2 כפות סוכר 6 ביצים מופרדות 2 כפות ברנדי 200 גרם שוקולד מריר מומס 2 כפות קמח מצות כפית אבקת אפיה 1/2 כוס אגוזים קצוצים גס שמים במיקסר: כל החמאה + 1/2 כוס סוכר+ החלמונים + ברנדי מקציפים לתערובת קרמית. טורפים פנימה את השוקולד המומס (מצונן מעט). מעבירים לקערה. בקערת המיקסר (נקייה ויבשה) מקציפים את החלבונים עם 1/2 כוס סוכר שנותר-לקצף גמיש ולא חזק מדי. מקפלים את הקצף אל תערובת החמאה והשוקולד לאט לאט-כל פעם כף -בזהירות שהקצף לא יישבר. לערבב ביחד: קמח מצה, אבקת אפיה,אגוזים ובתנועות ע ט י פ ה (קיפול) להוסיף לתערובת הקרם שוטחים בתבנית 26 ואופים 30 כ-דקות . על העוגה נוצר,קרום קריספי קשה בפנים העוגה לחה אבל מוכנה. מצננים את העוגה ומורחים קרם מוס שוקולד -----מחזירים למקרר לכמה שעות קרם מוס שוקולד לציפוי העוגה: 2 שמנות מתוקות 300 גרם מיכל שוקולד השחר 3-4 כפות אינסטנט פודינג – תבחרו את הטעם שאתם מעדיפים מעט חלב+ליקר/קוניאק להקציף הכל במיקסר לקבלת קרם יציב לשטח על הבסיס שהתקרר היטב להעשרה נוספת.....להקציף עוד שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג וניל וכוס חלב+4\1 כפית נס קפה. לשטח על מוס השוקולד וליישר לקשט באבקת קקאו מנופה. או – אגוזים ושברי מקופלות או - שוקולד מגורר בקולף ירקות. לשמור בפריזר. להוציא 30 דקות לפני ההגשה. תהנו
 

pirge

New member
סברינה תפוזים בקרם תות וניל- כשרה לפסח

בקר אור והצעה לעוגת סברינה תפוזית לפסחו pirge [מצורף קובץ jpg] ו 08:37 | 11/04/08 לפסח--סברינה תפוזים בקצפת טעם משמש להכין יום לפני ההגשה לשמור במקרר (לא בפריזר) תבנית קפיץ עגולה – משומנת- מס' 26 - . מאת:פירגה 6 ביצים גדולות מספר 1 6 כפות סוכר 6 כפות קמח מצות - וביום חול פירורי לחם לרוטב: 1/2 1 כוסות מיץ תפוזים מתוק - לחכות בסבלנות שהרוטב ייספג –במידה והרוטב לא נספג יש לחורר את פני העוגה במזלג לצקת את המיץ בטמפרטורת החדר-- על עוגה חמה מיד כשמוציאים מהתנור לזרזף (לא למרוח) 3 כפות סירופ מייפל או ריבה מומסת--באופן שווה על פני העוגה לצנן את העוגה כשעה ולמרוח את הקצפת להקציף: מיכל שמנת מתוקה 2\1 כוס חלב שקית שלמה אינסטנט פודינג וניל להקציף ולהוסיף: 3 כפות ריבת משמש או תות להקציף ביחד במהירות נמוכה --להניח גושים מהקצפת על העוגה וליישר. אפשר להשרות כוס תותים עם יין וסוכר---לחתוך לחתיכות קטנות ולהוסיף לקרם וניל (ללא נוזלים) בבחישה קלה-יוצא מרשים וטעים הכנת העוגה: מקציפים את החלבונים עם קורט מלח עד שמתחיל להיות קצף מוסיפים את הסוכר ומקציפים ביחד מוסיפים ביד או במהירות מאד איטית במיקסר---- בעדינות-בעדינות רבה את החלמונים ופירורי הלחם/קמח מצה . עדיף בתנועות עטיפה. לאפות בחום 175 מעלות -20 דקות בדיוק. העוגה משחימה ומוכנה (אפשר לבדוק בשיטת הקיסם) לקשט בקליפות מסולסלות מתפוז טרי או קישוט אחר תהנו
 

pirge

New member
העשרת הסברינה בתותים-לעוגת שכבות-כשר לפסח

מעל הריבה מסדרים שכבה יפה של חצאי תותים שהושרו בסוכר ויין (בלי הנוזלים)- לסנן. ומצפים בקרם וניל שזור בתותים (חותכים את התותים לחתיכות קטנות ומערבבים עם קרם הוניל שרשום במתכון) תהנו
 

pirge

New member
חלב ממירים בחלב סויה=שמנת מתוקה יש פרווה=חמאה

ממירים במחמאה/מרגרינה כל העוגות מוס בתלת שכבות ניתן להכין גם לפסח.
 

pirge

New member
עוגת מוס אגוזי לוז וחלבה - כשר לפסח

עוגת מוס אגוזי לוז וחלבה - עוגת פיצוץ גם לפסח תבנית עגולה קפיץ מס' 26 יוצאת עוגה גבוהה גבוהה מקור: פירגה בסיס: 230 גרם בסקויטים או עוגיות מפוררות - בפסח עוגיות כשרות כף גדושה חלבה 50 גרם חמאה / מרגרינה רכה לערבב ולהדק היטב לתבנית קרם מוס לשכבה הראשונה: 2 שמנת מתוקה - לפרווה שמנת ריץ' מיכל ממרח אגוזי לוז עם קקאו 3 כפות אינסטנט פודינג וניל פצפוצים כף או שתיים ליקר לטעם להקציף לקרם ולשטח על הבסיס. להניח מעל לשכבה הראשונה שכבה של בסקויטים "פתי-בר" מורטבים במים מהול ביין (יש כשר לפסח) להכין שכבת מוס שניה: 1 מיכל שמנת מתוקה 2 כפות ממרח ריבת חלב או ממרח אחר כמו חלבה או אגוזים כף חלבה יתר הפודינג להקציף לקרם ולשטח על הבסקוויטים-ליישר לקשט כיד הדמיון תהנו
 

pirge

New member
מרנג קוקוס במוס נוטלה-כשר לפסח חגיגי במיוחד

עוגה חגיגית לפסח ולכל השנה------בסיס קוקוס ממולאה בנוטלה קלה מאד להכין ומרשימה תבנית קפיץ עגולה מס' 26 ---- משומנת ---העוגה גבוהה מאד. להכין לפחות יום לפני ההגשה כדי שהעוגה תתמצק היטב. מאת:פירגה לבסיס העוגה: 5 חלבונים 200 גרם קוקוס או אגוזים טחונים 4\3 כוס סוכר להקציף חלבונים וסוכר לקצף יציב להוסיף בתנועות עטיפה את הקוקוס לאפות כ-20 דקות בחום 175. צבע הקוקוס חום בהיר. לצנן. להכין מוס נוטלה: 2 או 3 מיכלי שמנת מתוקה מיכל נוטלה =300 גרם שקית אינסטנט פודינג שוקולד או וניל כדאי להוסיף כ-3 כפות ליקר להקציף שמנות ביחד עם הפודינג והנוטלה לצקת על בסיס עוגת הקוקוס שהתקררה וליישר בעזרת מרית. לשים בפריזר להתמצקות לכמה שעות להכין קרם ציפוי: להקציף מיכל שמנת מתוקה שקית אינסטנט פודינג וניל כוס חלב לצקת על הקרם לשמור בפריזר יממה שלמה. להוציא חצי שעה לפני הגשה. לשחרר מהדפנות עם סכין טבולה במעט מים. תהנו אפשר להחליף את ממרח הנוטלה בממרח חלבה,אגוזים,שקדים או ריבת חלב
 

pirge

New member
ויש את הכושיות שלי ששודרגו לפסח: כושית בפרג

אושית בקוקוס וכושית בדבש. כולן נהדרות בחושות ובטעם נפלא.
 
פירגה איזה יופי של עוגות העלת../images/Emo23.gif../images/Emo39.gif../images/Emo23.gif

אין עליך את
תודה יקירתי אני מעלה הכל לקישורים
 

ravit1987

New member
את יכולה לרשום את המתכון?

העוגה נראת מעולה! את יכולה בבקשה להעלות את המתכון?
 

pirge

New member
עוגה כושית דבשית בחושה לפסח שלא תבייש אף עוגת

מוס. טעם מדהים במיוחד.שילוב מנצח בציפוי קוקוס קלוי. כושית דבשית כשרה לפסח עוגה רכה ורטובה עסיסית במיוחד העוגה בחושה ומהירת הכנה מקור:פירגה לשים בקערה: כוס קקאו 2 כוסות קמח מצות כוס סוכר שקית אבקת אפיה 2 ביצים טרופות במזלג 4\3 כוס דבש נוזלי כוס שמן לערבב ולהוסיף: 2 כוסות מים פושרים לערבב היטב לתערובת אחידה ודלילה (לא להוסיף כלום) לשמן תבנית מספר 24 או 26 לשמן גם בדפנות ולצקת את הבלילה לאפות בחום 175 כ-40 דקות עד שקיסם עץ יוצא יבש או עם מעט פירורים לחים רוטב: לבשל בבחישה מתמדת- 2\1 מיכל שמנת מתוקה עם 2 כפות סירופ מייפל או סירופ אחר לצקת את הרוטב החם על העוגה החמה מיד כשיוצאת מהתנור לצנן היטב במקרר לפני שפורסים. שומרים את העוגה במקרר תהנו
 

מליאל

New member
פירגה תודה רבה על המתכון את העוגה הזאת

אני בטוח אכין לערב חג.שאלה: קמח מצות הכוונה לקמח מצה לעוגה/קמח מצה רגיל/קמח תופח כשר לפסח?
 

pirge

New member
הכנתי עם רגיל וניפיתי.אבל נראה שאפשר גם בלי ל

לנפות. תהני
 
pirge אין עליך אין את "המלכה "../images/Emo47.gif

כל הכבוד לך , על העוגות המקסימות והמענגות שלך ! תודה
תודה
תודה
 
למעלה