מחפשת עזרה קטנה, בנוגע למוצרים עשירי סידן

אלמוג86

New member
מחפשת עזרה קטנה, בנוגע למוצרים עשירי סידן

מחפשת בשביל חברה רשימה של צמחים ומוצרים עשירים בסידן....
עדיפות לטבעוניים האמת.
 

vegetalien

New member
רשימה.

מקורות טובים:

כרוב
ברוקולי
קייל/קולרד/ארוגולה
דלורית
בטטה
שעועית ירוקה
שעועית לבנה
גרגרי חומוס
סויה
פרג
שומשום (טחינה מלאה)
שקדים
תפוזים
חרובים
מולסה Blackstrap.

מוצרים מועשרים למיניהם - כמו משקאות חלב צמחי, טופו מועשר, סייטן של טבע דלי, וכו'.
ירקות כמו תרד ומנגולד עשירים בסידן, אך זמינותו מהם נמוכה, לכן הם לא נספרים.
 

ladybug6

New member
ד"ש לאפרת


 

vegetalien

New member
מיותר.

ציינתי שומשום, זה מספיק. אחרת הייתי צריך לפרט גם גם כרוב לבן, כרוב סגול וכד'.

לגבי אצות - נכון, חלקן מכילות די הרבה סידן ל- 100 ג' טרי, העניין הוא שאף פעם לא מתקרבים אפילו לכמות הזאת (וטוב שכך, כי אחרת היינו חוטפים הרעלת יוד), ולו רק בגלל המחיר שלהן.
לכן, לא חשבתי לספור את זה כמקור פוטנציאלי (לכמות משמעותית, בכל אופן).
 
שומשום שחור עשיר יותר.

ומן הסתם , ככלל:
יש הבדל בין כרוב סגול וירוק
לא דווקא בהקשר הסידן ,וגם.
והתגובה שלך אלי לא נעימה לי.
זה פורום ומתנהל כאן דיון
אם הפרעתי לרשימה שלך-מתנצלת.
כל טוב,
נעמי.
 

vegetalien

New member
למה לא נעימה?

קיללתי? זלזלתי? לא, רק הבעתי את דעתי והסברתי מדוע.
אגב, לאחר שציינת ששומשום שחור עשיר יותר, ערכתי בדיקה דרך אתר ה- CRON-o-Meter. הערכים די זהים (ואפילו יש יתרון קטן לשומשום הרגיל, אבל אפשר לסייג ולומר שזה משתנה ותלוי גם בשטח שבו השומשום גודל).
 

Octopussy

New member
את השומשום יש לטחון

שאם לא כן הוא יוצא כמו שנכנס (יחד עם הסידן שבו),
משום שהגוף לא יכול לעכל את הקליפה.
כך גם לגבי זרעי הפשתן.
 

merav999

New member
יש את החמאת שומשום של B&D

שמכילה 1,100 מ"ג סידן ל- 100 גר'.
 
למעלה