שמן גזר ושומשום
אני תמיד מנסה את כוחי עם שמנים..אז הנה מה שהיה אצלי... (אולי זה מתאים יותר לפורום שמנים, אבל בכל זאת, למה לא לענות גם פה): לפני כמה חודשים עשיתי טיפול כלשהו בשיער שייבש לי אותו מאוד מאוד. השיער נראה יבש וחסר חיים, חולה ומסכן. בדיוק אז...אודטה כתבה בעיתון על שמן גזר שמכינים לבד. השמן עשיר בבטא-קרוטן, מטפל ומגן על העור והשיער. נו, ממש אתגר! אז הכנתי... ההכנה: מגררים כ- 4 גזרים בינוניים קלופים (בפומפיה גסה) לתוך צנצנת בנפח של ליטר, מכסים בשמן שקדים / חוחובה / זרעי אפרסק / קלנדולה (אפשר תערובת שלהם, אפשר רק אחד מהם). מוסיפים כף שמן נבט חיטה או כמה טיפות ויטמין E, זה עוזר לשמר את השמן. אוטמים היטב את הצנצנת ושמים במקום מואר לשבועיים, בכל יום מטלטלים מעט את הצנצנת. לאחר שבועיים מסננים דרך חיתול נקי או בד גאזה לתוך צנצנת מזכוכית כהה (או בקבוק) ומתקבל שמן עשיר, כתום ונפלא שנשמר למשך כשנה במקום חשוך. ובכן... הכנתי שמן גזר, ערבבתי אותו עם שמן שומשום שגם הוא מצויין לשיער, טפטתי לזה שמן עץ התה, שמן רוזמרין ושמן לבנדר (על 100 מ"ל תערובת גזר ושומשום, 10 טיפות מכל סוג). השהיתי שעתיים, חפפתי והשיער יצא מעט פחות יבש ו"חולה". חזרתי על כך כל יומיים..ואחרי שבועיים השיער שלי הבריא לגמרי, אפילו נתתי את המתכון לספר שלי
טוב גם "לתחזק" את השיער פעם בשבוע עם מסכה כזו, או אפילו רק עם שמן גזר, או רק עם שמן שומשום. שמן הגזר טוב גם ל"מסכה" לעור הפנים - למרוח על העור ל- 20 דקות ולשטוף. אפשר גם להשתמש בו לבישול - אפשר לשים בצנצנת עם הגזר שמן סויה / חמניות / קנולה או כל שמן אחר שאתם משתמשים בו לבישול. השמן מלא ויטמינים. בהצלחה!!!