מחפשת עזרה...

• פותח הנושא lilo
  • פורסם בתאריך

lilo

New member
מחפשת עזרה...../images/Emo53.gif

ב14.10 ניקראתי לשירות מילואים של 14 יום. (אישור חריג) התייצבתי ואחרי ויכוח קצר עם קצין המילואים, הוסכם לידחות לי את שירות המילואים ל10-12.11. קיבלתי את הצו החדש, וישר רצתי למכללה, להגיש ולת"ם (בהתראה של 20 יום, במקום 40, אבל מי סופר). ועדת ולת"ם אישרה לי את דחיית המילואים (סיבת לימודים), והדחייה ניקבעה ל1.1.03. הודעתי ליחידה שלי, ואפילו פיקססתי להם את האישור, ונאמר לי שכבר שולחים לי צו חדש. הצו לא הגיע, וכמה ימים לפני המילואים (אלה של נובמבר), התקשרתי ליחידה, לשדאול מדוע לא הגיע אליי הצו. נאמר לי שהצו נישלח ושאני לא צריכה להגיע לשירות המילואים בנובמבר, אלא רק בינואר. הצו החדש כמובן לא הגיע אליי עד היום, ואני לא יודעת אם אני אמורה להגיש שוב ולת"ם (תקופת מבחנים), או פשוט לא להגיע (אני אופטימית לחשוב ששכחו אותי). דיברתי כמה פעמים עם המשרד קישור, וכל פעם אמרו לי ששלחו לי צו, אבל הוא לא הגיע אליי. כבר גיליתי שכשהצבא באמת צריך אותי, הוא יודע לשלוח בדואר רשום... ואם הם לא שלחו עד עכשיו (גם לא בדואר רשום), אולי הם כן שכחו אותי, או שלא צריכים אותי... אם כן, אני אמורה לקבל מהם אישור שביטלו לי את המילואים? אם אני לא מגיעה ב1.1.03, אני נחשבת עריקה, אפילו שלא שלחו לי צו? מה עושים????

-רוני-

New member
הכי בטוח זה להיתקשר או להגיע

לקצינת הקישור ולבדוק, אבל זה ראש גדול לעומת זו הכתובת שלך רשומה אצלהם הרי הגיע צו אז אפשר להמתין שיגיע בדואר אם יגיע אולי נעלמת להם בבלגן הרי בצה"ל הכל אפשרי, אני היתי ניגש אליהם ובודק מפני שהיום ישנה ענישה חמורה על ניפקדות או עריקות איך שלא קוראים לזה בהצלחה המיואש

-רוני-

New member
אין להם אחראי או משהוא כזה

היא כפי הניראה חובשת ואיזה גדוד שיוצא לאימון לפני כניסה לשטחים צריך חובשת אז מספחים אותה אליהם, בדרך כלל מזמינים 4-5 בנות כאשר חלקם ליומים שלושה תלוי במשך האימון ואחת או שתים למשך כל שרות המילואים, כך שמבחינת תכנית היא שיכת לזה שהוציא לה את הצו המיואש

lilo

New member
זה בדיוק הקטע!!!

אני לא חובשת... אני מוצבת בפיקוד העורף... אמורה לחלק מסיכות אב"כ... ולפי הבנות שכבר עשו מילואים, הזמינו 100 בנות שחילקו בין 3 תחנות חלוקה בערך.. מיותר לציין שלפחות חצי מהן ישבו בחוסר מעש במשך שבועיים, וגם הפסידו לימודים בשביל זה... ניסיתי להתקשר למשרד קישור... אין תשובה...

lilo

New member
איך?

איך אני משיגה את המספר של הקשל"חית, אם במשרד הקישור לא עונים ולא חוזרים להודעות שלי? ואגב, עוד מחדל בצה"ל... ידעתם שמשרדי הקישור, פועלים מא´ עד ה´, בין השעות 8 בבוקר ל17:00, כשמתוך זה, מ12:00 עד 15:30 הם בהפסקת צהרים?! ובארבע (גג ארבע וחצי), חותכים הביתה (חורף לא?)... והרי ברור שלא עונים לטלפונים לפני עשר (אחרת אני אגלה שהם מגיעים למשרד רק בעשרה לעשר... מה יהיה????????

הפסקה כולה שעה!

צריך לאכול מדי פעם את יודעת..אני מקווה שזה בסדר מבחינתך. ודרך אגב משרד קישור יכול לעבוד גם עד 11 בלילה, תתפלאי. וארבע וחצי הביתה..? הלוואי עליי. עם כל הכבוד, אל תשכחי גם את היית בסדיר פעם, זוכרת? וזה לא היה מי יודע מה אחורה.. יום מצוין!

lilo

New member
זוכרת... בטח זוכרת...

איך אפשר לשכוח... אבל כשאני הייתי בסדיר והטלפון צילצל, ישר היינו עונים... כשחייל היה משאיר הודעה, תוך שעה (גג), מישהו היה חוזר אליו... ובחיים לא הייתי צריכה להתקשר שלושה או ארבעה ימים עד שהייתי תופסת מישהו... לא איכפת לי אם משרדי הקישור עובדים עד אחת עשרה בלילה... העיקר שבשעות הפעילות, יהיה מישהו שיענה לטלפון... אחרי הכל, לא זכור לי שהודיעו על "שלום", וששיחררו את כל כוחות המילואים... אה, ועוד דבר... ביקרתי כמה פעמים במשרד הקישור שלי... איך תסביר את העובדה, שכל פעם שהייתי, חיכיתי לבנות הנחמדות מהמשרד, לפחות שעתיים וחצי, כדי שיחזרו מארוחת צהרים?!

פלסטיק

New member
מבחינה חוקית

אם הם שלחו אלייך צו את יכולה להשפט על זה אפילו אם הצו לא הגיע אלייך. מצד החוק הצבאי אין צורך במשלוח דואר רשום. מה יהיו תוצאות המשפט? את יודעת איך נראה משפט בצה"ל. בכל מקרה אם לא הגיע עד עכשיו הצו הוא לא יגיע. הדואר לא שומר לעצמו אותו בכל מקרה אני הייתי במקומך דבר ראשון רושם לעצמי את כל תאריכי שיחות הטלפון ועם מי דיברתי. חוץ מזה יש אצלך דילמה, אם שכחו אותך אז למה להזכיר. מצד שני בלי צו ביד לא תוכלי להגיש ולת"ם. אני לא הייתי סומך על המזל, הייתי שולח להם מכתב (רשום) שבו אני מסביר להם שאין בידי צו חוקי ולא ניתן להזמין חייל למילואים בשיחת טלפון (ושיסיקו לבד את המסקנות).

-רוני-

New member
כן אבל אם הצוו לא הגיע, ולא חתמו

ואישרו אותו אני חושב שהצוו לא הגיע ליעדו, אבל הכי טוב לגשת לקצינת קישור

פלסטיק

New member
הצבא דואג לעצמו

לכן גם אם לא אישרת את הצו אתה אשם. ולך להוכיח שהצו לא הגיע אליך, מבחינת הצבא מספיק שיש אצל קצינת הקישור עותק מהצו כדי שתהיה אשם חוקית לצה"ל משתלם לא לשלוח רשום כי רשום קל לך יותר להוכיח שלא הגיע ליעדו (למשל אני פעם שלחו לי צו לפי כתובת שגויה ומכיוון ששלחו רשום ניתן היה להוכיח זאת)

lilo

New member
כמה טמטום בקצינה אחת?!

מסתבר שסוף סוף, החליטו לענות לטלפון ביחידה שלי!!!! הקצינה טוענת שהם לא שמעו את ההודעות שלי (קצת מוזר שאני שנתיים ביחידה, ואף פעם לא שמעו שום הודעה שלי)!!! בכל אופן, אחרי שהשגתי לי את המספר טלפון של הקשל"חית (כמובן שהיא בחופש), הקצינה הגאונה, החליטה לבשר לי שביטלו לי את המילואים (למה אף אחד לא אומר?!), וגם שכל הצוים עד מרץ כבר נישלחו, ואני לא בניהם!!! כמובן שאם שוב יהיה מתח ויתקבל אישור חריג, הם יודיעו לי (רק שהפעם זה יהיה בדואר רגיל+דואר רשום+טלפון (ברור שכשצריכים אותי, הם ימצאו אותי, וכשמוותרם עליי, אף אחד לא טורח להגיד). בכל אופן, עד הודעה חדשה, החיילת האמיצה לילו משוחררת משירות מילואים!!! (לפחות עד סוף מרץ) ובפעם הבאה שתהיה לי בעיה (הרי ברור שתהיה), אני אפנה ישר לקשל"חית!!! נמאס לי לשחק משחקים עם ילדות קטנות ששמו להן ארון על הכתפיים!!!!!!

Section

New member
לידע כללי...

בקשר לצווים- אם לא שולחים לך צו רשום אין שום דרך למשרד קישור להוכיח שקבלת את הצו- במקרה כזה את יכולה לא להגיע (למרות שעדיין היה נחמד מצידך להגיע...או להתקשר או משהו כזה). אם שלחו לך צו תזכורת (הצו הרשום) והוא לא הגיע אלייך, ולא חזר למשרד קישור מבחינת הצבא הצו הגיע ליעדו וחובת ההוכחה היא עלייך- את יכולה לבקש מהם את מספר המדבקה והם חייבים לתת לך, אם אין להם אותה אז אין להם אסמכתא לכך שהם שלחו לך את הדואר הרשום. דרך אגב צו תזכורת יוצא לפחות 30 יום לפני המילואים- אי אפשר להוציא אותו לפני!!! המחשב פשוט לא נותן... אז אי אפשר להוציא צו רשום בכזו קלות... אפשר לקפל צו רגיל, להכניס אותו למעטפה ולשלוח...אבל לא עושים את זה בדר"כ אלא אם מילואימניק ספציפי בקש... הפסקת צהריים אמורה להיות בין 12-13 בערך...תלוי בבסיס...אם לא עונים לך ואת משאירה הודעות- תנסי גם לשלוח פקסים ו/או מכתבים ואם גם זה לא עוזר- להתלונן לקשל"ח תמיד אפשר ויש גם את נציב קבילות חיילים... וכשמבטלים לך צו את אמורה לקבל צו ביטול הביתה- אותו צו ירוק ונחמד רק שלמעלה משמאל כתוב "צו ביטול". אם יש לך עוד שאלות את מוזמנת...

למעלה